Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build][Runy][Masteries] AD Nidalee Offtank

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest tu moze jakis gracz nidalki pod offtanka? sprawdzilem ja na customie bo raz mnie na topie niezle sklepala, poza tym na how2win byla w god tierze na topa, a moj renekton juz nie cisnie tak bardzo bo meta sie zmienila wiec nie mam czym grac. 

1) warta nia grac? wady, zalety?

2) na kogo jest dobra a na kogo jej nie pickac?

3) runy, masterki build?

z gory dzieki ^_^

Opublikowano

1 : Warto

Plusy:
- dobry jungler
- od 6lvlu dzię ultimate'owi potrafi stać się niewidzialny oraz zyskuje zdolnośc widzenia wszystkich wrogów w znacznym zasięu
- potrafi siê leczyć i znaczno zwieszkać swoj pancerz oraz odproność magiczna
- Dobry escape / dobry late.

Minusy:
- przed otrzymaniem ultimate'a ciê¿ko nim zgankowaæ (wyskoczenie z krzaków wymaga dobrego zgrania oraz pozycjonowania, aby by³o skuteczne)
- podatny na kiting
- brak escape skilla (oprócz ultimate'a)

2 : http://www.lolcounter.com/champ/rengar

3: Kwinsencje : 3x 2.2AD
Marki 0.95 AD
Seal armor per level
glyphy cooldown

fjE6B5Elnzly8Cnd7Lzf.jpg

X3pwQ7qBs3Wiux2DdgsL.jpg

363451410787081286162.png

Opublikowano

Jezusie ukrzyzowany, skad ci ludzie biora ta hydre na Nidalke.  Od siebie dodam ze jak bedzie slodki tydzien to wracam do gry i bede nakurwiać Nidalką wszedzie. Support i jungle też. Postaram się ją mainowac.

1) warta nia grac? wady, zalety?

Warto i to w c**j. Do niewątpliwie najwiekszych zalet jest to że może poke'ować postacie typowo meele które można spotkać na topie., czyli taka Shyvana dostanie ostry wpierdol od samych autoataków kota. Jeśli nawet dojdzie do w miare wyrównanego trade'u  w co wątpie to możesz zawsze się uleczyć a przypominam że maksujemy E na początku.

Wady? W sumie nie wiem, ciężko to stwierdzić bo ta postać jest strasznie mobilna i nawet gdy jest focusowana w teamfighcie, to dalej nie ma słabszych punktów bo może uciec forma kota W  no i uleczyć się.  Wadą jest zapewne gracz, bo jak nie umiesz grać Nidalką nie ogarniasz mechaniki to nie graj po prostu.

2. 3) runy, masterki build?

Runy :

Próbowałem wielu kombinacji, od attack speedu po life steal ale generalnie najlepiej spisują się klasyczne Ad'ki czyli:

Quinty - ad

Marki - ad // mozesz dolozyc troche hybrid penów ale nie musisz, att speed nie polecam bo masz wystarczająco atak speedu z E

seale - armory aczkolwiek ja gram pomieszane z hp per lvl

glyfy - magic resist klasycznie, cooldown raczej nie potrzebny bo Nidale nawet bez cdr ma stosunkowo maly cooldown, a zawsze mozesz zlozyc butki na cdr :)

Masterki :

Jeśli nie przewidujesz hard match'upu - http://i.imgur.com/1TFwX49.png

Jeśli będzie sporo walki to zalecam defensywnie, ale generalnie nasza nide, pod tanka robi sie dopiero pod koniec bo w early i mid jej tankowatosc polega generalnie na tym ze sie leczy i pokeuje a gdy dojdzie do walki to niszczy typa i spada, prawdziwe tankowanie jest dopiero po 35 minucie. :)http://i.imgur.com/hH6E8vM.png

Generalnie zainwestowałem w Butchera i Feast by zwiększyc sustain na lini, nie dość ze startujesz z Doranem który ma 3% lifesteala to za kazdego zabitego cs masz zwracane hp + E także na linii powinieneś i to już nieważne przeciwko komu wytrzymać bardzo długo. Nie jestem pewien czy wybór Dangerous Game jest konieczny no ale wiesz, nidale nie jest AOE jakby nie powiedzieć jest to postać do skladania pojedynczych celów wiec przykladowo gdy walczymy z 3 typami to przyda sie hp i mana po zabiciu jednego :)

Build :

Tutaj jest akurat kwestia czysto sytuacyjna ale postaram sie zlozyc jeden okreslony build na tankowatą nidalke, zacznijmy moze od podstawy mianowicie early game.

Sluchaj, jeśli grasz przeciwko postacią które mozesz smiało poke'ować czyli Renekton ( jeśli skacze do ciebie z nałozonym W to uciekaj z formy kota i W, nie mozesz sie dać zestunować, jeśli bedziesz tego unikać to w sumie bardzo łatwy matchup), Shyvana (strasznie latwy mecz, powinienes wygrać linie w 10 minut w tym wziąć jeden turret bo Shyv jest typowo meele a wiec zanim poejdzie do Nidalki to zdazyc jej zajebac 7 autoatakow i dzide huknac a to otwiera mozliwosci kombosu z formy kota czyli dodatkowy burst) to zaczynaj z doran bladem, jeśli grasz przeciwko ciezkim przeciwnikom, czytaj Jax Darius(to zalezy od gracza) albo Rengar to zaczynaj z cloth armorem i 5 potkami, bedziesz w stanie wytrzymac wszystkie trade bo sustain jest wtedy najwiekszy jaki moze byc w grze na early game. Jeśli grasz przeciwko typowym AP, zaczynaj z doran bladem. :)

Potem polecam składać od razu pierwsze z brzegu Trinity Force, daje ci wszystko czego potrzeba potem butki hm i tutaj znow kwestia czysto sytuacyjna, jesli masz problem bo cie mocno bija bierz tabi albo merce, jesli jestes mocny i mozesz smialo wchodzic w trade'y bierz butki na cdr.  Po butkach i Trinity moglbys juz budowac jeszcze wiekszy sustain i isc prosto w tanka, ja jednak zalecam robić botrka, masz lifestyle cdr z tego co pamietam i attack speed wiec po prostu jest maksymalnie zwiekszony dmg od  Nidalki, ale tutaj warto zaznaczyc prawdziwa moc bierze sie z Trinity Force, nie zapominaj o tym. Nidale z Botrkiem ale bez Trinity jest niczym. Potem Spirit Visage i tutaj opcja obowiazkowa, buduj to zawsze niewazne przeciwko komu sie bijesz, bo to zwieksza efekty leczące czyli E jak masz malo hp. Pozycja obowiązkowa dla Nidalki. No i Banshe albo Omen. To tyle odnosnie buildu.

W formie graficznej wyglada to w ten sposob :

Early Game :

9SzVKzo.png lub Ys1O8zl.png

Mid Game :

vNwp9Un.png  jkxRooU.png  wFLUdvY.png

Late Game :

0JLwu5Z.png lub VtCQ354.png lub SrsznH3.png  i EaImg4s.png

przyznaje sie bez bicia, ogladam przed chwila jak graja pro plejerzy i co dziwne bardzo malo osob gra z spirit visage, nawet nie wiem czemu ;c

No ale graj jak chcesz, w koncu robienie sie pod tanka jest czysto sytuacyjne bo to zalezy od ilosci ad i ap  w enemy team. :)

pozdrawiam a pana wyzej reportujemy za to ze nabija posty i pisze bez sensu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...