Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hinoi Team-Piosenki z kasety

lukasz:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam jeśli zły dział.

Kiedyś miałem sporo kaset magnetofonowych, zbierałem je,nagrywałem z radia itp. Ale miałem też 2 kasety NoName który były moimi skarbami. Niestety gdzieś zniknęły.

Dzisiaj Natknąłem się na pewien japoński zespół Hinoi Team zupełnie przypadkowo i od razu przypomniały mi się te kasety które miałem w wieku 6-10 lat :)

Niedokońca wiem czy to ten zespół co na kasecie czy po prostu pamiętam tylko melodie, więc nie jestem pewny.

Jednakże chciałbym się z wami podzielić moim znaleziskiem i wspomnieniami :)

PS. TAKIE CZASY JUŻ NIE WRÓCĄ ;(

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Uświadomcie sobie wreszcie, sztuka, czyli w skrócie muzyka i filmy,  pomimo biegu czasu, nie staje się gorsza, tylko ulega zmianie. Tak samo muzyka wraz z rozwojem, wyodrębnieniem nowych gatunków staje się czymś nowym. Jak dużo ludzi aktualnie słycha muzyki poważnej? Jeszcze sto lat temu gatunek taki jak "rap" nie istniał. Dzisiaj jego odbicie można spotkać wszędzie w życiu codziennym, kolejnym ważnym aspektem jest czas. Sztuka nigdy nie ulega starzeniu, pomimo setek lat nadal istnieją kompozytorzy muzyki poważnej. Inaczej mówiąc, jeżeli jeszcze ktoś nie zrozumiał, podobająca ci się muzyka zawsze powstaje, ale trzeba ją znaleźć.

https://www.youtube.com/watch?v=qyHEOBaFfBc

Vaporwave - powstał w 2010 roku

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Chodziło mi o czasy bez internetu, teraz bez niego ani rusz. Nie słucham muzyki poważnej zbyt często, gdyż nie ciągnie mnie do niej. 

Ta piosenka którą podałeś przypomina mi trochę muzyke C.C.Catch, Modern Talking oraz Savage - takie moje skojarzenia :)

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Jeżeli szukasz czegoś podobnego to proponuje sprawdzić eurobeat i ost z initial d, powineneś to polubić

//

Vaporwave wykorzystuje sample z lat 80, stąd twoje skojarzenia, jak widać nie błędne.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...