Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot towaru allegro, kurier.

EasyDead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Dziś doszły mi spodnie, które zamówiłem na allegro od firmy ale niestety o jeden rozmiar za małe. Jest możliwość wymiany na większy rozmiar aczkolwiek musiałbym wysłać im towar z powrotem. Jak mam go odesłać? Jakim kurierem? Do mnie przyjechał kurier Siódemka ale u mnie w mieście nie ma żadnej ich siedziby więc jak nadać przesyłke?

Opublikowano

W ciągu 7 dni trzeba poinformować nadawcę - że chcesz zwrócić towar. No i się dogadajcie jak to zrobić.

No dobrze. A ile idzie przesyłka pocztą polską?

Opublikowano

2 dni, ale to nie jest istotne - może nawet miesiąc iść...

Najważniejsze to w ciągu 7 dni powiedzieć, że chcesz zwrócić.

EDIT tu masz wszystko napisane http://pomoc.allegro.pl/24545/24539/zwroty

do 10 dni trzeba powiadomić,  do 14 dni od powiadomienia trzeba odesłać, a ile przysyłka ma iść to już nie twój problem

Opublikowano

2 dni, ale to nie jest istotne - może nawet miesiąc iść...

Najważniejsze to w ciągu 7 dni powiedzieć, że chcesz zwrócić.

EDIT tu masz wszystko napisane http://pomoc.allegro.pl/24545/24539/zwroty

do 10 dni trzeba powiadomić,  do 14 dni od powiadomienia trzeba odesłać

Już maila napisałem. Szkoda, ze pocztą polską bo wolałbym kurierem siódemką gdyż oni to w 1 dzień dowiozą a z pocztą to nie wiadomo ile trzeba czekać. Nie ma innej opcji jak wysłać pocztą? Nie da się siódemki zamówić czy coś?

Opublikowano

Już maila napisałem. Szkoda, ze pocztą polską bo wolałbym kurierem siódemką gdyż oni to w 1 dzień dowiozą a z pocztą to nie wiadomo ile trzeba czekać. Nie ma innej opcji jak wysłać pocztą? Nie da się siódemki zamówić czy coś?

Na poczcie masz taka przesyłkę "paczka extra 24" kosztuje trochę drożej niż zwykła przesyłka ale na bank dojdzie następnego dnia.

Opublikowano

Na poczcie masz taka przesyłkę "paczka extra 24" kosztuje trochę drożej niż zwykła przesyłka ale na bank dojdzie następnego dnia.

No okey dzięki. To gt. Czekam na maila i odsyłam :) Tyle zachodu bo spodni w moim miescie nie ma takich a na allegro dziwna rozmiarówka jest i spodnie, który w rozmiarze wychodziły na większe od moich jeansow to teraz sie okazuje, że są mniejsze.

Opublikowano

Przecież kuriera zamawiasz do domu, on przyjeżdża i zabiera paczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...