Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo Paysafecard - Fifa coinsy.

Kakmaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie obchodzą mnie Wasze "hejty" mnie to nie rusza.

Wracając do tematu chciałbym szczerą odpowiedź. Więc tak chodzi o to że założyłem fanpage na którym niby sprzedaje coinsy do fify... tylko to są fake coinsy, tzn. wcale ich nie mam.

Właśnie zgłosił się kupiec i jak on mi poda kod pin Paysafecard (warty 30złoty) i ja nie dam mu tych coinsów to mogę mieć jakieś konsekwencję prawnę? Tzn, mogą mnie jakoś namierzyć czy coś? Czy po prostu ten koleś się pogodzi ze stratą psc. Np. jak pójdzie na Policje to policja weźmie się za to?

Bardzo proszę o szczere odpowiedzi i nie obchodzą mnie odpowiedzi typu: złodziej, itp.

Opublikowano

Konsekwencje prawne możesz mieć nawet z powodu tego postu. Jeżeli już ktoś by się zgłosił z tym na policję to  namierzą cię bez problemu. Ale to bardzo dobrze. Miejsce każdego złodzieja jest wiadomo gdzie.

Opublikowano

Grozi ci więzienie albo poprawczak

W jego przypadku to poprawczak ;] Nie sądzę aby dorosła osoba bawiła się w takie pierdoły albo zadawała tak głupie pytania :D

Opublikowano

Każdy fachowy oszust internetowy od czegoś zaczynał :D On zaczął od tematu na tym forum!

ps. Jak już to oszust, nie złodziej ;)

@top

Nie baw się w to... Jeden, drugi się nabierze, a 5 zgłosi to na policje :)

Opublikowano

Upierdoliłbym rączki przy samej dupie.

@topic.

To podpada pod paragraf, umowa słowna również jest prawomocna i jak zgłosi cie na policje twoi rodzice zapłacą takie odszkodowanie że miałbyś parędziesiąt takich psc.  Ew. cie udupią i bd. miał nasrane w papierach + kurator . 

21515.jpg

Opublikowano

To taki temat z serii: "hej, czy jak pójdę do sklepu i wezmę mleko,ser, bułeczki i jogurt ale w zamian dam takie fake pieniądze tzn. ich nie mam, to coś mi grozi? mogą mnie jakoś namierzyć?"

krótka odpowiedź: tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...