Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak stworzyć serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie następujace:

Jak stworzyc serwer minecraft bez hamachi za darmo??

Prosiłbym aby odpowiedz była zrozumiała i prosta najlepiej w punktach  poniewz niegram długo w minecraft

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Na start instalujesz hamachi i je odpalasz.

Potem stwórz folder o dowolnej nazwie.

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Tworzysz plik w notatnika i wklejasz to co ci podałem wyżej. Potem zmieniasz nazwę pliku na Starter.bat . Musisz dać końcówkę .bat opcją save as! Wrzucasz nasz starter, który sie utworzy z ikonką kółek zembatych do folderu z plikami serverowymi. Pobierasz silnik z http://dl.bukkit.org i wrzucasz do folderu z plikami serverowymi. Zmieniasz nazwę silnika na craftbukkit.jar . Klikasz 2x LPM na starter i server się odpala. Liczę na lajka :)

✐ Jeśli pomogłem daj like'a! 

Opublikowano

Szczerze, nie ma czegoś takiego jak w 100% darmowy serwer minecraft. Możesz postawić na swoim komputerze serwer ale to będzie jak hamachi, że go wyłączyć nie możesz.

Napisałeś, że nie grasz długo w minecraft więc możesz nie dać sobie rady z ogarnięciem serwera, lepiej popatrz po serwerach takich jaki mniej więcej chcesz stworzyć czy nie mają rekrutacji, jak tak to próbój może się dostaniesz i oni Ci pomogą zrozumieć co i jak a potem gdy znajdziesz fundusze postawisz chociaż ten 20-to slotowy serwer, niestety nic za darmo ;x

Opublikowano

Szczerze, nie ma czegoś takiego jak w 100% darmowy serwer minecraft. Możesz postawić na swoim komputerze serwer ale to będzie jak hamachi, że go wyłączyć nie możesz.

Napisałeś, że nie grasz długo w minecraft więc możesz nie dać sobie rady z ogarnięciem serwera, lepiej popatrz po serwerach takich jaki mniej więcej chcesz stworzyć czy nie mają rekrutacji, jak tak to próbój może się dostaniesz i oni Ci pomogą zrozumieć co i jak a potem gdy znajdziesz fundusze postawisz chociaż ten 20-to slotowy serwer, niestety nic za darmo ;x

Jest server non-hamachi na swoim kompie, ale musisz się bawić z routerem i zahostowac na IP numerycznym. Jest z tym bardzo dużo roboty.

✐ Jeśli pomogłem daj like'a! 

Opublikowano

PAUSE

Tworzysz plik w notatnika i wklejasz to co ci podałem wyżej. Potem zmieniasz nazwę pliku na Starter.bat . Musisz dać końcówkę .bat opcją save as! Wrzucasz nasz starter, który sie utworzy z ikonką kółek zembatych do folderu z plikami serverowymi. Pobierasz silnik z http://dl.bukkit.org i wrzucasz do folderu z plikami serverowymi. Zmieniasz nazwę silnika na craftbukkit.jar . Klikasz 2x LPM na starter i server się odpala. Liczę na lajka :)

PAUSE

co to ta opcja save as ?? wszystkie pliki??

Opublikowano

Możesz zrobić albo hamachi, albo na kompie, albo hosting.Serwer na kompie jest za darmo ale trzeba odblokować Ip.Lepej żebyś jednak wybrał hamachi.Hosting jest płatny około 1.50zł za slot.

Opublikowano

co to ta opcja save as ?? wszystkie pliki??

Save as = zapisz jako

Chodzi po prostu o to aby zmienić końcówkę :D

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Save as = zapisz jako

Chodzi po prostu o to aby zmienić końcówkę :D

Dzięki wielkie :) ale slyszalem ze z usuwaniem hamachi sa problemu bo zostaje w rejestrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...