Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Trzesienie sie ekranu

PzDrO

Pytanie

Opublikowano

Podczas grania w grę Last Chaos ekran w laptopie zaczął się trząść, zaczęły robić się paski w z dłuż ekranu. Pomocy nie mam pojęcia od czego to jest ;/ Wspomnę ze od godziny 12:40 do godziny lekko po 16 laptop działa bez żadnych zarzutów, po powrocie do domu około godziny 18:30 włączyłem laptopa i również działał płynnie ale do godziny 21:40. Pomocy co to może być, jakaś usterka? Karta graficzna ?.. oby nie ;/ 

Jeśli nie ten dział proszę o przeniesienie ;)

@Edit Dodam jeszcze ze to wygląda jakby to były jakieś zakłócenia ;/ 

Zapamiętaj - Bez starań nigdy nie ma wyników.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko określić, ponieważ od strony wentylatora leci ciepło ale takie słabo wręcz bym powiedział ze jak na tego laptopa to chłodno jest. ;D 

daj lepiej SS z programu HW monitor bez obciążenia i z obciążeniem

1378331621-U719057.png

Opublikowano

daj lepiej SS z programu HW monitor bez obciążenia i z obciążeniem

co to HW ? 

Opublikowano

hahaha xD myślałem ze HW to skrót od czegoś, zaraz zrobię i dam edita ;)

@edit 

Bez obciazenia : 

http://images68.fotosik.pl/78/a816c4754aacb614gen.jpg

Z obciazeniem : 

http://images66.fotosik.pl/77/d80a242bee3707f1gen.jpg

Opublikowano

Komputer się grzeje?

Ciężko określić, ponieważ od strony wentylatora leci ciepło ale takie słabo wręcz bym powiedział ze jak na tego laptopa to chłodno jest. ;D 

Opublikowano

Jaki to jest laptop? Karte graficzną dedykowaną posiada? W idle temperatury ma wysokie ale z obciążeniem ujdzie. Jeśli pod obciążeniem powietrze słabo wychodzi z obudowy laptopa musisz przeczyścić układ chłodzenia oraz zmienić paste termoprzewodzącą.

Podejrzewam że mówisz o tzw 'artefaktach'.

TOSHIB'y. Co ma oznaczać 'dedykowana'? Nie mam pojęcia czy słabo czy nie, laptopy to nie mój dział i jestem w nich całkowicie ale to całkowicie zielony.. ;/ 

Tak dokładnie są to 'artefakty' popatrzyłem na ss w google i dokładnie to jest to. Jest na to jakiś sposób ? 

@Edit TOSHIBA A200

Opublikowano

tak jak Rocki pisał, temp lekko za wysokie, a co do obciążenia lapka przez metina ... eh ..

przydało by się go wyczyścić oraz wgrać jakieś nowsze sterowniki jeżeli dawno nie były aktualizowane 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

REFREASH

jest coraz to gorzej ;/ 

Opublikowano

Widac jacy pro elo znawcy haha :D Bylem u informatyka i najzwyczajniej na swiecie padl mi monitor w laptopie a nie karta graficzna. Temat do zamkniecia :)

Opublikowano

Jaki to jest laptop? Karte graficzną dedykowaną posiada? W idle temperatury ma wysokie ale z obciążeniem ujdzie. Jeśli pod obciążeniem powietrze słabo wychodzi z obudowy laptopa musisz przeczyścić układ chłodzenia oraz zmienić paste termoprzewodzącą.

Podejrzewam że mówisz o tzw 'artefaktach'.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...