Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usprawnienia Gry

Lucas_SB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Kosmiczni Piloci!

Zdajemy sobie sprawę, że pomimo naszych zapowiedzi funkcji i akcji specjalnych, nie zawsze jest dla Was widoczne, co robimy w celu ulepszenia gry. Z tego względu publikujemy niniejsze comiesięczne informacje o poprawkach i ulepszeniach.

W lipcu wprowadziliśmy następujące funkcje, akcje specjalne i poprawki błędów:

Akcje specjalne

• Dzień Niepodległości (tylko USA)

Aby uczcić mający miejsce 4 lipca Dzień Niepodległości USA, na wszystkich serwerach w USA przeprowadziliśmy jednodniową akcję specjalną. Obok kilku specjalnych rywalizacji poszukiwany design Goliatha “Independence” był oferowany po obniżonej cenie.

• Dzień Jana Husa (tylko Czechy)

W dniu 06.07 świętowaliśmy Dzień Jana Husa na czeskich serwerach. Gracze mogli tego dnia spróbować sił w dodatkowych akcjach specjalnych jak “Szalone Kubikony” oraz “Infiltracja”.

Oferowaliśmy rzecz jasna również oczywiście skrzynki bonusowe dla danego kraju.

• Rocznica zdobycia Bastylii (tylko Francja)

Jeszcze jedną rocznicę obchodziliśmy 14.07 na francuskich serwerach dla uczczenia “La Fête Nationale”. Jak zwykle, i tym razem oferowaliśmy niektóre specjalne rywalizacje i narodowe skrzynki bonusowe. W okresie tym drony nie wyrządzały również żadnych szkód.

• Święto Cukru (tylko Turcja)

Ramadan jest jednym z najważniejszych świąt w Turcji. Pragnąc to uczcić, wystartowaliśmy tygodniową akcję specjalną na wszystkich tureckich serwerach. Podczas tej akcji gracze zostali również obdarowani specjalnymi skrzynkami bonusowymi i mnóstwem rywalizacji w ramach akcji specjalnej.

Ulepszenia

• Strona internetowa​

• Skylab: przesyłanie zasobów ze statku do Skylabu nie jest już możliwe. Doregulowaliśmy standardową ilość rud metali, która jest niezbędna dla ulepszenia
kopalni rudy, dzięki czemu nie musicie już transportować niczego więcej do Skylabu.

• Terminarz akcji specjalnych: jeżeli w planie jest Kosmiczny Futbol, to będzie on wyświetlany pod tą nazwą, a nie jako zwykła Kosmiczna Piłka.

• Inwentarz: gracze nie mogą już sprzedawać elitarnych przedmiotów (np. LF-4 I designów dronów). Zaimplementowaliśmy to ograniczenie na skutek życzeń graczy odnośnie zwiększenia bezpieczeństwa konta.

• Klient gry​

• Kontrola misji: opis zadania misji “Pod ziemską flagą” jest teraz bardziej zrozumiały.​

Poprawki błędów

• Strona internetowa​

• EPPP: użytkownicy nie powinni już otrzymywać komunikatów błędów przy próbie zapisania zmian dokonanych na stronie.​

• Sklep:​

• Opis formacji dronów F-12-BA w języku czeskim jest teraz prawidłowy.

• Użytkownicy, posiadający subskrypcje, dające im rabat na uridium w sklepie, zobaczą teraz ostateczne ceny. Wszystkie rabaty zostały teraz dodane i są odciągane od normalnych cen w sklepie.

• Aleja Sław: odkryliśmy, że bossowie Wrót Hadesu nie byli wyszczególnieni wśród NPC w Alei Sław. Znajdują się oni teraz na tej liście.

• Klient gry

• Ogólne problemy:​

• Mini mapa: niezależnie od wszelkich paktów o nieagresji, P.E.T.y innych graczy były ciągle ukazywane jako czerwone kropki na mini mapie. Mają one teraz prawidłowy, zielony kolor.

