Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zalman z3 PLUS, kontroler wentylatorów

domin3p

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam obudowę zalman z3 plus od 2 dni i próbowałem zmienić prędkość wentylatorów na low na high i nie ma żadnej różnicy, wie ktoś co jest nie tak? A może coś źle podłączyłem lub nie podłączyłem? ;d Które kable są od tego przycisku do zmiany obrotów?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Ten kontroler tak zmienia obroty wentylatorów, że praktycznie nie słychać. Wieczorem jak będzie cicho przetestuj czy działa. Też na początku myślałem, że nie chce działać, a jednak działa tylko mało co daje.

A co do samego podłączenia to musisz podłączyć wiatraczki te 2 u góry do kontrolera. Z tego co pamiętam to wystarczy podpięcie 2 pinowe.

Opublikowano

Aha, czyli to taki chwyt marketingowy. ;d. A wiesz może do czego są takie dwie wtyczki razem z molexem, są to wtyczki żeńskie 2 pinowe chyba, ale raczej nie od wentylatorów.

Opublikowano

Te wystające z samej góry od tego panelu przedniego? No to właśnie tam wpinasz te 2 wentylatory z góry i molex żeby to zasilić.

Też na początku nie wiedziałem do końca do czego to, ale poszukałem i to jest właśnie od obrotów i wentylatorów górnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...