Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wybrać postać? Jakieś poradniki?

XiRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zaczynam grę w Aion'a i chciałbym się was poradzić co do wyboru klasy postaći.

Preferuje postać, która jest dość Tankowata i ma troche Dps'u.

Proszę o pomoc. 

P.s 

Jak by ktoś mógł to do danej postaci, która poleca podał też link do jakiegoś poradnika albo coś w tym stylu. ;]

A i jeszcze pytanie. Znacie może jakieś polskiego YouTube'ra, który nagrywa Aiona. ? 

monitor-5-full.png

Opublikowano

Nie znam polskiego youtubera bo takiego nie ma,a jeśli jest to nic nie umie w tej grze i jest nowy,jak patrzyłem jest jeden kanał z poradnikiami i takimi tam.

Postać to oczywiście gladiator i templar jako tank+dps a także kleryk i kantor jako tank+magiczny dps 

Opublikowano

Kantor i kler Ci nie utrzymają agro, jeśli będzie w pt np sork czy gunner, no chyba, że założą set w +enmity, tylko po co, jak właśnie nie mają takich setów kupować ;P Poza tym kantor ma fizyczny atak.

Postacie, które mają skille na utrzymanie agro to templar, gladiator i etertech. Przytankować może jeszcze dobry sin albo gunner, ale to nie na endgamowych instach. Poza tym dla klera to wkurzające, jak się agro przerzuca, bo castuje heal, a tu już ktoś inny oberwał.

Opublikowano

To kogo byście polecili. ? Bo te poradniki Co podesłał kulek00 to są tylko pod Clera i Sorcerera. To raczej nie jest tank z domieszką Dps'a. 

Jak możenie to napiszcie też + i - Danej postaci, którą polecacie. ;]

monitor-5-full.png

Opublikowano

Sam musisz wybrać co Ci pasuje, jaki styl gry preferujesz.

Z tanków:

Eter tech nie jest tak dobrym tankiem jak templar, ale ma bardzo duzy dmg (magiczny). Poza tym jest nową postacią (wprowadzony na europejskiej wersji w kwietniu) i też nie każdy jeszcze wie, jak z tym czymś walczyć, bo nie ma dużo poradników o nich. Ma w stygmach zdjęcie jednej tarczy (fajne na sorka), poza tym ostatnio go trochę poprawili, więc ma też jakieś odzyskanie hp/mp, zasięg skilli na 7m, do tego doskoki do wroga. Jak dla mnie jest jednak taki trochę ociężały ;P Nosi chain, więc nie jest łatwo go ubić. Nie bardzo go lubię, bo konkurencja w chainie :D

Templar to typowy tank absolutnie zawsze potrzebny i szukany do pt. Fajny w duo z chanterem lub klerem. Ja lubię jego wędki jeśli jest po mojej stronie, ale jak mnie na wędkę złapie na siege to w 2 sekundy nie żyjesz, bo wszyscy łapią  cię na target ;P Dobry templar też potrafi wyciągnąć spory dps.

Gladiator - ma skille aoe, fajnego buffka na hp (zwiększa o 50% na jakiś czas), ma przyśpieszenie, root. Ale ogólnie jest to dosyć niewdzięczna postać i nawet w poradnikach często odradzają :) Ogarnięty potrafi dużo zdziałać, wiadomo jednak, że nie każdy jest Ozonkiem ;P Nie wiem dlaczego, ale ostatnio często przegrywam z gladkami :/ Nie wiem, jak to możliwe, że mnie zabijają, jak ja im max bar zjadę :( Widocznie trafiam na samych koksów ;P Glad też jest fajny w duo z chanterem i klerem.

Jeszcze jakaś postać Cię interesuje?

