Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Php5 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Zainstalowałem apache22 wpisuje ip i jest komunikat It works!. Wrzuciłem strone do data odpalam i tylko ten sam komunikat It works!. Przy próbie instalacji php5 mam okno i niby mam zaznaczyc apache którego tam nie widze na liscie. Wiecie może co zrobić ? Nie moge zjechać strzałką w dól bo nic dalej niema.

93694579294651173481.png

Opublikowano

Musisz stworzyć wirtualnego hosta (vhost) na stronę. "It works!' to jest domyślny komunikat Apache.

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

Musisz podpiąć swoją domene czyli:

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /katalog/gdzie/masz/strone
ServerName strona.pl

</VirtualHost> 

w pliku /usr/local/etc/apache22/extra/httpd-default.conf

Pisane z pamięci, może się różnić. Dla administratora serwerów to 5 minut roboty.

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /usr/local/www/apache22/data
ServerName Arkantos.pl

</VirtualHost> 

ServerName Arkantos,pl jak już coś

Teraz musisz przeładować Apache

service apache22 restart

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

usuń zawartość folderu data wzuć swoja stronę i po problemie w data na pewno jest plik HTML dla tego wyświetla ci ten tekst bo HTML ma pierwszeństwo w odczycie a nie php usuń zawartość data wklej swoje i musi działać

Opublikowano

Po co sie p******** z apache22 jak jest dwukrotnie przyspieszony serwer www: "nginx" poszukaj w googlach jak zainstalować i bedzie szybsze niż apache :)

Opublikowano

Kolego jeśli masz problemy z czytaniem z zrozumieniem (tutoriali na necie) to daruj sobie i zapłać te 30 zł za konfiguracje. Bo później będzie tylko coraz trudniej

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

A ty byś mi nie pomógł może przez team viewer ? Jakoś by się odwdzięczył :)

Niestety nie wykonuje nic przez Teamviewer

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

Powinieneś napisać tak:

Witam mam FreeBSD 9.2 64bit i maszynę z OVH.

Więcej pisać byś nie musiał. Wtedy odpisaliby Ci, że nie instaluje się na tej wersji FreeBSD MySQL i PHP tak jak na starszych wersjach. I nie instaluj apache22 tylko przynajmniej niech to będzie apache24, php 5.5 (tak samo MySQL).

Opublikowano

Mam bsd 9.1 32.

Możliwe, że już od 9.1 tak jest. Apache już się nie zaznacza przy instalacji PHP. Dogrywasz później na samym końcu dodatkowy moduł. Na PW masz to, co masz wpisać.

//Edit. Jak się okazało oczywiście było to FreeBSD 9.2. :D

Opublikowano

Zrobiliśmy duży krok z inkscape ale jest wyświetlane tylko tło a inne stronki nie dzialają. Wrzuciłem pliki do folderu xamp i  wyswietla mi strona na całkiem innym ip jakie jest w config. natomiast rejestrowane konta są zapisywane w navi o ip serwerowni. Dziwne co nie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...