Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dwa królestwa na serwerze

szwos5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

od dłuższego czasu próbuje stworzyć serwer mniecraft RPG. mam fajną fabułę, która opiera się na dwóch wielkich krajach, państwach frakcjach (zwał jak zwał) między którymi panuje wojna.

Moje problemy:

1.jak gracz może wybrać frakcję żeby nie musiał robić tego admin (i to nie może być plugin factions bo on oczywiście będzie działał oddzielnie).

2.Obie frakcje muszą miećoddzielne warpy i /spawn (no spawn można co najwyżej zablokować i będą warpy np /warp spawn_1 i warp spawn_2)

3.na mapie wojennej, ruchamianej według mojego pomusłu np. w niedziele jako event mogą walczyć ze sobą tylko przeciwnicy czyli ziomek z frakcji 1 nie może bić ziomka z frakcji 2. (i tu możliwym jest rozwiązanie, żeby utworzyćna scoreboard wiecie ten pasek po lewej dwie drużyny i zablokowaćim pvp bo tak się da... problemm w tym że nie jestem w stanie przydzielić persmisji do wybrania sobie drużyny)

4.Byłbym szczęśliwy gdyby udało się rozwiązaćmój problem tak, aby dwie frakcje miały inne grupy w persmissionsEx żebym mógł im dać odzdzielne kolorki na czacie.

5.I jeszcze mój fajny pomysł, na serwerze będą2 czaty jeden dla początkujących drugi dla doświadczonych i na ten drugi będzie mógł wpuszczać graczy tylko admin.(i chodzi mi tu o to żeby na czacie dla początkujących były te dzieci spamujące a na dla doświadczonych normalni ludzie)

Bede bardzo wdzięczny za trafne odpowiedzi tutaj może mi sięzdażyćtaki błąd : "kilkaoddzielnychsłów" bo coś mam zwalone ze spacją i czasami mi "przerywa".

oczywiście plusiki lubie to i inne pierdołki daje :D.

Opublikowano

mam bardzo podobny pomysł na serwer i cały czas go realizuję. Podpowiem, że za pomocą skryptów można wszystko wykonać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...