Opublikowano

Tak od siebie to ja nic nie polecam, bo potem się nie spodoba i będzie na mnie :P Uważam, że trzeba "poczuć" daną postać inaczej nie ma sensu nią grać ;)

Chciałeś coś tankowatego z dpsem, to wg mnie najbardziej odpowiada temu opisowi etertech, bo potrafi niezły dmg zrobić. Nie wiem, tylko jak na pvp się sprawuje, bo jedni piszą, że fajnie, inni wręcz odwrotnie ;)

Jeśli chodzi o moją prywatną opinię, to ja wolę templara, ale to dlatego, że gram chanterem i moje buffy i mantry są lepsze dla fizycznych postaci ;P

Opublikowano

Gladiator ...

+ dość Tankowata i ma troche Dps'u

Jeżeli znajdziesz jakiegoś chantera to możecie śmiało we dwóch zrobić naprawdę dużo.

sygna1.png

Opublikowano

Wojownik dzieli Ci sie na dwie podklasy

Templariusz - duzo potrafi ustac ale maly dps (to jest tylko teoria, bo zdarzaja sie tanki co kreca lepszy dps niz sorc gunner czy ranger)

Gladiator - odpowiednie stigm i tez potrafi sporo ustac. duzo wiekszy dps niz u tanka. 

Inzynier:

Aetertech - widzialem filmik jak ta klasa tankuje hyperiona :) potrafi sporo ustac i dps mozna porownac do gladiatora

dps ogolnie zalezy od Ciebie, Twojego komputera jak i internetu :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wojownik dzieli Ci sie na dwie podklasy

Templariusz - duzo potrafi ustac ale maly dps (to jest tylko teoria, bo zdarzaja sie tanki co kreca lepszy dps niz sorc gunner czy ranger)

Gladiator - odpowiednie stigm i tez potrafi sporo ustac. duzo wiekszy dps niz u tanka. 

Inzynier:

Aetertech - widzialem filmik jak ta klasa tankuje hyperiona :) potrafi sporo ustac i dps mozna porownac do gladiatora

dps ogolnie zalezy od Ciebie, Twojego komputera jak i internetu :)

O kurde lepszy dps od gownera,sorca czy rangera ?? hahahahahahahahaahah no padlem.

Gladek na dualach potrafi bardzo dobry dps krecic switchujac z spearem czy tam na gsie leci.

Mam sie smiac czy plakac ?? dps zalezy od internetu i komputera ?? Serio ? pierwszorzedna sprawa to eq...

Jak nie macie pojecia o takich sprawach to blagam... nie wypowiadajcie sie a najpierw doksztalccie sie.

Nie czaruj.

Opublikowano

Pewnie że dps zależy od kompa i Internetu.. Przy lagach i wysokim pingu to nie zrobisz dobrego weave. Nie wiem jak w przypadku gladka, ale np na rangerze dmg z aa to powinien wynosić ok 20-30%.

Osobiście znam templara, który jest naprawdę koksem i sprząta gladków jak chce. Widziałam parę jego pojedynków z dobrym gladkiem, że zjechał mu całe hp, a sam stracił zaledwie bar. 

No ale templar nie będzie mieć lepszego dpsa jeśli sork i gunner też są ubrani ;P

Opublikowano

Ogolnie to ja gram templarem z dobre 3 lata +,a gladem mam zaledwie 0.5 roku doswiadczenia + nieubrany :D Bo nim praktycznie wcale nie gralem (oprocz robienia daily na ac itd).

