Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blue Screen

domin3p

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z nowym komputerem, mianowicie dzisiaj po 2 dniach wywaliło mi blue screena. Dorzucam ss-y, dodam iż w kwalifikacji systemu wszystko ma ocenę po 7.9 a dysk 5.6 i to mnie trochę dziwi jest to WD Blue ten z opisu, wszystko dobrze podłączone pod Sata 6gb/s, ale mam jeszcze inne na płycie głównej i nie wiem czy to dobrze podłączone jeśli blue screen wywala. Proszę o pomoc.

Ps. No i trochę długo się włącza, wiem że to nie ssd ale trochę dłużej myśli przy włączaniu systemu. "Zapraszamy" jest tak z 15-20 sekund.

post-398709-0-79070900-1407935028_thumb.png

post-398709-0-08701600-1407935048_thumb.png

post-398709-0-25533500-1407935074_thumb.png

post-398709-0-44822200-1407935133_thumb.png

post-398709-0-49155900-1407935189_thumb.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak myślałem, problem odnosi się do csrss.exe, a winowajcą są sterowniki, konkretniej błąd WIN7_DRIVER_FAULT.
Jeśli nie instalowałeś ostatnio żadnych sterowników to jakiś z nich zaczyna wariować.

Podejmij następujące kroki:

Spróbuj uruchomić system na trybie awaryjnym i tam dokonaj przywracania systemu sprzed momentu (ewentualnego) instalowania sterowników, zainstaluj aktualne sterowniki.

Jeśli tryb awaryjny nie działa, to użyj opcji naprawy systemu bądź rozważ w ostateczności reinstalację systemu.

Można podejmować bardziej agresywne kroki, decyzja należy do Ciebie ;)

Opublikowano

Spakuj zawartość katalogu C:\Windows\Minidump\* do archiwum rar i zahostuj w dowolnym serwisie, podaj w temacie link do niego.

Po twoim opisie objawów uważam że problem będzie tkwił w pamięci RAM choć nie jest to pewne, przetestuj pamięć programem Roadkil's RAM Test z poziomu systemu i opublikuj screen z jego okna po zakończeniu testu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...