Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Javaw nie znaleziony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam swój launcher do Minecrafta, który uruchamia się przez cmd.exe. Kod jest na pewno dobry, tylko, że u niektórych launcher nie działa, z tego co wiem nie znajduje javaw... Czy wie ktoś jak wskazać docelowe miejsce javy (przypuśćmy że wiem już jak takową znaleźć) do Shella? Próbowałem :

Shell("C:/Windows/System32/javaw.exe");
Shell("""C:/Program Files/java/jre8/bin/javaw.exe""")

Pomoże ktoś z tym kodem ?

diamond_item.png  

Opublikowano

mało się znam na VB ,  mój kod uruchamia minecrafta i biblioteki pod forge, nie za bardzo wiem jak mam zaimplementować Twoją propozycję. Mógłbyś trochę jeszcze pomóc?

fragment kodu

uruchom = " javaw -Xmx1G -Djava.library.path=%APPDATA%\cursed\verBLABLABLA" <- kod na 100% działa, ładuje te biblioteki , niestety nie mogę całego udostepnic, kod nie jest moj
Shell("cmd.exe /k")

Z góry dziękuję :)

dodam jeszcze, że uruchamiając java przez uruchom, java i javaw są rozpoznawalne, natomiast tylko vb wywala ten błąd

diamond_item.png  

Opublikowano

Chciales jak zaladowac w javie to masz a zreszta to juz szczyt debilizmu aby w kodzie dodawac wszystkie liby

Poczytaj o json

Zakladam ze chodzi ci o launcher minecrafta

Opublikowano

To w takim razie zmieniam zapytanie : jak wykonywać shella zaczynając np. z katalogu javy? Bo przeszukanie gdzie java to nie problem, ewentualnie opendialog. 

diamond_item.png  

Opublikowano

Ale po co? Przeciez polecenie java i javaw mozna wywolac z kazdego miejsca bo sciezka do nich jest w zmiennych globalnych lub ewentualnie mozna pobrac sciezke do javy z rejestru.

Opublikowano

to czemu mi wyskakuje nawet gdy mam jave ze nie znalezniono takiego polecenia? W normalnym cmd działa... Problem rozwiązałem dodaniem do zmiennych systemowych zmienną Path ze sciezja javy.

diamond_item.png  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...