Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na jakim pluginie na gildie chcecie grać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na moim serwerze zainstalowałem plugin Openguilds Grzegorza na Spigocie 1.7.10, lecz on sprawiał wiele problemów (błędy w konsoli, wywalanie graczy).

Dlatego składam Pytanie dla was: Jaki plugin na gildie chcielibyście mieć na serwerze? Jestem otwarty na wszelkie propozycje.

Opublikowano

Ze skript, wziąść sobie i masz wolne miejsce zamiast zaśmiecać folder plugins możesz nim zastąpić duuużo pluginów, jak: gildię, essentials, authme! :)

@Robotinvasion

AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAhAH nie no kur*a ty to poprawiłeś mi dziś humor  :D

A potem serwer ma po 10 TPS? Hmmmm SOM WYDAJNIEJSZE? Gó*no prawda! 

Essentials w skrypcie - kolejna bzdura tylko poto aby nabić posty ._. Zobacz pod względem wydajności, stabliności i zakresu SKRYPT a PLUGIN a potem się udzielaj

Jaka znowu bzdura, używałeś kiedyś?
Mam z 20+- skryptów na serwerze 10 slotowym, po 100 mb na slot, i jakoś ping, tps jest w normie. Pozdro.

... I zlagowany serwer...

Co do Factions rozważam jego wgranie ale w ostateczności.

Jak niby zlagowany serwer? Jak nie to nie, Twoja sprawa nie musisz używać ja tylko doradziłem.

76561198086159382.png

Opublikowano

Autorski to trzeba mieć minimalną znajomość Java. Ja pytam o ogólnie dostępne.

minimalną? próbowałeś zrobic kiedys jakis plugin?

@AntyWarn

na factions, jeden z lepszych pluginow na frakcje

<>

Opublikowano

@Robotinvasion

AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAhAH nie no kur*a ty to poprawiłeś mi dziś humor :D

A potem serwer ma po 10 TPS? Hmmmm SOM WYDAJNIEJSZE? Gó*no prawda! 

Essentials w skrypcie - kolejna bzdura tylko poto aby nabić posty ._. Zobacz pod względem wydajności, stabliności i zakresu SKRYPT a PLUGIN a potem się udzielaj

iker_casillas___2012_by_majorczyk8-d5dzi

Opublikowano

Ze skript, wziąść sobie i masz wolne miejsce

... I zlagowany serwer...

Co do Factions rozważam jego wgranie ale w ostateczności.

Opublikowano

Dostępny w internecie jest MYGUILDS.

Praktycznie on działa sprawnie.

Możesz znaleźć programistę i za 100-500 zł napisz ci :)

Pomogłem ! LIke :)

Opublikowano

Jak niby zlagowany serwer? Jak nie to nie, Twoja sprawa nie musisz używać ja tylko doradziłem.

Używałem skript na testowej maszynie i nie było za ciekawie... Zresztą koniec Offtopu zajmijmy się tematem :)

Opublikowano

Ze skript, wziąść sobie i masz wolne miejsce zamiast zaśmiecać folder plugins możesz nim zastąpić duuużo pluginów, jak: gildię, essentials, authme! :)

i wlasnie takie dzieci jak ty nie powinny robic serwerow 

zastepowac authme albo essentials skryptem +10 do bugow i lagow 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jaka znowu bzdura, używałeś kiedyś?
Mam z 20+- skryptów na serwerze 10 slotowym, po 100 mb na slot, i jakoś ping, tps jest w normie. Pozdro.

"Zasmiecac folder" Zasmiecac folder to ty pluginem "skript" mozesz a nie porzadnymi pluginami np. CommandBook

Poza tym kto sie patrzy folder? Gracze? 

Pluginy > SKRIPT

Pluginy zawsze będą lepsze od skryptów.

Nie wierzysz? Wgraj plugin MyGuilds/OpenGuild2047 i wgraj jakis skrypt na gildie.

