Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Demon Tower - Lagi.

LaleczkaWuDu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam opisze z góry swój problem . Wiem , że sporo graczy również odczuwa dyskomfort związany właśnie z tym '' nawet nie wiem jak to nazwać ''
( opisem bugu , braku łatki ) nie mam pojęcia . Nie posiadam jakiegoś wymyślnego komputera , powiedzmy '' mam go już kilka ładnych lat , w dodatku to laptop '' .

Cały problem polega na tym , że w AV2 , czy też w DT zarówno na kowalu <-- zaraz przed biciem króla po 4/5 stronie mapy na której startujemy mam ogromne klatki , lagi niesamowite . FPS spadają do 3 lub 5 ''tak na oko'' , przy królu na samym końcu wszystko elegancko , lecz jednak gdy wrócę , ta sama historia :l . Późniejszy etap DT jest całkiem spoko , mogę robić piętro z metinami śmierci bez żadnych problemów :) następnie respi się Morderstwa też bułka z masłem '' mówię o FPS'' . Czyszczenie piętra i dropienie zinki to żaden problem ! ale później po otwarciu posągu znowu ta sama sytuacja co na piętrze z kowalem :l LAGIIIIIIII niesamowite :l nie da się nic zrobić :l daje rade go jakos uklepać na marmurze gdzie nie ogarniam co sie dzieje '' trucizna robi swoje'' i przenosi mnie dalej wyczyscic 600 mobów bez lagów elegancko , pojawia sie szkata z kryształem na śmierć i kicha :l lagi ;/// 

Nawet nie wiecie jak to zniechęca do gry . 

Wiem mówię tutaj o serverze prywatnym jakim jest CradosMT2 <-- naprawde fajnie sie tutaj gra . Pytanie jest jedno '' Jest jakaś łatka , która pomaga ograniczyć , albo nawet wyeliminować te lagi ?'' 
Na pewno wiele osób wie o czym ja teraz mówię ....... lagi te weszły wraz z patchem do gry metin2 w 2011 lub 2012 roku :l :<<<<<<<<

Opublikowano

Ewentualnie możesz wejść w menadżera zadać i ustawić priorytet rzeczywisty i wpadnie kilak fps'ów więcej. 
Może komputer przeczyść?

Opublikowano

Na prywatnych serwerach można usunąc pliki monster z pack, ale dt musi robić inna osoba.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Latka na DT nie zmniejszala nigdy lagow tylko czasami naprawiala bugi "czarnego ekranu" oraz "fixowala sciany w DT zeby byly widoczne" jezeli chodzi o lagi w DT to jest to i wylacznie tylko wina komputera bo sam wiem jak bylo w moim przypadku ;) czas na lepszy komputer po prostu.Ja na starym kompie mialem lagi czesto gdy przenosilo mnie po kowalu na gore i przy respach na pieczatkach a teraz juz takich problemow nie mam gdy jest nowy komputer

Opublikowano

Powiem tak ... podczas lagu :D przez 1 sekunde gdy wykona sie prace ---> cięcie z konia + zsiadanie + powrót na konia = czasem to owocuje normalną pracą ,bez lagów :l
Dlatego właśnie szukam jakiejś łatki ,gdyż powinna istnieć . Widzicie swoiste ''udogodnienie '' jakim jest wymieniona wyżej akcja c+z+p= praca git bardzo rzadko sie sprawdza , ale potem całe pięterko '' nie całe dt'' piętrerko <-- jest od lagowane !!!! 
Na pewno da się coś z tym zrobić !!!!! 
Czekam na dalsze porady, z tymi pieskami zobacze , ale to raczej nie chodzi o moby :P ''coś jest na piętrze w grafice , albo  coś sie zjada podczas uruchamiania poziomu  :D ''

Opublikowano

Powiem tak ... podczas lagu :D przez 1 sekunde gdy wykona sie prace ---> cięcie z konia + zsiadanie + powrót na konia = czasem to owocuje normalną pracą ,bez lagów :l

Dlatego właśnie szukam jakiejś łatki ,gdyż powinna istnieć . Widzicie swoiste ''udogodnienie '' jakim jest wymieniona wyżej akcja c+z+p= praca git bardzo rzadko sie sprawdza , ale potem całe pięterko '' nie całe dt'' piętrerko <-- jest od lagowane !!!! 

