Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze spadkiem FPS.

kubsoon21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem temat był wałkowany dużo razy ale mi to nie pomogło.

Kiedyś miałem po 200 fpsów, ale po zrobieniu formatu fpsy zmalały do 20-30.

Help Me!

Opublikowano

moglbym prosic ciebie o parametry twojej machiny wiem ze to troche pytanie nie zwiazane troche z twoim problemem ale pamietaj ze mc daje ciagle up wiec wymagania sie zmieniaja i czy moglbym dowiedziec sie czy 25-30 fps jest na singlu czy na jakims serwie jezeli na serwie to na jakim ? :)

Opublikowano

Procek : Intel Core 2 Duo

Karta: NVIDIA Geforce 9500 GT

RAM :3GB

Przed formatem wyciagalem spokojnie po 100-150 a nawet czasami 200.

//EDIT

Wchodzilem na rozne serwery a fpsy stoja w miejscu.

Na singlu rowniez jest ich malo.

Opublikowano

Myślę że to nie przez shadery masz wysokie FPS @D3monic

Ja nie używam shaderów i mam 350 FPS normalnie na Windows XP, ostatni format miałem 3 lata temu, nieaktualizowane sterowniki karty graficznej ale raz tylko zmieniana (tydzień temu).

Po instalacji shaderów 14,15,16,15,14 fps ;-;

Weź (jak patrzę na parametry maszynki), CCleanerem wyczyść rejestr i niektóre pozostałości po plikach (najlepiej tam gdzie masz .minecraft), zrestartuj kompa i powinno być cacy ^^ Przypominam o programie Odkurzacz :>

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMMaker

A to ciekawy jestem czemu. xD

Nwm czy to coś da ale na slabym bardzo sprzęcie jak dałem najmniejszą ilość ramu 256 mb czy jakoś tak to miałem trochę więcej fps.

Opublikowano

Weź na minecrafcie jak masz włączone CTRL+ALT+DEL, i wejdź w procesy, zakończ proces antywirusa o proces explorer.exe, może zadziała ;-;

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Zapraszam was wszystkich na serwer minecraft 1.7.X który jest no-premium. Jest to Survival+Glidie+Działki (wiem ze jest pełno takich tylko ze u nas jest wszystko skonfigurowane wszystko poprawnie i macie pewność ze serwer nie upadnie po miesiącu). Strona WWW oraz IP to ~» WinCraft.pl «~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...