Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże spadki FPS przy nagrywaniu

A3fje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Bez nagrywania mam ok. 1000 fpsów. Nagrywam frapsem w 120 fps, i wszystko jest dobrze do czasu kiedy czas nagrania nie przekroczy ok. 2 minuty i 30 sekund. Wtedy ze stałych 120 fps robi się od 30 do 60 i nie powraca już do 120, jest to dla mnie uciążliwe. Dodam że po rozpoczęciu nowego nagrania jest znów 120 i dalej tak jak wyżej. Miejsce na dysku mam. Nagrywałem na SSD i HDD, na każdym tak samo. Nagrywam w okienku 1280x720. A do mc mam dodane 3gb ramu.

Specyfikacją komputera:

MSI B85-G43 GAMING
Intel Core i5-4590 3.3GHz
MSI GeForce GTX 760
Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9
Samsung SSD840 EVO 120GB
Seagate 500 GB SATA II 7200 obr/min
SilentiumPC Deus 500W

Jakieś rady?

76561198057828915.png

Opublikowano

Spróbuj w opcjach Minecraft FPS pobawić się i optifine ;)

To nie ma nic do mojego problemu. Bez nagrywania mam ok. 1000 fps. 

76561198057828915.png

Uczeń
Opublikowano

Jeżeli masz pirackiego frapsa może to być błąd, bądź jakaś modyfikacja Frapsa, bo z tego co wiem jest on zrobiony w taki sposób, aby nie zmieniał swojej produktywności (która tak na prawdę jest zerowa). Jeżeli masz kupionego możesz napisać maila do gości od Frapsa, albo poszukać w internecie. Panowie u góry polecali Action!, moim zdaniem jest to najlepszy program do nagrywania, więc także polecę, i odeślę do strony producenta: Tutaj. Tak więc, życzę powodzenia w naprawianiu, albo pisaniu. :)

PS Jezu... 100 FPS... o.O, o.O

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...