Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

P4Story - opłaca się grać?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zacząć grać na serwerze P4Story. Opłaca się tam grać? Jak tak to na jakim serwerze gra dużo polaków i jaką klase polecacie dla początkujacego.

Opublikowano

Jak na jakim serwerze ?

p4story nie ma serwerów bo to jest serwer chyba nie ? xD

Dużo polaków to gra na Derionie , chociaż na valo też podobno coś jest , no ale więcej na der ;) .I tak .. opłaca się wracać , ponieważ nie trzeba dużo żeby się dorobić eq i wbić max lvl. A polecać , to zależy czym lubisz grać .

Opublikowano

Nie bierz wojownika, na p4story jego aoe jest zbyt wąskie i trudno zabić tym szybko duży lur. Najłatwiejszą profą w każdym 4story jest łucznik, więc jak chcesz czymś zaczynać to bierz łucznika.

Opublikowano

Bierz wojownika ze względu na to, że ciula wszystkich za jednym uderzeniem i jak go ogarniesz to rozwalisz prawie każdą profesję w pvp:d

Opublikowano

Zaklinacza nie rozwali ogarnietego oczywiscie przewaga klasy, maga z ogsrnietym unikiem rowniez

Opublikowano

ta woj rozwali wszystkich w pvp :D jak ma eq 24 to ta inaczej to sie zesra, maga nawet nie ruszy bo na wariata padnie, co ja gadam na wariata, wystarczy spowolnienie i woj leży trupem. PVP z łukiem? To samo bez eq nawet nie podejdziesz. RMC? Bez eq to samo rmc sie ze stuna uwolni i woj lezy. Zaklinacz to samo bez eq woj leży. Łucznik najłatwiejsza profa w grze, dlatego prawie każdy nią gra. Mag zdycha na 3 4 hity bez buffow, wiec nie warto nim gry zaczynać. Najlepsze jest to, że wszyscy ci którzy doradzają grę wojownikiem to sami grają łucznikami. Normalnie żal mi was

Opublikowano

NIkt, a mi żal cb, bo doradzasz grę łukiem nowemu graczowi, a  jak wiadomo łuk bez eq robi jeszcze większe gó*no niż wojownik. Z kuszą 20 nic na łuku nie zrobisz, a na woju możesz kogoś ubić dzięki łamaczowi. A doradzanie gry łukiem bez uniku i abb na takim serwie jest jak samobójstwo, polecam maga i woja na początek łatwy zarobek nawet bez eq 

Opublikowano

Popieram up'a

Gram łukiem od początku tego serwa i ch*j a nie profka ... Chyba że wbijesz kusze +23/24 bo z nią już mi łatwiej , ale jak miałem 20 to było ciężko w cholere , jednak gdy ja ją miałem to na krypcie mało valców było i mi łatwiej było dropić a teraz jak jest praktycznie wyrównane to ... A jeszcze pomyśl , że raczej do max lvla nie wbijesz +24 kuszy raczej ... Więc musisz potem po krypcie latać ... i pomyśl ... Jesteś łukiem , idziesz na krypte , dajmy że przeciwnej frakcji praktycznie nie widać , bijesz orka i ci RMC wyskakuje ... i wtedy ciężko cokolwiek zrobić , jedynie jak uwolnisz się i ogarniesz skille . Ja bym polecał woja / maga . A po wbiiciu maxa ogarnąć skille kapcia bo tej profesji jest mało a by się przydała na wbijanie PO w grp na wojnach , krypcie , td . Lub samemu PO nabijać Rmc w krypcie . Chociaż gram od 09 r. w 4story a RMC jest jedyną klasą w której nie wiem na jakie klawisze ustawić skille i jak one wszystkie wyglądają

Opublikowano

ta woj rozwali wszystkich w pvp :D jak ma eq 24 to ta inaczej to sie zesra, maga nawet nie ruszy bo na wariata padnie, co ja gadam na wariata, wystarczy spowolnienie i woj leży trupem. PVP z łukiem? To samo bez eq nawet nie podejdziesz. RMC? Bez eq to samo rmc sie ze stuna uwolni i woj lezy. Zaklinacz to samo bez eq woj leży. Łucznik najłatwiejsza profa w grze, dlatego prawie każdy nią gra. Mag zdycha na 3 4 hity bez buffow, wiec nie warto nim gry zaczynać. Najlepsze jest to, że wszyscy ci którzy doradzają grę wojownikiem to sami grają łucznikami. Normalnie żal mi was