• Po zablokowaniu tła portale przestawały być wyświetlane. Usunęliśmy teraz ten błąd.

• Czat: skrót klawiszowy czatu nie działał prawidłowo. Poprawiliśmy ten błąd.

• Misje: misje o pewnych warunkach, które muszą by spełniane jeden po drugim, nie powodują już problemów z misjami posiadającymi tylko pojedynczy warunek.​

• P.E.T.y:​

• Naprawiający Mechanizm Combo nie zatrzymywał czasami naprawy statku, gdy ten uczestniczył w walce. Usunęliśmy ten błąd.

• Przełączenie P.E.T.a z trybu Kamikaze to trybu ochronnego lub innego mogło powodować zawieszenie się okna sterowania P.E.T.a. Ten problem nie powinien już więcej występować.

• Przy użyciu CPU skoków tryb P.E.T.a nie będzie już resetowany, a P.E.T. nie będzie już zachowywać się w osobliwy sposób.

• Kontrola sektora: usunęliśmy również kilka mniejszych błędów w akcji specjalnej “Kontrola sektora” – powinna ona teraz działać i aktualizować się w prawidłowy sposób.​

Wprowadziliśmy ponadto pewną liczbę dodatkowych poprawek błędów, korekcji tekstu i innych

Opublikowano

Ktoś tu próbuje ożywić trupa... Co z tego, że usprawniają grę, skoro ludzie kont nie mają, a zaczynać od nowa nie chcą.

Opublikowano

Ale się obudzili ! Tylko jak zwykle z ręką w nocniku. 

Naprawiają błędy, których w sumie nie powinno być już wcześniej, żałosne... 

Opublikowano

Mam pytanie do was, czy zauważyliście, że nie można już "zawiesić" century falcona w Low?

Jeszcze wczoraj normalnie robiłem sobie te wrotka, a dziś falcon nie chce przestać bić, wskakiwałem 3 razy we wrota i nie mogę go zbugować.

Jeśli ktoś ma tak samo to dajcie znać, bo nie wiem czy BP to naprawiło, czy po prostu miałem pecha i nieudolnie go "zawieszałem".

Opublikowano

Gdyby gra wyglądała tak jak na trailerze to by była bajka :)

Ale jaka jest rzeczywistość? beznadziejna.

Mogliby zrobić darkorbit na bazie Battlestar galactica

Opublikowano

bardziej ja miałem wizje znacie może gracza hinderburg z mmo ?

gdyby dał te modele bo stare do lepsze i znalazł by się programista unity to spokojnie storzymy coś wspaniałego:P

Nie powiem na tym filmiku to takie darkorbit mogło by być :) .

Opublikowano

Nie rozumiecie pewnej kwestji tam gdzie sa mikrotranzakcje to nie bedzie czegos ciekawego dla gracza co za free chce sobie popykac.

Ten BP to sa niemieckie cwaniaki i nauczyli te stare wory po 60 lat placic za gowniana grafike i spierdolone gry bez odzewu poprawek przez lata !!!!!tak jest w seafight i dark orbit bo je tylko znam z kolekcji totalnych ,, bubli '' ( wspanialej ) niemieckiej produkcji :D

Tyle co oni kasy od ludzi wyszarpali zlodzieje to te gry powinny plywac na byle jakim sprzecie !!!!!

Pare lat temu tak z 7-8 lat gralem w gierki darmowe online przez jakas przegladarke i nawet zadna najlepsza gra z serii DO nie doruwnywala do tla tych gierek, a tu po tylu latach szok jakas 2D perspektywa o zbugowanych questach i.t.p. jednak ma jakas miodnosc LOL ... przypominam ze jest rok 2014 i juz nie jest nowoscia dx11, ale co bawimy sie dalej i utrzymujemy ich bo tyle dolcy i euro co oni wysepia to naprawde przesada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...