Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

rozciecie skory na kolanie

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzis jezdzac downhill bez ochraniaczy zaliczylem dosc silna glebe i nie wiem w jaki sposob pewno kamienie rozcialem sobie skore na kolanie nie wiem jak gleboko, zaraz po tym przemyłem woda, potem woda utleniona, i teraz plastry naklejam, czy moze byc cos powaznego bo nie chce mi sie w szpital jechac, dlugosc rany to ok. 2cm. Dodam ze wokól rany jest jakas sliska ciecz czy cos taka woda.

u6pv.jpg

Opublikowano

No coz koles mowi o sliskiej cieczy, to jest przeciezto gówno wco je w stawie. Zatoruj to i jedź do szpitala jesli chcesz mieć sprawne kolano

Opublikowano

2cm? Nic ci nie będzie. Miałem do kości zdarte kolano i żyje, częściowo.

Przemyj wodą i nałóż jakiś plaster. 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Normalnie woda utleniona, żadnych bandaży, bo Ci się dłużej goić będzie. Kiedyś się wywróciłem, zaryłem kolanem o krawężnik, noga była do szycia, ale że byłem na kolonii i ani mi ani opiekunce nie było na rękę jechać do szpitala to tamtejsza higienistka mi tą ranę wodą utlenioną przemywała. Blizne mam cholernie wielką do dzisiaj, ale żyję... bez szpitali, maści, opatrunków.

Wyliżesz się.

@CrevaN

Myślałem, że się zesram z bólu, bo uprzednio nie przemyłem rany wodą zwykłą :D 2 dni później i tak w morzu się kąpałem, bo po m.in.po to tam pojechałem :D

Opublikowano

Woda utleniona ? plz............... Jeśli krew się skrzepła- je*ać wodę utlenioną. W sumie całkowicie je*ać wode utlenioną. Jeśli rana jest świeża, jeszcze krwawi i jest zanieczyszczona - wtedy spoko. 

Kiedy krew już skrzepła i nie leci - sól fizjologiczna, bo woda utleniona spowoduje ponowne krwawienie.

Ale za to fajniej szczypie ;)

167161466687770313241.png

Opublikowano

To pewnie afta :D Tak na serio, nic Ci nie będzie :P Jeżeli zdezynfekowałeś ranę i założyłeś odpowiedni opatrunek, to do wesela się zagoi. Jeżeli martwi Cię ta ciecz, to najlepiej skontaktować się z Twoim lekarzem, aby w przyszłości uniknąć jakiś poważniejszych konsekwencji.

Opublikowano

ja p******e ludzie....... koles dobrze sie czujesz ??? jak cos ci jest idz do szpitala, albo do przychodni a nie sie pytasz na forum o hackach o tym. kto ci ma pomoc ? 15 latek grajacy w cod 4 na kodach ? ^^

Ludzie ogarnijcie sie z takimi tematami bo to az wstyd dla forum ze takich ludzi mamy...

Jak urwie ci noge tez bedziesz sie pytal tutaj czy rane zaszyc czy moze jakos przykleic noge ?? BOZE......

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...