Nie przesadzaj człowieku, ja wojkiem na pl z słabym eq (set 18 i bron 22) jechałem łuka z setem 20 i kusza 22 jak chciałem, a co do rmc to wystarczyło ogarnąć uniknięcie pierwszego stuna i odrazu go złapać. Z magiem i zaklinaczem sprawa wiadoma, że woj ma przejebane i nie ma na to rady :D

Opublikowano

Wierzchowiec do nabycia w item shopie jeżeli chodzi o behemota i o krowy  itp

Opublikowano

Ale wy jesteście widzę słabi jak sądzicie, że łucznik gówno zrobi bez eq. Łucznikowi potrzebna tylko i wyłącznie dobra kusza a reszta eq może być bylejaka, ale oczywiście widząc wasze wypowiedzi można się domyślić, że pięknie gracie. Urg3t porównujesz walkę łuka z wojkiem przy różnicy eq tylko 2-ch plusów to jest nic i to nieważne czy 18-20, czy 22-24, jakbyś czytał ze zrozumieniem ( z czym widzę każdy tutaj ma problem) to wiedziałbyś co to znaczy bez eq. P4story ma to do siebie, że tam każdy eq ma i zanim zarobisz na to eq to twój wojek miałby 1000 dedów, no chyba że siedziałbyś w markut albo keter jak NPC nic nie robiąc. Ktoś tam wyżej napisał, że łucznik to "ch*j nie profa", człowieku widzę iż nie wiesz co to znaczy grać, gdyż chyba stoisz w miejscu i strzelasz tylko z podstawy. Serio jak można sądzić, że łuk to nie profa skoro na p4story nawala jak na speed hackach. Bez problemu 6 hitów w 2 sekundy i ty uważasz, że to słaba profa? Gratuluje skilla, musi być na niewiarygodnie wysokim poziomie :D 75% serwera gra łucznikiem i to na pewno dlatego, że to najsłabsza profa w grze, macie racje ( hahahahahahahahahahahahahahahahaha). GZ skilla

Opublikowano

Człowieku naucz się czytać ze zrozumieniem, później zacznij hejtować, niby kto napisał, że łuk to najsłabsza profa, pokaż mi gdzie napisałem, że z kuszą 20 nawet nie ma po co grać, a wojkiem może sb łatwo zarobić i z dobrym eq przenieść na łuka. Po 2 napisałem też, że łuk bez abb i uniku vel dodga to gówno i to prawda. A czy ja strzelam z miejsca hmm wygrany turek na plu miesiąc temu + remisowe pvp z herbacianym, gdy jeszcze grał i było abb nie czyni ze mnie mistrza, ale to że co miesiąc mam miejsce w pt turniejowym pokazuje, że jakiegoś skilla mam, i eq się dorobiłem dość dobrego. A skoro gratulujesz mi skilla to powiedz co ty zrobiłeś na plu? Nie na privie tylko plu lub innym  globalnym serwerze hmm? Najlepszy na start jest woj i mag łatwy zarobek, później przenieś się na klasę, którą będziesz chciał grać i która Ci się spodoba.

BTW. co to tego strzelania z miejsca to braciszek wspominał mi, że ty latasz w kółko mankey stylem i wystrzeliwujesz 1 strzałe na 2 minuty ;d 

Opublikowano

Nie wiem co dla Ciebie może znaczyć "bez eq", jasnowidzem nie jestem. Dla mnie nie ma czegoś takiego jak bez eq, bo każdy coś tam na sobie ma i nie ważne czy to są 11 czy 18, jak masz dostać wpierdol to i tak go dostaniesz. Do tego połowę mojej gry wojkiem przebiegałem w czasówkach, i dużej różnicy nie wyczuwałem, bo i tak taki nico czy inny napakowany typ mnie ciachał po 1500.

Opublikowano

Mnie nico na kumpla koncie gdy bylem na ofensywnej postawie ciachal po 2.5k bez lamacza topem 28 seby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...