Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Resource Pack - wlasne dzwieki

Alonos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tworze mape adventure i mam pytanie jak zamienic dzwieki w np

/playsound mob.horse.jump @a

pod tą komendą puszcza dla wszystkich graczy dziwiek skaczacego konia a ja chce zamienic ten dzwiek np no nie wiem hmm na dzwiek odpalanego samochodu <zalozmy ze mam juz ten dzwiek>. jak to zamienic i jakie rozszerzenie musi byc pliku

PRZEPRASZAM JEZELI ZŁY DZIAŁ

Opublikowano

Musisz stworzyć plik .zip o takiej strukturze, jaka struktura jest w .minecraft do tego pliku. Np. ścieżka do mob.horse.jump to /sounds/mob/horse i takie foldery musisz utworzyć w twoim pliku .zip. Potem dajesz ten plik odpalanego samochodu w rozszerzeniu .ogg (polecam http://media.io/ do konwertowania) o takiej samej nazwie jak plik, który chesz podmienić (w tym przypadku jump.ogg). Reszta tak samo jak z innymi resource packami.

PS. Możesz też dodać swoje własne dźwięki edytując plik sounds.json.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz stworzyć plik .zip o takiej strukturze, jaka struktura jest w .minecraft do tego pliku. Np. ścieżka do mob.horse.jump to /sounds/mob/horse i takie foldery musisz utworzyć w twoim pliku .zip. Potem dajesz ten plik odpalanego samochodu w rozszerzeniu .ogg (polecam http://media.io/ do konwertowania) o takiej samej nazwie jak plik, który chesz podmienić (w tym przypadku jump.ogg). Reszta tak samo jak z innymi resource packami.

PS. Możesz też dodać swoje własne dźwięki edytując plik sounds.json.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...