Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacja czatu gdy ktoś jest offline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój pierwszy poradnik i nie zauważyłem żeby taki na forum był i gdzie kolwiek.

Przechodząc do rzeczy. Poradnik ma pomóc nam gdy mamy popsuty czat. Dokładnie naprawiamy informacje. Podczas gdy wysyłamy wiadomość do gracza który jest offline. 

Zaczynamy

Wchodzimy do pack i rozpakowujemy plik root. Następnie otwieramy plik game.py.

Szukamy :

def OnRecvWhisperSystemMessage
def OnRecvWhisperError

Podmieniamy żeby wyglądało tak :

def OnRecvWhisperSystemMessage(self, mode, name, line):
		chat.AppendWhisper(chat.WHISPER_TYPE_SYSTEM, name, line)
		self.interface.RecvWhisper(name)

def OnRecvWhisperError(self, mode, name, line):
		if locale.WHISPER_ERROR.has_key(mode):
			chat.AppendWhisper(chat.WHISPER_TYPE_SYSTEM, name, locale.WHISPER_ERROR[mode](name))
		else:
			chat.AppendWhisper(chat.WHISPER_TYPE_SYSTEM, name, "Whisper Unknown Error(mode=%d, name=%s)" % (mode, name))
		self.interface.RecvWhisper(name) 

Zapisujemy i pakujemy. Do otwarcia pliku game.py należy użyc notepad++

A tak wygląda efekt końcowy :

277531408044145662225.png

Wszelkie prawa zastrzeżone, nie pozwalam kopiować TuT'a bez mojej zgody.

Opublikowano

"Wszelkie prawa zastrzeżone, nie pozwalam kopiować TuT'a bez mojej zgody."

Poważnie, a ja myślałem, że to jednak ymir jest tego twórcą oraz każdy Klient ma to oryginalnie wbudowane.

Poradnik całkowicie bez sensu.

hehpng_esrnree.png

Opublikowano

Poważnie, a ja myślałem, że to jednak ymir jest tego twórcą oraz każdy Klient ma to oryginalnie wbudowane.

Chodzi o poradnik nie o pliki. Nie popisałeś się teraz . Co Tam jest napisane jak ktoś ma popsuty czat chyba co ? 

Opublikowano

Chodzi o poradnik nie o pliki. Nie popisałeś się teraz . Co Tam jest napisane jak ktoś ma popsuty czat chyba co ? 

Wow wiedziałem to w 2012r. jak pracowałe na hamachi ;>

vz4tz.jpg

Opublikowano

W takim razie nie jest dla cb ten poradnik. Nie rozumiem po co spamisz ? Właśnie cię raportuje kolego :)

No to raportuj,zwisa mi to i tak nic nie potrafisz :)

Jeden tut zrobiony z gotowca (2011-2012r.)

Szkoda,że 1019 twoich postów to błaganie o pomoc w dziale 'Tworzenie Serwerów Prywatnych'

vz4tz.jpg

Opublikowano

No to raportuj,zwisa mi to i tak nic nie potrafisz :)

Jeden tut zrobiony z gotowca (2011-2012r.)

Szkoda,że 1019 twoich postów to błaganie o pomoc w dziale 'Tworzenie Serwerów Prywatnych'

Nie zrobiłem z jakiego kolwiek gotowca. Sam doszedłem i postanowiłem się podzielić. Jaki problem widzisz w moich tematach? Zazdrosny ?

Tu nie chodzi czy coś potrafie. Chodzi o poradnik którym sie dziele. A ty spamiąc pokazujesz swoją zazdrość i głupote. Jak to ująłeś zwisającą.

Opublikowano

Nie zrobiłem z jakiego kolwiek gotowca. Sam doszedłem i postanowiłem się podzielić. Jaki problem widzisz w moich tematach? Zazdrosny ?

Tu nie chodzi czy coś potrafie. Chodzi o poradnik którym sie dziele. A ty spamiąc pokazujesz swoją zazdrość i głupote. Jak to ująłeś zwisającą.

To nie jest poradnik. Każdy klient to ma nie rozumiesz tego? Zostało to stworzona w 2004 r. już od samego początku w każdym Kliencie mt2 to było. Dalej sugerujesz, że ten temat ma sens!?

hehpng_esrnree.png

Opublikowano

To nie jest poradnik. Każdy klient to ma nie rozumiesz tego? Zostało to stworzona w 2004 r. już od samego początku w każdym Kliencie mt2 to było. Dalej sugerujesz, że ten temat ma sens!?

Nie w każdym kliencie to działa. Poradnik jest tylko dla osób którym to nie działa i stawia server. Jeśli komus nie działa to tego nie ma lub ma to zle edytowane.

Niech wam będzie że jest to w każdym kliencie ale jeśli komuś nie działa to może z tego skorzystać. Proste nie ?

Opublikowano

To lepiej nie myśl.

Odkąd zaspamiłeś pół m2dev zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

@top

Gdzieś Ty znalazł plik bez tej funkcji?

Opublikowano

Do

To lepiej nie myśl.

Odkąd zaspamiłeś pół m2dev zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

@top

Gdzieś Ty znalazł plik bez tej funkcji?

Dobra nie będzie mi jakaś pijawka kazań robić.

Opublikowano

Że ja?

Chyba źle przeczytał poprzednie posty.

@Top.

Skoro koleś naprawiał ten błąd tzn. że na jakieś wersji clienta jakiś baran* to popsuł. Poradnik dla używających tej wersji clienta - tyle w temacie.

* - @baran860 nic personalnego :D

• 11 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Spoko fajnie, lecz...

Wszelkie prawa zastrzeżone?

Kod- napisany przez programistów ymira, tego właśnie użyłeś w swoim temacie,

Twoje brednie-mogę to zamienić na "xxxzzzzzyyyyy" i dac poprawny kod nawet skopiowany z Twojego tematu i nic nie zrobisz. Więc do czegoś masz prawa autorskie? Już bardziej można byłoby powiedzieć o udostępnianiu kodu ymira niż Twojej jakieś rozpiski. Warto spojrzeć również w regulamin forum, bo może tam jest napisane ze wszelka treść jest własnością mpcforum w co wątpię ale jednak można sprawdzić ;)

Miałem klienta, gdzie to nie działało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...