Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Wszystko O Ip

Scrimer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widze kilka zbednych tematów "czy mam zew ip" a wiec zeby zmniejszyc trochę spam trochę info dam ;p

Więc każdy kto ma router i może się połączyć z internetem ma dwa IP = 192.168.1.x(wewnętrzny do rozpoznania w sieci LAN) i inny może być to każdy 79.134.122.89 lub każdy inny

każde IP może się zmieniac... jesli zmieniaja sie oba te IP to jest nie dobrze = zostaje nam tylko hamachi na serwer

Jesli zmienia sie tylko drugie(79...) to jest lepiej ... mozemy postawic serwer na No-ip

jesli zadne IP się nie zmienia to jest najlepiej = serwer mozna stawiac bez niczego (vpc i portmap(chyba ze porty odblokujemy na Routerze))

aby sprawdzic ip wew. nalezy wejsc Uruchom, wpisac cmd i potem ipconfig wyszukujemy jakby w pierwszym Adres IPv4 = to jest nasze IP wewnętrzne

aby sprawdzic ip zew. nalezy wejsc na http://twojeip.wp.pl/

po kazdym resecie komputera zmienne ip sie zmieni, a stale zostanie takie same

Zakaz kopiowania | Tylko dla mpcforum.pl

Edit 13.04.2010

Dużo pytań jest "dlaczego zmienia mi się IP w No-ip Client jak się najedzie na ikonkę w prawym dolnym rogu"

otóż to jest wasze aktualne IP przekierowywane na nie przez to serv.no-ip.pl czy to jakie zrobiliście na no-ip.pl na swoim koncie

czyli waszym IP będzie serv.no-ip.pl mimo zmiany tego 78.blablabla lub jakiegokolwiek zewnętrznego

Opublikowano

Przydatny tekst, jednakże mógłbyś zastosować jakieś formatowanie

Lepiej by wyglądało - ale tak czy siak + for you !

Opublikowano

Wewnętrznych IP jest trochę więcej niż napisane w tym tekście :/

Tutaj macie pełne zakresy:

10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255 
192.168.0.0 - 192.168.255.255

Pomogłem ? Licze na + :)

sygna0404.jpg

Opublikowano

Nie,nie ale jakkkkk,,,,

- W ipconfig pisze mi 192.168.1.101

-A na mojeip.wp mam inne

To w końcu to zewn. czy wewn???

Opublikowano

Ja już nic nie rozumiem ma w ipconfig 192.168.1.1 a na twojeip.wp.pl 80.51.82.30

to moge stawiać serwa na zew.ip czy na hamachi musze?

ps. te ip sie nie zmieniaja chyba ze jak zmienie w routerze na np. 192.168.1.2 to mam ip 80.51.82.31 itd.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...