Widzisz roznice? Ja tak.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Pluginy > skrypt

Skrypt: Bukkit ładuje plugin Skript, Skript ładuje skrypty, Skript przerabia skripty na kod Java, Bukkit interpretuje kod Java

Plugin: Bukkit ładuje plugin, Bukkit interpretuje kod Java.

[/background][/size][/font]

~ Alanpl3

Emmmm... Wróżyć teoretycznie może każdy, ale Tobie cuś słabo wychodzi :C

1. "Bukkit interpretuje kod Java" - To że niby java jest napisana w bukkicie? Całe życie w kłamstwie! ;(

2. Skript nic nie przerabia na "kod Java" (+ pomijam już oczywiscie "interpretowanie kodu Java przez bukkita"), po prostu dzieli sobie skrypt na wlasne elementy i je wywoluje.

Oczywiście pomijam już fakt, że kwestia ładowania się tych rzeczy ma się w sumie nijak do wydajności takowego.

Pluginy są wydajniejsze niz sk i to oczywiste, ale celem tej wypowiedzi bylo zwalczanie idiotyzmu ... Po prostu - po co na sile sie wypowiadac bez znajomosci podstaw zagadnienia/tematu o ktorym piszemy? ;x

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

"Zasmiecac folder" Zasmiecac folder to ty pluginem "skript" mozesz a nie porzadnymi pluginami np. CommandBook

Poza tym kto sie patrzy folder? Gracze? 

Pluginy > skrypt

Skrypt: Bukkit ładuje plugin Skript, Skript ładuje skrypty, Skript przerabia skripty na kod Java, Bukkit interpretuje kod Java

Plugin: Bukkit ładuje plugin, Bukkit interpretuje kod Java.

~ Alanpl3

HAHAHA dzięki pośmiałem się przy zdaniu iż Skipt przerabia skrypty na kod Java. Ja rozumiem każdy po pełnia błędy lecz chcę naprostować iż skypty korzystają z tzw. API które jest w Pluginie Skript i dopiero na podstawie tego API Skript czyta skrypt i wydaje polecenia do bukkita 

Skrypt-->Plugin Skript--->Bukkit---->Serwer--->Gracze 

@topic pytanie na jakich gildiach gracze by grali to JESZCZE WIĘKSZY ABSURD niż pisanie że ma się autorskie. Gracz zagra na każdych byle były dobre i nie zbagowane. Nie wiem czemu teraz graczy nagle obchodzi jaki jest plugin na serwerze :| non sens. Na serwerze chodzi o to by dobrze bawić się z kumplami a nie"NIE GRAM NA TYM SERFESZE BO ON MA KRADZIONE PLAGINY Z IKSKRAFTERS CZY ESKAKAEFA SERWER DO DUPY TO NIE WASZE PLAGINY!!!" :| 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Emmmm... Wróżyć teoretycznie może każdy, ale Tobie cuś słabo wychodzi :C

1. "Bukkit interpretuje kod Java" - To że niby java jest napisana w bukkicie? Całe życie w kłamstwie! ;(

2. Skript nic nie przerabia na "kod Java" (+ pomijam już oczywiscie "interpretowanie kodu Java przez bukkita"), po prostu dzieli sobie skrypt na wlasne elementy i je wywoluje.

Oczywiście pomijam już fakt, że kwestia ładowania się tych rzeczy ma się w sumie nijak do wydajności takowego.

Pluginy są wydajniejsze niz sk i to oczywiste, ale celem tej wypowiedzi bylo zwalczanie idiotyzmu ... Po prostu - po co na sile sie wypowiadac bez znajomosci podstaw zagadnienia/tematu o ktorym piszemy? ;x

"~Alan3pl"

Doczytaj... 

Troche zle to napisal ale dobra...

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

hmm jest teraz wiele pluginów na gildie

mam w d***e Licencje i inne gowna więc na pw moge udostepnic coś ;)

- dlaczego mam w d***e licencje?

dlatego że 3/4 napisanych gildi ma w sobie kod z xcr i innych plugsow

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...