Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pierwszy longboard oraz jedno pytanie

Izunumi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kolega wreszcie będzie się uczył jeździć na rowerze, więc będę miał z kim jeździć. Roweru aktualnie nie mam, ale myślałem, żeby kupić nie rower, a ... LONGBOARDA.

zawsze interesowała mnie ta deskorolka, jst szybka i stabilna, przyjemnie się na niej jeździ. I tu pojawia się pytanie. Czy longboard jest szybszy/wolniejszy od roweru? Moim zdaniem prędkosć porównywalna, wiec raczej nie bede musial doganiać kolegi ani on mnie ;) Ale nie jestem pewny, więc was pytam.

Teraz kolejne pytanie.

Mając 600 zł jakiego longboarda pierwszego kupić? myślałem nad firmą aloha. Waże 64 kg i mam 172-175 wzrostu. Jeśli chodzi o teren na ktorym będę jeździł to głównie jakieś dłuższe ścieżki rowerowe, jakaś górka też od czasu do czasu, ale nie jakaś wielka. 

Obecnei jeźdze na deskorolce zwyklej na te nie wiem.. 4 km? I jest to baaaaaaardzo męczące bo ciagle musze sie odpychac, zwykla deska jest wolna. Na longboardzie nie będę mial tego problemu po marnych 4 kilometrach?

Opublikowano

Na forum jest teraz 6000 osób, no ludzie nie wierze, że któryś z was się tym nie interesuje/interesował, szybciej, odpowiedźcie na pytania zawarte w temacie. dam plusy

Opublikowano

Longboardem przez lasy, kamienne ścieżki, chłopie to jest marzenie !.

Tak szczerze mówiąc jak chcesz z nim pojeździć to weź jakiś no-name'owy rower... albo używke meridy

Opublikowano

Longboardem przez lasy, kamienne ścieżki, chłopie to jest marzenie !.

Tak szczerze mówiąc jak chcesz z nim pojeździć to weź jakiś no-name'owy rower... albo używke meridy

Sugerujesz, że powinienem kuipć rower, bo na longboardzie nie pojeżdze sobie po lesie? I tak nie chciałem.  spójrz na mape http://scr.hu/1wdk/d6e3e mam gdzie jeździć.  Wolę po jakichs gładkich chodnikach, ulicach, a nie op jakichś lasach. Ja przyjemność odczuwam przy szybkiej prostej jeździe, a na longboardzie będe miał lepszy feeling

a i nie stawia się kropki po wykrzykniku, jaki to ma sens

Opublikowano

to forum o grach, czego ty wymagasz? przejdź się do sklepu i sobie wybierz

// a i jazda na tym wcale nie jest taka prosta, najpierw sobie zobacz jak to wyglada na zywo..

jak to nie jest prosta? Wchodzisz na to i się odpychasz, żadnej filozofii tu nie ma. Mówie o prostej szybkiej jeździe na prostym odicnku. To jest forum o grach ale dział pogaduszki. To nie jest kwestia wyboru, bo jak mam wybrać skoro się na tym nie znam? Moze ktos sie na mpc na tym zna i mi poleci cos konkretnego i da jakąś rade, bo jednak sporo to kosztuje, wiec musze to przemyslec

@Edit

longboard moze byc trudny dla jakiejs zupelnie nie zaznajomionej z tym tematem osoby co nagle sobie wchodzi na tego potwora, ale ja kiedys jeździłem sporo na zwyklej desce, wiec nie powinienem mieć problemów. 

Opublikowano

No proste ze sie zmeczysz bardziej bo stoisz i balansujesz cialem a on siedzi

moglbys napisac to zdanie jeszcze raz, ale tak, żebym zrozumiał?

Opublikowano

Ty stoisz na swoim longbodzie ponieważ ta deska nie posiada siodelka w przeciwienstwie do roweru ktory posiada siodelko wygodniej siedziec niz stac tak wiec szybciej sie zmeczysz. Mam ci rozprawke napisac zebys zrozumial

Opublikowano

Ty stoisz na swoim longbodzie ponieważ ta deska nie posiada siodelka w przeciwienstwie do roweru ktory posiada siodelko wygodniej siedziec niz stac tak wiec szybciej sie zmeczysz. Mam ci rozprawke napisac zebys zrozumial

niby tak, ale ja nie jechałbym na jakieś duże dystanse. Myślę, że 6-7 km max.  A bylyby od czasu do czasu tez jakies male gorki no i gładki chodnik. Jakoś bardziej mam ochote na longboarda, bo to cos nowego, na rowerze to kazdy jeździl. Na longboardzie jest przyjemniejsze uczucie podczas jazdy

Opublikowano

No proste, że się zmęczysz, bo stoisz i balansujesz ciałem, a on siedzi.
Takie trudne do zrozumienia?

za późno :<

@UP 
No to jak chcesz kupić to kupuj  

pewdiepie fan :3

Opublikowano

No proste, że się zmęczysz, bo stoisz i balansujesz ciałem, a on siedzi.

Takie trudne do zrozumienia?

za późno :<

@UP 

No to jak chcesz kupić to kupuj  

ale nikt mi nie chce podać konkretnego modelu i coś konkretnego doradzić. Np. istnieje duza szansa, ze mi sie to nie spodoba, dlatego szukam osoby, ktora sie na tym zna. Co do tego zmeczenia to nie wiem cyz tak szybko, rozumiem ze jest wygodniej jak sie siedzi, ale stanie tez nie jest problemem, ktory meczy moje cialo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...