Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta na masę - 17 lat.

PaTrOL *DG*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam chodzić na siłownię ale nie mam rozplanowanej diety a tutaj wątpię, by ktoś mi ją "rozpisał"

Mógłby ktoś podać jakieś dobre forum prócz sdf? Zależy mi na "DIECIE NA MASĘ" :)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Witam, zaczynam chodzić na siłownię ale nie mam rozplanowanej diety a tutaj wątpię, by ktoś mi ją "rozpisał"

Mógłby ktoś podać jakieś dobre forum prócz sdf? Zależy mi na "DIECIE NA MASĘ" :)

Tylko sfd i kfd polecam, dział dieta.

Sam sobie ułóż, dlaczego? Abyś zdobył przy okazji jakąś wiedzę, bo Tobie się to przyda.

Oczywiscie tam mozesz dac potem uzytkownikom do sprawdzenia.

Dietetyk

Szkoda pieniędzy, jak na wyżej wymienionych forach większą wiedzę zdobędzie. A dzisiejsi dietetycy nie zawsze są tak wspaniali, dużo można przeczytać, jest wiele tematów jakich to rad wspaniałych udzielają Ci dietetycy :)

Opublikowano

imo nie warto pisać po jakiś forach bo tam takie bzdury wrzucają, że masakra

tak jak UP ktoś napisał, idź do dietetyka który Ci wwszystko rozpisze i będzie Cię kontrolował bo takie szukanie w internecie nie kończy się sukcesem

Opublikowano

Eryk jak gówno wiesz to się nie wypowiadaj.

Wejdź na kulturystyczne forum, bo tutaj są głównie gimby i maniaki (gry).

Polecam sfd, jak nie wiesz to napisz temat i Cię odeślą do konkretnego działu na diety na mase.

Możesz też na YT znaleźć kanał takiego kulturysty Paweł Grom i wielu innych, polecam.

Powodzenia.

VNp6c2U.png

Opublikowano

SFD, KFD, YT : Karmowski, Grom, WK.

Pooglądaj ich filmiki i poczytaj na forach w dziale dieta a na pewno się dowiesz czego chcesz.

Poza tym moim zdaniem dieta jest zbędna, przynajmniej jeżeli chodzi o jakiś pierwszy rok treningu, wiem bo patrze na mojego ojca którzy nigdy diety nie miał a wyciskał 150 ;]

Po prostu jedz regularnie co jakieś 2 godziny, nie dopuść do tego abyś zgłodniał, jedz obfite posiłki, dużo węglowodanów i białek ( głownie z mięsa). 

Opublikowano

Kurczak, mięso, ryż, makaron i twaróg. Na drugi dzień twaróg, makaron, ryż, mięso, kurczak. I tak dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...