Moze tak jak wczesniej kolo napisal moze i dps,tez zalezy od kompa i pingu,ale nie wmowi mi ze jesli jest sie nieubranym to z dobrym kompem i netem zrobi  dobry dps...Nwm jakich on tam ma gladow ze templar ich zamiata,ale spoko pewnie Barus,'widzialem pare jego pojedynkow z dobrym gladem,ze zjechal mu cale hp,a sam stracil zaledwie bar' to wszystko tlumaczy.Chcialbym poznac nick wspomnianego templara,chetnie bym moze sie z nim ustawil na jakies male pvp w najblizszym czasie.Hmm co do glada eblllebebleblleblebelbelbleblelbe robi dosc dbry dps i potrafi przytankowac bossy np.runadum,SWB czy RST i wiele innych srakich instancji.Ogolnie wiele osob uwaza ,ze podstawa u glada to spear,gowno prawda miedzy gsem a polearmem nie ma az tak wielkiej roznicy(na yt sa filmiki jakies jak koles na pvp porownuje),co do pve to juz inna sprawa bo mamy stigme,ktora pozwala zabawic nam sie niczym sin czyli z 2 broniami (jednak sin nie moze macki zalozyc huuhhuhuuuh) a tu mam pole do popisu s+s,s+d,s+m i takie tam rozne kombinacje,ale co do jednej najlepsze jto teraz nawet nwm jaka byla czy s+m czy kij wie.Wiec jak bijecie bossa to wiadomo nawalasz na dualach...switchujesz na pole czy gs nqrwiasz i znowu switch.Glad naprawde przy dobrym ogarnieciu robi good dps.To co napisalem to jedynie moje obserwacje i innych gladow np z Nexusa (czy np jak sobie na yt czy na twitchu ogladalem),wiec dalej sie wole nie wypowiadac bo jeszcze wejdzie tu jakis pro elo koks glad i w beefie mnie zlozy, a chwila tu zaden dobry glad nie wbije chyba.

A no i jesli masz jakies problemy to lepiej wbij na to forum http://aiononline.com.pl/news.php masz tu w ciul przykladow,jak wbijac manasy itd itp Niestety bana tam zarwalem bo bylem niegrzeczny :(

Nie czaruj.

Opublikowano

@metinowiec189

Jakbyś umiał czytać, to byś wiedział, że nie jestem "kolesiem"

I zgadza się, że Barus... Taki nick jak Maniek coś ci mówi? Były top1 u Ely. Ja uważam, że jest naprawdę dobry ^^ chociaż ostatnio już nie gra za dużo

Ja nic nie pisałam o tym, że że niebrany gracz z dobrym kompem i netem jest lepszy niż ubrany :O Przecież wiadomo że gear to podstawa, ale reszta też wpływa znacząco. Może ty nie widzisz różnicy między <50 ms a 150ms<, ale ja widzę.

Na aiononline.com.pl połowa ludzi to trolle i guzik się od nich czegoś dowiesz, bo oni zamiast odpowiadać na pytania, jakieś głupie teksty piszą (no nie wszyscy, of kors)

Opublikowano

Cos mi mowi ten nick i zaloze sie ,ze przybyl z innego serwera zeby sie zabawic.Niestety,ale poziom Barusa jest tak niski,ze plakac sie chce.Fakt jest paru dobrych graczy,z dobrym eq a reszta to takie pacholki,ktorych jedyny cel to BMowy set dlatego wiekszosc sie z tego serwera smieje.A najlepsze jak po forach taki burak lata i sie wyplakuje,ze 'hacker'wbil w 6osobowe pt i ich wszytkich rozwalil,smiechu warte. https://www.youtube.com/watch?v=taW9KZ0APCs Cos jak to,dobrzy gracze z Nexusa :)

Co do tamtego forum mniej wiecej dostalem bana za to,ze takie buraki wchodza i 100000000000000000000000razy zadaja  to samo pytanie,ktore juz wczesniej bylo zadane przez inna osobe.Wystarczy tylko wejsc i poszukac poprzez opcje 'szukaj'.Lubie pomagac,ale wszystko ma swoje granice QQWiec sie nei dziw ,ze teraz tam wszyscy to trolle.

Nie czaruj.

Opublikowano

Wojownik templariusz.

moja_sygnaturka_by_ad3r-d7wbx1e.png

Jestem początkującym grafikiem. Jeśli chcesz żebym coś dla ciebie wykonał pisz śmiało PW.

Każda wykonana praca nauczy mnie jak obsługiwać się grafiką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...