Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[14] Daniel Sturridge

JameS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

608901407542183649038.jpg

Redakcja FIFA przedstawia Wam recenzję zawodnika:

Daniel Sturrdige

#1 - Informacje dotyczące zawodnika. 

Imię: Daniel, Andre.

Nazwisko: Sturrdige

Data urodzenia: 1 Września 1989 roku.

Państwo które reprezentuje: Anglia.

Pozycja: Napastnik / Pomocnik.

Wzrost: 183 cm.

Obecny klub sportowy: Liverpool (Od 2013 roku)

#2 - Charakterystyka piłkarza w grze

773911407542090649038.png

Wzrost: 183cm

Lepsza noga: Lewa

Pracowitość w ataku: Średnia

Pracowitość w obronie: Niska

Sztuczki: 4*

Słabsza noga: 3*

#3 - Zalety oraz wady:

ZALETY

- Szybkość

- Odpowiednia siła strzału

- Siła

- Główki

- Skoczność 

- Ustawianie się w ataku.

- Pracowitość 

- 4 * sztuczek

- Wykończenia

- Zawziętość (Nie odpuszcza) 

WADY

- 3*słabszej nogi.

- Średnia pracowitość w ataku

#4 - Recenzja piłkarza.

Najlepszą jego zaletą jest szybkość. Dzięki niej i zwinności potrafi wyminąć niejednego obrońcę. Sam miałem z nim problem, gdy grałem obroną złożoną z Sergio Ramos'a oraz Thiago Silvy. On potrafił z łatwością ich wyminąć oraz przepchać, co jest dość dziwne bo ma mniej siły niż obydwaj obrońcy.

Jego siła strzału jest na tyle dobra, że jeżeli odpowiednio się ustawimy na ok. 20-25 metrze spokojnie możemy strzelić ładną bramkę. Osobiście strzeliłem tym piłkarzem kilkanaście bramek z okolicy 25 metra, przy użyciu umiejętności "Dalekie Strzały".

Główki są jak na statystykach dosyć słabe, lecz w grze potrafią zdenerwować nie jednego gracza w 90 minucie meczu.

Jego statystyka główek wynosi 71, ale podczas meczu gola potrafi strzelić nawet szczupakiem.

4 gwiazdki sztuczek są jak dla mnie odpowiednią ilością.

Dlaczego? Otóż z wykorzystaniem szybkości oraz zwinności + dryblingu tego zawodnika staje się on bestią.

Znowu zapewne zapytasz: Dlaczego?

Otóż przy odpowiednim użyciu sztuczek technicznych ten gracz jest nie do zatrzymania.  Nie dość, że jest szybki i zwinny, to jego drybling pozwala na mijanie zawodników np. ruletką.

Przejdźmy teraz do wad piłkarza.

Sturridge ma ich dość mało, a jego największą jest lewonożność. Kolejną to, że ma tylko 3 gwiazdki słabszej - prawej nogi, co go lekko osłabia.  Często piłkarze w FUT na siłę strzelają z gorszej nogi. Mimo to sam piłkarz potrafi oddawać prawą, jak i lewą nogą bardzo silne strzały.

Recenzję zakończę dobrą stronę tego gracza - jego wykończeniami. Sturridge ma wpisane 87 wykończenia na karcie w Ultimate Team.

Jest to prawdą. Inne zdolności jakie posiada, pozwalają mu na zdobywanie bramek oraz asystowanie. Stąd właśnie pochodzi ta wysoka ocena.

#5 - Podsumowanie

Ocena:

10/10

#6 - Pozostałe karty piłkarza w Ultimate Team

461381407658536649038.png430971407658566649038.png196831407658566649038.png929061407658566649038.png

420961407658566649038.png

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Bardzo dobry zawodnik zarówno w realu jak i w grze. Grałem nim jak nie byłem przy kasie. Był najlepszym strzelcem w drużynie. Teraz niestety został wyparty przez Aguero i Suareza ale w rezerwie cały czas czeka na szansę.

4043121350.png

Opublikowano

Nigdy nie szło mi wykorzystanie jego atutów, ale mimo tego przekonałem się o jego umiejętnościach, grając przeciwko niemu...

Opublikowano

Sturridge + Eto`o to jedna z najlepszy par napastników w BPL :).

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Mi jakos nie przypadl do gustu.Wole Eto od niego

21f0dgn.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...