Na pewno da się coś z tym zrobić !!!!! 

Czekam na dalsze porady, z tymi pieskami zobacze , ale to raczej nie chodzi o moby :P ''coś jest na piętrze w grafice , albo  coś sie zjada podczas uruchamiania poziomu   :D ''

Osobiscie o takie latce nie slyszalem no ale moze ktos wykomibnuje cos takiego :D poczekamy co do kombinacji z koniem to mi zawsze ciecie z konia lagowalo wiec widac , ze kazdy ma to inaczej hehe

Opublikowano

Osobiscie o takie latce nie slyszalem no ale moze ktos wykomibnuje cos takiego :D poczekamy co do kombinacji z koniem to mi zawsze ciecie z konia lagowalo wiec widac , ze kazdy ma to inaczej hehe

http://www.speedyshare.com/UtHFV/logininfo.py

(nie daje skanu bo plik txt -.-)

jedynie jest takie rozwiazanie, zmienia wam wszystkie modele NPC/mobow/wierzchowcow na psy, zmniejsza lagi.. ale dt trzeba robic z buta... albo na psie =D

Opublikowano

http://www.speedyshare.com/UtHFV/logininfo.py

jedynie jest takie rozwiazanie, zmienia wam wszystkie modele NPC/mobow/wierzchowcow na psy, zmniejsza lagi.. ale dt trzeba robic z buta... albo na psie =D

No o takiej latce slyszalem ale czysto teoretycznie nie zapewnia ona koniec lagow

Opublikowano

No o takiej latce slyszalem ale czysto teoretycznie nie zapewnia ona koniec lagow

Jak to nie? Mi tam zawsze pomaga, bo tak się składa ze psy maja najbardziej wydajną teksture i pomaga to w kazdej sytuacji.

Opublikowano

Jak to nie? Mi tam zawsze pomaga, bo tak się składa ze psy maja najbardziej wydajną teksture i pomaga to w kazdej sytuacji.

No moze i tak ale jest to podmiana mobow a nie rozwiazania problemu ;) Rozwiazaniem jego problemu jest po prostu zmiana komputera/internetu a taka latka bd tylko zmianka tekstur.

Opublikowano

No moze i tak ale jest to podmiana mobow a nie rozwiazania problemu ;) Rozwiazaniem jego problemu jest po prostu zmiana komputera/internetu a taka latka bd tylko zmianka tekstur.

Uwierz, podmiana tekstur w tym przypadku na psy moze mu duzo pomóc.

Opublikowano

Psy po prostu są mniejsze i nie obciążają tak procesora ;)

Tak ale wg mnie nie pomoze to w 100% na lagi tymbardziej w DT gdzie jak ktos ma slaby komputer to po prostu bd mial lagi.

Opublikowano

Tak ale wg mnie nie pomoze to w 100% na lagi tymbardziej w DT gdzie jak ktos ma slaby komputer to po prostu bd mial lagi.

Zacznijmy od tego ze lagi sa spowodowane slabym internetem a nie komputerem.. czego wy mylice te pojecia -.-

A podmiana mobow na psy pomoze w duzym stopniu..

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

No zobaczymy ;)

Własnie widać jaki z Ciebie 'Pseudo Lider Metin2' ;D , jak nawet nie wiesz ze to pomaga ;)

@topic Zrób jak kolega wyżej pisał, podmień moby na pieski i lagi znikną w mgnieniu oka. Mam ten sam problem co Ty , a dokładnie av2, DT, WW czy  chociażby nowe mapki, a o dziwo WO jakoś utrzymuje bez zmiany ale ciężko jest nie raz ;D.  I zawsze podmieniam na ten pliczek i wszystko śmiga, płynna, przyjemna gra, jedyny minus ze nie widać metinow jak i bijesz z ' pieska ' ;) 

Zapamiętaj - Bez starań nigdy nie ma wyników.

Opublikowano

zmien w pliku npclist.txt tekstury demonow na tekstury dzikich psow / wilków i powinno byc po problemie , i pamietaj omijaj patcher bo cofnie zmiany.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...