Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie działają znaki specjalne na serwerze.

#KruQ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć witajcie mam problem, mój kolega ma serwer na tym samym hostingu i mamy te same pluginy i u niego działają znaki specjalne np: » a jak ja wpisze to mi się config restartuje.. tak samo w motd jemu się normalnie wyświetla a mi się wyświetla jakaś buźka, pomożecie? Proszę.. sypnę lajkami jak ktoś mi pomoże męczę się z tym już od miesiąca.

Opublikowano

Zmień kodowanie.

Wejdź w format i zmień na koduj w UTF-8

Opublikowano

A posiadacie ten sam silnik czy inne? Jak inne to jakie?

Obydwoje posiadamy ten sam czyli Spigot, on też próbował u siebie na kompie to zrobić ale to samo.

Zmień kodowanie.

Wejdź w format i zmień na koduj w UTF-8

Mam tak ustawione cały czas, ten kolega też.

Opublikowano

Obydwoje posiadamy ten sam czyli Spigot, on też próbował u siebie na kompie to zrobić ale to samo.

Mam tak ustawione cały czas, ten kolega też.

Próbowałeś zmienić na inne?

Opublikowano

Próbowałeś zmienić na inne?

Tak, i sprawdziałęm jeszcze raz i było zmienione na: Koduj w ANSI ale zmieniłem na Koduj w UTF-8 (bez BOM) i teraz nie restartuje się config ale pokazują się jakieś dziwne znaki. Jakieś pytajniki jakieś buźki. Proszę pomóżcie.
Pasjonat
Opublikowano

To nie zależy o hostingu tylko programu w jakim zapisujesz ten skrypt czy co tam masz.

Ściągnij sobie N++ (Notepad ++) i podepnij do programu, w którym edytujesz pliki na FTP i otwieraj nim. 

Pomogłem? Kopsnij lajka ;3

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te buźki w motd to lepiej ustaw motd tak:

\u00A7cyferka

Chodzi mi o to, że pewnie jak ustawiasz motd to dajesz §cyferka, zrób tak jak ja ci napisałem na górze  \u00A7cyferka.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te buźki w motd to lepiej ustaw motd tak:

\u00A7cyferka

Chodzi mi o to, że pewnie jak ustawiasz motd to dajesz §cyferka, zrób tak jak ja ci napisałem na górze  \u00A7cyferka.

Ale czy ty wiesz że to nie chodzi o kolor? Kolor normalnie działa ale jeśli dodam znak specjalny np. : » to pokazuje sie jakaś minka zamiast tego znaku.

Opublikowano

A posiadacie ten sam silnik czy inne? Jak inne to jakie?

Idz lepiej sprzedawaj te swoje superzajebisteplikibybr3nd.

@topic Wgraj plugin motdmanager i nie będziesz musiał się bawić.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Idz lepiej sprzedawaj te swoje superzajebisteplikibybr3nd.

@topic Wgraj plugin motdmanager i nie będziesz musiał się bawić.

Dzieciaku idz do szkoły a nie siedzisz przed kompem 24/7 i myślisz ze jesteś fajny.. NIE CHODZI MI TYLKO O MOTD! Bardziej chodziło mi o config...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...