Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklama serwera metin2 w TV

Djmatejo1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest dozwolona Reklama Swojego serwera metin2 w TV ??

Cena ile to mniej więcej moze kosztować mnie nie interesuje... , dzieci którzy się na tym nie znają proszę o nie dawanie bez sensownych postów pod tematem

Opublikowano

Czy jest dozwolona Reklama Swojego serwera metin2 w TV ??

Cena ile to mniej więcej moze kosztować mnie nie interesuje... , dzieci którzy się na tym nie znają proszę o nie dawanie bez sensownych postów pod tematem

czy jest dozwolona, to nie do końca, bo samo postawienie prywatnego serwera nie jest w pełni legalne. po prostu praw do plików serwerowych nikt nie ma. chyba, że ktoś zrobi swoje, dosłownie od zera, a nie weźmie jakieś czyściochy, zrobi po swojemu i pisze, że robił pliki od zera. więc wykupując reklamę w tv wzrasta zagrożenie, że ktoś z GF to zobaczy i będą się upominać o prawa autorskie (nie musi tak być, ale może). Niby szefostwo wie o privach, ale ma wyjebane i nic z tym nie robi. jednak pewności nigdy nie ma, czy po takim czymś by się nie zaiteresowali Twoim serwerem.

co do kosztów, zależy na jakim programie chciałbyś wykupić reklamę i ile by ona trwała (o ile się dobrze orientuję, to np Polsat bierze od sekundy) nie wiem jak inne stacje. pogoogluj.

Opublikowano

Z tego co wiem to jest możliwość wykupienia od firmy Gameforge certyfikatu, iż możesz założyć własny serwer Metin2 i nie będą się do tego doczepiali. 

Jeżeli to wykupisz masz pewność, że reklama w telewizorze czy gdziekolwiek nie będzie stanowiła problemu. 

Z tego co wiem taki certyfikat posiada JahuPL i Bambus3k z Balmory, zapytaj ich jeżeli chcesz jak wygląda proces wykupienia czegoś takiego... 

• 1 rok później...
Opublikowano

30 sekundowa reklama na Polsacie to koszta około 35 tyś PLN (to jest taki minimum bo jeżeli chcesz reklame po jakimś popularnym show/serialu to cena będzie wyższa)

Według mnie reklama priv serwera w TV jest nieopłacalna.. a to dlatego że większość młodzieży grających w metina częściej przesiaduje w internecie. W internecie za 35 tyś kupił byś dużo skuteczniejszą reklame.. all YTberzy + all portale o metinie

myśl ekonomicznie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...