Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie temperatury

Spedra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy gram w Bf3 to strasznie wysokie temperatury procka mam do 78-75 stopni na spokojnie dochodzi 

komputer jest dopiero nowy (skladak )

procek:amd fx 8350

plyta gigabyte 990 XA-UD3

karta gtx 770

Zasilacz SilentiumPC Deus M1 650W 80Plus

chłodzenie BOX :/

+ obudowa sama w sobie posiada 5 wentylatorow

i co jeszcze gdy prawie 80 stopni miał procek dotykałem jego radiatora i powinien mnnie parzyc chyba przy takiej temperaturze a dla mnie był on gorący lub bardzo cieply nie wiem jak wam to za bardzo opisać i czy to pomorze wam ustalić problem mój :x

pytania

1. mam się czego obawiać ?

2. czy zle mi mogli w sklepie zalozyć paste ?

3. czy czujnik moze byc uszkodzony lub cieple powietrze idzie centralnie na niego i mi takie temperatury pokazuje ?

4. warto zainwestować w jakies chlodzenie ? i o ile to zmniejszy temperature procka 

5. czy zbyt duze napiecie do procka moze takie temperatury powodowac (czytalem roznie pisali)

Opublikowano

@Spedra

1. TAK

2. Raczej NIE

3. Jak dotykasz pc i czujesz ciepło to NIE

4. Narazie polecam ci zdjąć z jednej strony obudowę i obserwować co się dzieje

5. TAK

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

To ma być składak?

Temperatury nie są aż tak wysokie, ale oczywiście, że trzeba dokupić chłodzenie, przecież to AMD. Jeśli zamierzałeś brać się za OC, to nie radzę na tym zasilaczu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wiec tak co teraz zrobie napiecie bym jakoś zmniejszył ale nie moge w biosie znaleźć tego :/ 

planuje tez zakupić takie chłodzenie SilentiumPC Fortis HE1225 patrzyłem różne testy na amd fx i całkiem całkiem ciche i temperatura spada o dość dużo, chyba że ktoś ma jakąś o tym opinie i sam posiada owe chłodzenie 

zwiększyłem szybkość wiatraka w boxie do 4k obrotów na minute i temperatura spadła i max do 75 przy bf3 a trzyma poziom 68-70 wiec chyba mogę tak na razie grać do póki nie kupie nowego chłodzenie ? 

To ma być składak?

Temperatury nie są aż tak wysokie, ale oczywiście, że trzeba dokupić chłodzenie, przecież to AMD. Jeśli zamierzałeś brać się za OC, to nie radzę na tym zasilaczu.

nie podkręcałem nic ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...