Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Real Life

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Krótko zwięźle i na temat.
Od kilku dni myślę nad założeniem serwera minecraft
Real life

Chodziło by w nim oto, że minecraft to realne życie

Np:
-Aby zarobic trzeba chodźic do pracy (bedzie 10 prac)
-Będzie można kupowac dzialki,apartamenty itp.
-Miasto będzie nowoczesne
-Będzie policja,urząd,restauracje itp.
-W późniejszym etapie gry będzie można stworzyc mafię

To tylko kilka przykładów.

Napiszcie czy zagralibyście na takim serwerze.

Pytanie nie jest napisane poprawnie bo ten serwer nie jest pewny. Wyraź swoją opinie.

Opublikowano

Uprzedzam, że na serwerze wszędzie było by pvp . Jeśli ktoś zacznie kogoś bic lub strzelac z pistoletów (które też będą na serverze) Policja ma obowiązek zamknąc do aresztu lub zabic jeśli stawia opór.

Opublikowano

Z checia bym pogral na takim servie, jak chcesz to moge tez pomoc go tworzyc ( znam sie troche na modach oraz pluginach). Kiedys byl taki server lecz padl szybko bo administracja nie ogarniala i zle byl wykonany.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Z checia bym pogral na takim servie, jak chcesz to moge tez pomoc go tworzyc ( znam sie troche na modach oraz pluginach). Kiedys byl taki server lecz padl szybko bo administracja nie ogarniala i zle byl wykonany.

Serwer nie będzie na modach ale pomoc się przyda więc jeśli ruszymy z serwerem napisze do Ciebie.

Opublikowano

Pomysł nawet spoko ale serwer będzie nie ogarnięty każdy będzie przeszkadzał każdemu tak "policja" o której wspomniałeś nie da rady ogarnąć wszystkiego. Taka moja opinia!

d63.png

Opublikowano

Było sporo takich serwerów (zapowiedzi) i nawet nie startowały, nw czemu. Za każdym razem byłem zawiedziony, mam nadzieję, że tobie się uda i zagram, bo pomysł ciekawy, mogę Cię wesprzeć moimi skryptami, jeśli nie masz nic przeciwko skryptom.

@Edit jakiś czas temu  zacząłem pisać skrypt na gangi, mogę to przerobić na mafie.

@Edit2 Taki mój pomysł aby zrobić z tego taki serwer, gdzie np.: będą meliny, które będą prowadzić gracze, którzy wybrali normalne życie i będzie system szantaży, czyli jeśli nie dostanie jakaś mafia haraczu to ded, lub wysadzenie budynku. A materiały wybuchowe będą bardzo ciężkie do zdobycia. Oczywiście do kupna będą działki mieszkalne (nie wiem jak to się profesionalnie nazywa) i działki handlowe, tzn można zbudować sklep lub coś innego. Przed otworzeniem budynku handlowego będzie musiała zobaczyć go jakaś inspekcja, czy wszystko jest git.

@Edit3 Oczywiście wszystkie mafie walczą ze sobą, każda mafia, która ma przejęty sklep może go stracić gdy inna mafia go wysadzi lub przekupi właściciela.

Opublikowano

Dobry pomysł, ale żeby to miało sens serwer musi być jak najbardziej realny tzn. Działki byłyby bardzo drogie tak żeby nie wszyscy po półgodzinach grania mieliby od razu miliardy na koncie. Jeśli serwer byłby z mniejszą ilością slotów. Wystarczył by jeden duży 20 piętrowy blok, a na około można by stworzyć szeregowce i ostatecznie parę działek dla burżuazji. ;) Mam nadzieję że twój pomysł wypali.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...