Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grywalność TERY i inne pytania

boxer010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam zamiar zacząc grac w terę i nurtuje mnie kilka pytań

1. jaka jest grywalność w tej grze? słyszałem kilka opinii, ze jest bardzo pusto na serwerach

2. jaki serwer ma najwiecej graczy?  nie musi byc to polski bo dogadam się tez po angielsku

3. na jakim serwerze jest najwiecej polaków?

4. czy to jest typowa gra p2win, czy bez is można normalnie grac?

5. ile waży?

6. czy jest balans pomiędzy postaciami czy ktores dominują?
7. tak ogólnie, czy warto w to grac?

z góry dzieki

TqL

6dIB3s_s2.jpg

Opublikowano

4. Nie, nie jest to p2win. Jedyne co moze Ci dac is jest CZAS(mount/szybsze wbicie max lvl) oraz kostiumy.

7. Czy warto w to grac? Akurat z tego co wiem ending game jest chu*owy, ogarnianie eq pod pvp monotonne(oczywiscie na max lvl, malo kto robi eq mniejszymi lvlami a nawet w sumie nikt), lecz expienie wg mnie nie jest zle (lubisz questy masz fajne questy nie lubisz questow masz instancje, battlegroundy itp), przyciagajaca grafika i w sumie duzo wiele innych plusow. Ogolem mowiac WARTO newel jesli ten ending game jest chu*owy oraz te monotonne robienie eq pvp.

Opublikowano

1. jaka jest grywalność w tej grze? słyszałem kilka opinii, ze jest bardzo pusto na serwerach

2. jaki serwer ma najwiecej graczy?  nie musi byc to polski bo dogadam się tez po angielsku

5. ile waży?

z góry dzieki

1.Nie słuchaj ludzi tylko sam sprawdz ... Ludzi jest wiecej niz sobie myslisz . 

2.Polecam serwer PVP - Killian / Nie ma Polskich serwerów ,ale na każdym znajdziesz dużo Polskich gildii i osób.

3.Tak jak pisałem wyżej .

4.Bez is'a spokojnie dasz rade . To nie Aion . ;p

5.Z tego co wiem 40 gb .

6.Każda ma swoje wady i zalety. To jest fajne że jak grasz np priestem to na pvp dostajesz pkt za leczenie ;)

7.Tak warto ,gdyż dużo nowości jest , gra nie "stoi" w miejscu , cały czas się rozwija .

Ps: Mała podpowiedz : Szukaj na necie informacje o darmowym wierzchowcu ,jest on do zdobycia na każdym lvl ,ale najlepiej go robic na poziomie 25-30 + . Ten wierzchowiec nie jest podstawowy ,podstawowy dostajesz na 11 lvl i jest szybszy niż podstawowy .

Pozdrawiam. ;>

Opublikowano

1. jaka jest grywalność w tej grze? słyszałem kilka opinii, ze jest bardzo pusto na serwerach Na serwerach nie jest pusto, czasami są nawet 2 pełne strony osób składających grupę na jakiś dungeon.

2. jaki serwer ma najwiecej graczy?  nie musi byc to polski bo dogadam się tez po angielsku Nie wiem ale na Kilianie jest dużo ludzi, jest on najliczniejszym serwerem pvp. Nie ma w tej grze polskiego serwera.

3. na jakim serwerze jest najwiecej polaków? Tak jak wyżej nie wiem dokładnie ale na kilianie jest dużo.

4. czy to jest typowa gra p2win, czy bez is można normalnie grac? Nie jest to p2win. W is są głównie szybsze mounty, kostiumy, skiny broni itd. 

5. ile waży? 32,5 gb

6. czy jest balans pomiędzy postaciami czy ktores dominują? Według mnie klasy są zbalansowane 

7. tak ogólnie, czy warto w to grac? Według mnie warto. Wystarczy znaleźć dobrą gildię i masz długie godziny zabawy. Wspólne wypady na instancje, battlegroundy, GvG (wojny gildii), Questy alianckie. Poza tym gra jest ciągle rozwijana.

Mam nadzieję, że pomogłem.

z góry dzieki

Opublikowano

Ja dopowiem tyle:

Ludzie jest całkiem sporo. Najbardziej zaludnione serwery to PVP - Killian i PVE - Fraya. Na nich występuje też najwięcej Polaków. Nie trzeba wydawać żeby być dobrym, musisz tylko poświęcić nieco więcej czasu. Po za tym itemki za realny hajs możesz kupić za złoto od innych graczy.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Nie gram na wszystkich serwerach, żeby mieć pełne rozeznanie, ale na 4 grałem - wszystkie tętnią życiem. 

Obecnie gram na Fraya (EU) - ludzi jest naprawdę dużo - myślę, że z 5k na Frayi gra ;)

Obstawiam, że Killian (EU).

Na Arcadii / Fraya / Killian jest sporo Polaków - myślę, że na pozostałych serwerach również ich nie brakuje :D

Nie grałem w grę, która byłaby mniej P2W od TERY :D 

Grałem nawet z paroma ludźmi z USA, którzy woleli zmagać się z ping'iem na TERZE EU, niż wkurwiać się na P2W wersji  TERY US :D

5. ile waży?

Około 33GB.

Postacie są super zbalansowane - wybór skilli / combo / glyphów itd pozwala każdemu na inny styl gry daną postacią - w TERZE liczy się skill bardziej od EQ ;)

Lepszej gry jak na razie nie znajdziesz :P

z góry dzieki

Pozdrawiam ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

4. NIE DLA BIEDAKÓwW

6. 0 balansu, archer jest za mocny, zabija na strzała

7. NIE WARTO c***a nie ma postaci, tylko archer da sie grac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...