Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold 4 co z nim nie tak

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można powiedzieć że gram w tą grę i stoję w miejscu, aktualnie byłem w g5 próbując wbić się wyżej. Jakimś cudem zrobiłem 8 win streak i przerzuciło mnie do g4, tutaj już znowu zaczęło się. W pierwszej grze mój mid miał 2/8, jungler 1/7, supp 0/7 i adc mial coś killi ze mną na topie, druga gra koleś picknął ahri na trynde (skonczył około 0-6, 20 min ff), nasz adc postanowił pójść ap twierdząc że enemy armora stackuje. Jest to drugi raz kiedy wbijam do g4 i dostaje typów którym nudzi się ta gra i specjalnie trolluje lub robią po prostu 0/7 bo są słabi. Nie piszę tego po to by się żalić, ale chcę wiedzieć z czym to jest związane że robię taki win streak w g5, wbijam do g4 i przegrywam wszystko, ostatnio jak tak miałem to przegrałem 4 gry z rzędu po wbiciu do g4 i od razu spadłem.

Opublikowano

Mam to samo. Wbiłem już 2 razy g4 i spadałem na g5... po prostu feederzy się trafiają. I to dziwne, że w silverze grało się bardziej teamowo niż w goldzie -,-

Opublikowano

@dover nie potrafię rozszyfrować tego co napisałeś, ale mi nie o to chodzi. Ale co ja tam wiem, pewnie zaraz ktoś napisze że w goldzie sam gry wygrywa na smurfie, a reszta teamu stoi w bazie i się patrzy. Ta gra jest niby zespołowa, ale ciężko wygrać 3 vs 5 do tego bez mida lub adc.

Opublikowano

chodzi o to, że może ci się to wydać jak teoria spiskowa ale tak jest wygrywasz 10 pod rząd i potem loosing streak. Rito ci daje słabszych graczy. Słabszy gracz = puaczek/afk/troll

Opublikowano

No taka zależność zauważyłem, ale wcześniej jak wbiłem g4 to 4 gry w nim przegrałem i spadłem do g5 od razu, teraz znowu wbijam do g4 i jak narazie 2 lose i spodziewam się czegoś podobnego. Chu że feederzy, ale jeśli adc pisze już w bazie że idzie pod ap, bo armor nastackują i nic nie będzie robił to chyba coś nie tak. Tak wgl też chyba teraz trochę błąd robię bo staram się grać samemu i nie zwracać uwagi na resztę, bo jak maja się wywalać co 5 min to i tak nic z tym nie zrobią tylko farmić na itemy i potem coś próbować ugrywać. Niby się to sprawdza, ale tylko kiedy z 2 osoby ogarniają, gorzej jak każda linia przegrywa i nic nie robi.

Opublikowano

Nie bądź tak negatywnie nastawiony , uwierz że gdy wygrywasz swoją linię i pójdziesz pomóc na bota ,który dostaję w d*** możesz zmienić losy gry . Najgorsze co możesz zrobić to próbować robić wszystko sam

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

To tak jak bym zadał co z tym b5 lub s5... Może kiedyś grając AP jako ADC mu dobrze poszło, więc sobie grał :)

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Jak nie idzie Ci teamplay z randomami w que to zobacz ten tutorial:

Tutorial jak przejść przez golda/silvera czy inne gunwo:

1. Pickujesz Udyra w jungle,
2. Stackujesz flare,
3. Wychodzisz z jungli i sam wygrywasz mecz.
Opublikowano

Omg team feed, afk, unskilled.

Ja boostujac nic k***a nie pisze, caly czat zmutowany i jakos wywiazuje sie z aukcji i nie widze problemu by wejsc z Bronze V - Diament I (Challenger inwidualnie) podczas zamowienia..

Nie potrafisz wygrac mimo przeszkod, to nie twoj poziom.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Akurat udyrem gram sporo i potrafi dużo zdziałać, ale ciężko jeśli wychodzę z jungli po nastackowaniu flary, a enemy adc ma 8/2 w 15 min lub coś podobnego. Potrafią ludzie zrobić 0/4 i pisać że idą w trolla bo to jungler jest słaby i przez niego przegrywają walki na lane. Temat można zamknąć, nic to i tak nie da, taka gra a dokładniej ludzie w nią grający. Na tym forum też jest za dużo prosów z czelendżera którzy porównują sie do silverów/goldów, pamiętajcie to już całkiem inny poziom, doświadczenie i umiejętności robią swoje.

Opublikowano

poprostu ludzie mają już w dupie tą grę, masz pewnie zjebane mmr, duży lose streak i przyzywa Ci podobnych ludzi

ja osobiście w goldzie potrafiłem zrobić 10 win streak albo 10 lose streak, ogólnie bardzo dużo zależy od twoich kolegów w zespole, ja ostatnio spadłem z g2 do g5, jak spadłem z g2 do g3 przez moją drużynę zacząłem zachowywać się dokładnie tak samo jak oni, ktoś mnie flame = leave, ktoś mnie flame = troll, ogólnie polecam jak ktoś dużo flami jak ma serię i mu ją przegrasz, wtedy jest dosłowny rage

zachowujcie się tak samo jak oni najwyzej spadniecie :v 

pamiętajcie to tylko gra 

Nowicjusz
Opublikowano

chyba każdy tak miał :D , ja spadłam z gold 4 , 6 razy . Przecierpieć trzeba :< 

Opublikowano

Można powiedzieć że gram w tą grę i stoję w miejscu, aktualnie byłem w g5 próbując wbić się wyżej. Jakimś cudem zrobiłem 8 win streak i przerzuciło mnie do g4, tutaj już znowu zaczęło się. W pierwszej grze mój mid miał 2/8, jungler 1/7, supp 0/7 i adc mial coś killi ze mną na topie, druga gra koleś picknął ahri na trynde (skonczył około 0-6, 20 min ff), nasz adc postanowił pójść ap twierdząc że enemy armora stackuje. Jest to drugi raz kiedy wbijam do g4 i dostaje typów którym nudzi się ta gra i specjalnie trolluje lub robią po prostu 0/7 bo są słabi. Nie piszę tego po to by się żalić, ale chcę wiedzieć z czym to jest związane że robię taki win streak w g5, wbijam do g4 i przegrywam wszystko, ostatnio jak tak miałem to przegrałem 4 gry z rzędu po wbiciu do g4 i od razu spadłem.

Picknij xeratha, rozpierdol mida 5-0, potem gankuj bota, zrobisz sobie 10-0, składasz full build w 30 min kiedy enemy ma 2 itemy i sam robisz gre, ja tak robilem w goldzie, teraz plat 3 na 3 koncie, dziennie wbijam 1 dywizje, wczoraj wyjątkowo z plat 5 do plat 3 wbiłem samym xerathem i nami.

Wystarczy grać , pomagać na liniach  :) A nie wyzywać ; tu masz moje konto w g4 http://eune.op.gg/summoner/userName=gwizdek10

syndra + ryze only :D BOL nie popłaca, no chyba że grasz xerathem + evade

Opublikowano

Postaciami którymi możesz poccerować rankeda jest np: Ori na midzie, Kata na midzie, Jinx na adc itd. Jeśli ogarniesz Irelką też możesz poczynić cuda. W platynie nie ma lepiej.. Również trafiają się takie mięsa, ba! wychodzą nie którzy w 35 minucie bo coś, bo rage quit, bo nie dostał blue czy coś.. Takie są już uroki tej gry. Niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...