Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się nagrywać vloga telefonem?

Cahil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Pomyślałem o tym aby nagrywać vlogi trochę takie lifestyle ale głównym tematem byłaby Norwegia tam gdzie mieszkam. Nie wiem tylko czy będą dobrej jakości bo do nagrywania mam Sony xperia Z. obraz niby ładny się wydaje ale gorzej z mikrofonem i oświetleniem. Jak myślicie ile kosztuje takie coś?

Opublikowano

Jeśli słabo jest z oświetleniem i mikrofonem to się za to nie bierz. Po za tym czemu uważasz, ze ktoś będzie chciał oglądać twoje vlogi? Myslisz, że ludzie codziennie szukają jakiegoś nowego vlogera prowadzącego vlogi o lifestyle?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Siema!

Pomyślałem o tym aby nagrywać vlogi trochę takie lifestyle ale głównym tematem byłaby Norwegia tam gdzie mieszkam. Nie wiem tylko czy będą dobrej jakości bo do nagrywania mam Sony xperia Z. obraz niby ładny się wydaje ale gorzej z mikrofonem i oświetleniem. Jak myślicie ile kosztuje takie coś?

To tak jakbyś się zapytał czy opłaca się ruchać palcem.

Opublikowano

Wiele "hejterzów" zwraca uwagę na te rzeczy i raczej bez nich nie masz dużej szansy na wybicie się. no chyba, że będziesz prowadził owego vloga w bardzo interesujący sposób.

Opublikowano

Siema!

Na początku powiedz gdzie chcesz to wszystko nagrywać. Można dokupić jakieś lampy, osobny mikrofon itd. To może trochę wynieść.

Opublikowano

Jeśli chodzi o koszty to z tym nie problem.

Będę nagrywać w pokoju pomalowanym na biało czyli tło za mną byłoby białe. 

na razie mam tylko ten telefon do nagrywania ale potrzebowałbym oświetlenia i mikrofonu, tutaj zdaję się na was co byście polecali

Opublikowano

Jeśli chodzi o koszty to z tym nie problem.

Będę nagrywać w pokoju pomalowanym na biało czyli tło za mną byłoby białe. 

na razie mam tylko ten telefon do nagrywania ale potrzebowałbym oświetlenia i mikrofonu, tutaj zdaję się na was co byście polecali

Jesli chodzi o mikrofon to wystarczy ci za 250 zł samson go mic. Na początki jest ok.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Sprawdzę w internecie zaraz jak wyglada ten mikrofon :) myślałem tez nad którymś z mikrofonów firmy rød.

Jeszcze mam do nagrywania/robienia zdjeć aparat nikon coolpix s3100 ale chyba nie bedzie nagrywac w dobrej jakości.

Opublikowano

w dzień pokoj jest dobrze oświetlony, jednak jeżeli potrzeba by było kupić jakieś dodatkowe lampy to chętnie zainwestuję, zawsze film można chyba też obrobić jakoś?

Opublikowano

Można, aczkolwiek nawet najlepszy program do obróbki filmów nie zdziała cudów, jeśli nie masz dobrego oświetlenia.

Opublikowano

Nie ma to jak gościowi polecać sprzęt za kilkaset złotych, a potem pomysł mu nie wypali i pieniądze w błoto! Oby tak dalej!

To już zależy od pomysłowości i oczywiście inteligencji autora, bo przecież ja bym nie kupił wszystkiego, co mi napiszą na forum. Należy się zastanowić, co tak naprawdę jest nam potrzebne a porad szukać w odpowiednich miejscach.

Opublikowano

A nie mozesz zrobic zwyklego testu? Nagrac cos, wrzucic i samemu ocenic.

Przeciez na YT jest wiele filmów nagrywane przez telefon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...