Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykrywanie folderów z określoną nazwą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, mam problem z wykryciem folderów z określoną nazwą i wstawieniem ich do odpowiedniego listcheckboxu

Próbuje użyć takiego kodu, problem w tym że wtedy wykrywa mi wszystkie pliki z nazwą @@ a chodzi mi o foldery.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For Each foundFile As String In My.Computer.FileSystem.GetFiles(TextBox4.Text, FileIO.SearchOption.SearchAllSubDirectories, "*@@*")
            CheckedListBox1.Items.Add(foundFile)
        Next
    End Sub

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozdrawiam Cross.

mógł by mi admin/mod zmienić nick na "Cross"? Dzięki!.

Opublikowano

Wszystko śmiga dzięki wielkie. A może wie ktoś jak mogę łatwo zapisywać np owe listboxy? bo chyba w settingach to nie będzie za proste.

Opublikowano

Np w listcheckboxie mam zaznaczone pozycje 5, 7 i 2 i chcę by po ponownym odpaleniu te pozycje były zaznaczone nadal

Opublikowano

hmm czyli np stworzyć plik konfiguracyjny w miejscu z programem, tylko skąd ja będę wiedział gdzie owy program znajduje się u użytkowników, przecież ścieżki znać nie będę

Opublikowano

A nie da się zrobić by program sprawdzał gdzie jest i wpisywał sobie sam swoją ścieżkę?

Opublikowano

A jak wyciągnąć nazwę z tej ścieżki? mam na myśli że gdy dam

For Each foundFile As String In My.Computer.FileSystem.GetGetDirectories(TextBox4.Text, FileIO.SearchOption.SearchAllSubDirectories, "*@@*")
            CheckedListBox1.Items.Add(foundFile)
        Next
    End Sub

To w listcheckboxie wywala mi ścieżkę do tego folderu a potrzebuje by wyświetlała się tam tylko nazwa i zaznaczone elementy były przenoszone do textobxu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...