Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie prywatnego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań. Jeśli jest to zły dział proszę przenieść. Zaczynajmy.

1. Jeśli mam konto na dotpay nic mi nie grozi?

2. Czy z zarobionych pieniędzy z serwera muszę odprowadzać podatek?

3. Minimalny wiek na to aby otworzyć serwer. (Wiem, że niektórzy prowadzą serwery w wieku 15-17lat.)

4. Czy gdy pieniądze będą wypłacane skarbówka itp. nie przywalą się?

5. Czy serwer musi być zarejestrowany jako działalność, czy nie?

Proszę o odpowiedzi tych użytkowników, którzy mieli lub nadal mają serwer.

Opublikowano

1. Nic

2. Za SMS odprowadzają od razu podatek , za przelewy nikt tego nierobi.

3. Nie masz minimalnego wieku , masz umiejętności to robisz.

4. Na koniec roku dostajesz pit do wypełnienia.

5. Nie.

Opublikowano

Witam mam kilka pytań. Jeśli jest to zły dział proszę przenieść. Zaczynajmy.

1. Jeśli mam konto na dotpay nic mi nie grozi? - Zależy czy będziesz odprowadzać podatek. Po 2 to tylko chroni Cię przed skarbówką, ale nie przed prawami autorskimi.

2. Czy z zarobionych pieniędzy z serwera muszę odprowadzać podatek? - Tak. Zgodnie z prawem usługi SMS Premium oraz PPC rozlicza usługodawca, natomiast przelewy musisz sam (poznaj jakąś księgową).

3. Minimalny wiek na to aby otworzyć serwer. (Wiem, że niektórzy prowadzą serwery w wieku 15-17lat.) - Jeśli znajdziesz barana, który weźmie na siebie odprowadzanie podatku (PIT) i w razie czego będzie się za Ciebie tłumaczył... Żeby współpracować z DotPay, HomePay etc. trzeba być osobą pełnoletnią. Poza tym niektóre firmy nie życzą sobie by ich pracownik zawierał umowy z innymi firmami, a przy współpracy z DotPay otrzymujesz co miesiąc umowę o dzieło.

4. Czy gdy pieniądze będą wypłacane skarbówka itp. nie przywalą się? - Jeśli będziesz wspierał autostrady to skarbówka nie powinna się przyczepić. Może natomiast chcieć sprawdzić źródło dochodów.

5. Czy serwer musi być zarejestrowany jako działalność, czy nie? - Twój wybór. Prywatnie nie rozliczysz przelewów.

Proszę o odpowiedzi tych użytkowników, którzy mieli lub nadal mają serwer.

Btw. DotPay to syf. Ja współpracuję z HomePay i nie mogę na nic narzekać, gdyż DotPay nie daje nawet ułamka tego co mam w HomePay.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...