Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Talon

kanohren21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka kupiłem sobie ostatnio talona i chce się nim nauczyć grać :) potrzebuję od was paru rzeczy 

- Jakie jest jego combo 

- Jak nim grac w Early mid late..

- na jakie linie nim chodzić

- jaki build stosować

DAJE LIKE ZA POMOC ! :D

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Combo ? Q E W R lub W Q E R

early ? farmic zabijać wskakiwać ,graj agresywnie

Mid

Tłuczek , Ostatni szept , jakas hydra etc 

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Comba można składać różnie. ;d Największy DMG zada combo EWQR. E daje nam extra dmg, a w aktywuje pasywkę, więc to tym combem zadamy największy dmg. W razie potrzeby można użyć comba ERWQ, jak chcemy szybko kogoś wyeliminować. Pre-6 E-W-Q zada największy dmg. :)

Early to niezbyt dobra pora Talona, farm i harrasuj z W, kiedy masz okazję. Jeżeli wychodzisz na jakiegoś Kassadina, TFa i Veigara - graj ofensywnie pre-6. Po levelu szóstym możesz spokojnie iść all-in. W late powinieneś eliminować carry z teamfightu. :)

Ja po pierwszym powrocie składam Brutalizera i Vampirica. Butki piątki, jeżeli chcesz roamować. Jeżeli nie, idziesz sytuacyjnie. Hydra polepsza jego combo. Z brutalizera buduj Cleavera alob Yoummu, możesz złożyć oba, ale są lepsze itemy. Budujesz jeszcze ignorowanie pancerza - Last Whispera, to jest obowiązkowy item. ;d Możesz złożyć Trinity, a jeżeli gra jest prosta, złóż Infinity i oneshottuj AD Carry. :) Przeciwnicy mają high magic burst w teamie - budujesz MoM, jeżeli mają hard cc - budujesz Scimitara. 

Idziesz na mida. Na topie IMO słaby, na jungli też.

Opublikowano

ja stosuje combo E(zwiększa następne obrażenia i daje silenca) W(slow i uruchamiamy pasywkę) i Q, do tego hydra i ignite i na końcu ult, zazwyczaj do ucieczki bo każdy chciałby ubić takiego papiera.

W early- farmisz, i dajesz poke z W lub wbijasz z E i dajesz całe combo, ja pokuje do połowy hp a później całe combo, polecam wbijać po 3 lvl. 

W mid- naszym zadaniem jest ubić apc/adc naszym combo i ucieczka z R, zwróć uwagę na to że masz silenca, i zazwyczaj lepiej rzucić go na osobę która ma stuna (najczęściej apc).

Talon jest na mida, na topie jest zbyt papierowy.

Ja kupuje tak- Piersiówka/buty, później tłuczek, tiamat, buty mobilności, hydra, tłuczek ulepszam na yomuu, ale na topór też można, ostatni szept, później jakieś ostrze nieskończoności i paszcza malmortiusa/GA. W praktyce jest tak że zawsze składam GA bo nigdy apc nie jest nafeedowany więc mi się nie opłaca.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

W Early starasz się pokeować enemy z W, po 6 niukujesz go i jeżeli jesteś gankowany staraj się używać ulta aby uciec.
Idz nim na mida (Na topa jest za bardzo papierowaty)
Build to: Hydra, Black Cleaver // Youmuu, Mobilitki // Swiftnessy (Preferuję Swiftnessy), Last Whispher, Sunfire (Żeby nie ginąć w 1s), Maw Of Malmortius (Jeżeli mają jakiegoś AP)

Combo:
E>W>Q>R>R (Drugie R aby szybko dezaktywować ulta i zadać szybciej DMG)

K4QaiyA.gif

Opublikowano

Maxuj W potem Q . Na lini farmisz i bijesz z W . Na 6 lvl'u juz bez problemu mozesz zabic przeciwnika. Buduj go pod Armor penetration ( przebicie pancerza ) brutalizer - Youmuu, last whisper , potem tez jakis lifesteal Ravenous Hydra albo Bloodthirster . Ja kupuje na niego boots of mobility.Na koncu kup sobie Guardian Angel

MC KONDUKTOR 

Opublikowano

1.Combo:

E > R > W/Q > Q/W 

2. Farmić -> Harrasować > Roamować > Zabijać

3. Mid, można też na topa

4. Merce/Tabi/Mobility > Hydra > BC > LW >  MoM > Banshee/GA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...