Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Potrzebne sterowniki!

_Shank_

Pytanie

Opublikowano

Siemka, wczoraj zrobiłem format laptopa no i potrzebuję sterowników. Do tej pory znalazłem tylko do karty graficznej i karty sieciowej. Nie wiem do czego mi jeszcze brakuje ale pewnie do karty dźwiękowej ale nie mogę ich za cholerę odszukać w tym internecie.

Tutaj podaje raport z Everest'a :

Komputer:
      System operacyjny                                 Microsoft Windows XP Professional
      Dodatek service pack systemu operacyjnego         Dodatek Service Pack 3
      DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
      Nazwa komputera                                   GRZEGORZ
      Nazwa użytkownika                                 Grześ

Płyta główna:
      Typ procesora                                     Mobile Intel Pentium M, 1666 MHz (10 x 167)
      Nazwa płyty głównej                               LENOVO 9459AZ1
      Mikroukład płyty głównej                          Intel Calistoga i945GM/PM
      Pamięć fizyczna                                   2038 MB  (DDR2 SDRAM)
      Typ BIOS'u                                        Phoenix (04/18/07)

Ekran:
      Karta wideo                                       Mobile Intel® 945 Express Chipset Family  (224 MB)
      Karta wideo                                       Mobile Intel® 945 Express Chipset Family  (224 MB)
      Monitor                                           Monitor Plug and Play [NoDB]
      Monitor                                           Monitor Plug and Play [NoDB]
      Monitor                                           Generic Television
      Monitor                                           Generic Television

Multimedia:
      Karta dźwiękowa                                   Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

Magazyn:
      Kontroler IDE                                     Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
      Dysk fizyczny                                     SAMSUNG HM080JI  (80 GB, 5400 RPM, SATA)
      Napęd dysków optycznych                           HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N
      Status dysków SMART                               OK

Partycje:
      C: (NTFS)                                         35001 MB (25056 MB wolne)
      D: (NTFS)                                         41314 MB (25715 MB wolne)
      Rozmiar całkowity                                 74.5 GB (49.6 GB wolne)

Urządzenia wejściowe:
      Klawiatura                                        Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
      Klawiatura                                        Urządzenie klawiatury HID
      Mysz                                              Mysz zgodna z HID
      Mysz                                              Mysz zgodna z PS/2

Sieć:
      Karta sieciowa                                    Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection  (192.168.1.6)

Urządzenia zewnętrzne:
      Kontroler USB1                                    Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller
      Kontroler USB1                                    Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller
      Kontroler USB2                                    Intel 82801GBM ICH7-M - Enhanced USB2 Controller
      Urządzenie USB                                    Urządzenie kompozytowe USB
      Urządzenie USB                                    Urządzenie USB interfejsu HID
      Bateria                                           Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI
      Bateria                                           Microsoft AC Adapter

qpos1x.png
Sygnatura wykonana przeze mnie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo zainstalowałem karte dźwiękową a głosu nie mam. O co chodzi?

qpos1x.png

Opublikowano

Ok ale do czego muszę jescze pobrać. I mam pytanko czemu nie mam dźwiękow mimo zainstalowałem sterowniki.

qpos1x.png

Opublikowano

TenObok mogłbyś mi podać które to pobrać bo jestem w tych sprawach zielony i wiesz. Nie chcę jakiegoś gówna pobrać.

qpos1x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...