Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zmiana X na Y.

MijamO

Pytanie

Opublikowano

Mam taki problem z zamianą przycisków na klawiaturze (X na Y). Wiem, wiem... naciśnij (Shift+Ctrl).. Tylko, że to się dzieje samo podczas uruchamiania PC. Zawsze kiedy uruchomię ponownie/wyłączę i włączę to będzie to samo - zamiana.. Denerwuje mnie już to. Jakieś pomysły?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Are you kidding me? Język Polski Programisty ma być w bazie języków Windows? -.- Jeżeli już to w opcjach jego, a jak widzisz na obrazku TO JUŻ JEST TAKOWY WYBRANY.. Blind 100%

Opublikowano

Skoro masz ustawiony Polski Pro to powinno być wszystko w porządku jeszcze sprawdź czy na liście nie ma innych języków jeżeli są to należy je usunąć. Natomiast jak to nie pomoże to po lewej stronie okna masz ustawienia zaawansowane wejdź w nie i w dwóch pierwszych linijkach pozmieniaj na język Polski a nie automatyczny. Tak należy postąpić w windowsie 8, ale z 7 nie powinieneś mieć problemów.

Opublikowano

Skoro masz ustawiony Polski Pro to powinno być wszystko w porządku jeszcze sprawdź czy na liście nie ma innych języków jeżeli są to należy je usunąć. Natomiast jak to nie pomoże to po lewej stronie okna masz ustawienia zaawansowane wejdź w nie i w dwóch pierwszych linijkach pozmieniaj na język Polski a nie automatyczny. Tak należy postąpić w windowsie 8, ale z 7 nie powinieneś mieć problemów.

Nic nie pomaga. Mam tylko 1 język zainstalowany i mam Polski ustawiony. Gdyby nie to bym miał inny układ klawiatury w Windowsie..

Wciścij Lewy Ctrl następnie trzymając go wciśnij lewy shift. Powinno się naprawić.

Już pisałem, że wiem jak to naprawić jednorazowo -.- Czytać ze zrozumieniem Panowie/Panie.

Opublikowano

Are you kidding me? Język Polski Programisty ma być w bazie języków Windows? -.- Jeżeli już to w opcjach jego, a jak widzisz na obrazku TO JUŻ JEST TAKOWY WYBRANY.. Blind 100%

umxurwzair93.png

Opublikowano

Nope, nothing works.. Nadal nic. Jakieś inne propozycje?
Jeżeli brak dalszych nadziei na naprawę to chyba się zdecyduję na reinstall Windowsa.

Opublikowano

Wyszukaj "Zmień klawiatury lub inne metody wprowadzania danych" -> Zmień klawiatury... Ustaw język domyślny Polski lub/i usuń Pozostałe języki z listy poniżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...