Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z IP numerycznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postawiłem serwer no hamachi na komputerze i jak ktoś pruboje wbić przez ip numeryczne to serwer nie dziala.. Ip numeryczne jest mi potrzebne do tego abym mogl zrobic sobie ip np. serwerek.pl

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć za pore systemu Windows ;)

@topic Tak jest Ci potrzebne Ip numeryczne :)Póżniej kupujesz domene np. na nazwa.pl i przekierowujesz dns

A czy ten ktoś dołącza do sieci której podałeś l. i hasło ?

Czytaj, on zrobił serwer No-hamachi ;)

Opublikowano

no hamachi to rozumiem że masz publiczne ip. Musisz mieć odblokowane porty i przekierowane na routerze do właściwego kompa. Ty wpisujesz swoje lokalne ip aby wejść na swój serwer a koledzy przez publiczne. Jeśli chcesz podpiąć domenę to kierujesz je na ip publiczne.

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano

Aha sorry nie doczytałem, ;(

@topic nikt nie dołączy ci do serwera, wbić mogą tylko ci co korzystają z tego samego routera co ty

Zastanów się co ty piszesz... nie znasz się, a się wypowiadasz...

Wszyscy mogą wbić na serwer tylko codziennie musisz podawać swoje IP. (swojego internetu)

A jak chcesz zrobić nazwa.pl to codziennie będziesz musiał zmieniać IP tam.

Masz zmienne IP czy nie ?

Opublikowano

Czy mozna zrobić tak aby ip mi się nie zmieniało? Bo mam zmienne ip ;/

Jak powiedział @macjoker007 możesz podpiąć ip pod no-ip.com.

Wtedy podasz tylko adres z no-ip.com i kazdy bedzie mógł codziennie wbijać :>

Opublikowano

@Graihia , ale chodzi mi zeby zrobic ip .pl a nie ddns.net... A do tego jest potrzebne ip numeryczne, a mi się ciagle zmienia ip i chcialbym zrobic stale ip..

Opublikowano

Niestety nikt tutaj Ci nie pomoże, musisz zadzwonić/pójść do swojego hmm.. Jak to się mówiło.. Operatora? Internetu,
czyli po prostu do salonu/firmy i z nimi rozmawiać na temat zrobienia stałego IP. Z czego masz internet?

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

W takim razie, musisz kupić odpowiednią domenę u http://www.noip.com/ ;)
noip oprócz tego że ma darmowe, ma również domeny w sprzedaży.
Kolejna sprawa, IP jest numeryczne, a to co chcesz dokupić to jest domena. (Na przyszłość ;) )

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...