Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer Metin, warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam od jakiegoś czasu sposobu na dobry zarobek, oczywiście jestem w stanie wyłożyć kilka stówek w tym celu.

Niestety doświadczenie w stawianiu serwerów mam zerowe, dlatego chciałbym doradzić się osób doświadczonych, czy jest sens postawienia takiego serwera, jakie będę mieć koszta na początek (Chciałbym zacząć od taniej wersji, jeżeli będzie zainteresowanie wtedy dopiero powiększyć bez problemu) oraz jakie zyski. Dodatkowo, czy jest ktoś, kto podjąłby się takiej współpracy oczywiście za jakiś tam procentowy podział w zyskach. Interesują mnie poważne oferty, priv.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Witam, szukam od jakiegoś czasu sposobu na dobry zarobek, oczywiście jestem w stanie wyłożyć kilka stówek w tym celu.

Niestety doświadczenie w stawianiu serwerów mam zerowe, dlatego chciałbym doradzić się osób doświadczonych, czy jest sens postawienia takiego serwera, jakie będę mieć koszta na początek (Chciałbym zacząć od taniej wersji, jeżeli będzie zainteresowanie wtedy dopiero powiększyć bez problemu) oraz jakie zyski. Dodatkowo, czy jest ktoś, kto podjąłby się takiej współpracy oczywiście za jakiś tam procentowy podział w zyskach. Interesują mnie poważne oferty, priv.

jakie koszty? przygotować pliki możesz na hamachi = 0zł lub na VPS = wystarczy za 25zł

jakie zyski to zależy od tego ile pracy (dobre pliki zrobione, ogarnięte wszystkie bugi) i kasy zostanie włożone (w zabezpieczenia i reklame) oraz jakie sobie ustalisz ceny w IS.

taka dobra maszyna pod dedyka kosztuje około 600+zł. zależy co kto uważa za "dobre" i od jakiej firmy. ale myślę, że poniżej 600zł nic "porządnego" z dobrym firewollem etc. poniżej 600zł nie dostaniesz.

Opublikowano

taka dobra maszyna pod dedyka kosztuje około 600+zł. zależy co kto uważa za "dobre" i od jakiej firmy. ale myślę, że poniżej 600zł nic "porządnego" z dobrym firewollem etc. poniżej 600zł nie dostaniesz.

Śmiechłem, pół roku temu trzymałem serwer na dedyku za 10zł, nie padł pod żadnym atakiem ;)

Poza tym normalny serwer kupisz w granicach 200zł.

Opublikowano

Śmiechłem, pół roku temu trzymałem serwer na dedyku za 10zł, nie padł pod żadnym atakiem ;)

Za 10 zł serwer dedykowany...  xD  Pokaż mi stronę gdzie można takiego kupić, bo chętnie kupię ;) 

Co do tematu Beryfes jeżeli chcesz zostać kolejnym sponsorem to musisz ich czymś przebić, a z tym idzie wydać więcej niż oni na rozkręcenie serwera i wziąć mniej. Musisz liczyć się z kosztami 1000 zł + na początek...

Opublikowano

śmiechłem to ja, za 10zł nawet VPS nie kupisz takiego żeby serwer postawić.

jaki serwer w granicach 200zł? taki co utrzyma 100/200 graczy? po co to komuś, kto planuje na tym zarobić, a co za tym idzie potrzebuje serwera który na luzie utrzyma 500 osób, a i przy 1000 nie będzie problemów?

bo skoro chce na tym zarobić, to musi serwer być dobry i ogarnięta reklama porządna. przy 100 graczach nic nie zarobi, a i może straci.

Opublikowano

Za 10 zł serwer dedykowany...  xD  Pokaż mi stronę gdzie można takiego kupić, bo chętnie kupię ;)

A widzisz, trzeba umieć szukać ;)

śmiechłem to ja, za 10zł nawet VPS nie kupisz takiego żeby serwer postawić.

jaki serwer w granicach 200zł? taki co utrzyma 100/200 graczy? po co to komuś, kto planuje na tym zarobić, a co za tym idzie potrzebuje serwera który na luzie utrzyma 500 osób, a i przy 1000 nie będzie problemów?

bo skoro chce na tym zarobić, to musi serwer być dobry i ogarnięta reklama porządna. przy 100 graczach nic nie zarobi, a i może straci.

Po 1. za 10 zł VPS'a nie kupisz, a dedyka tak :D

Po 2. serwer za 200zł utrzyma spokojnie 1000+ graczy o ile nie jest stawiany przez debila.

Po 3. przy 100 graczach zarobi, niech się nie wypowiadają osoby które w życiu serwera nie miały.

Opublikowano

Po 2. serwer za 200zł utrzyma spokojnie 1000+ graczy o ile nie jest stawiany przez debila.

Po 3. przy 100 graczach zarobi, niech się nie wypowiadają osoby które w życiu serwera nie miały.

chciałbym zobaczyć tego dedyka za 10zł i dedyka za 200zł z 4GB ramu i 2rdzeniowym procesorem, który utrzyma 1000 graczy bez lagów. bo teraz dedyk z 8GB ramu, 4 rdzeniowym procesorem, dyskiem 1TB i netem 1GB to koszta w granicach 350-400zł.

Opublikowano

Dokładnie święte słłowa

up ^ ^ ma racje

Opublikowano

Jeżeli posiada kogoś kto zabezpieczy mu maszynę, może wydać około 500zł spokojnie. VPS pod prace nad Metin2 możesz spokojnie kupić już za 20zł, np. mintshost.pl lub też OVH. Ogółem jeżeli myślisz nad dedykiem polecam ovh

1390144171-U592769.png

Opublikowano

chciałbym zobaczyć tego dedyka za 10zł i dedyka za 200zł z 4GB ramu i 2rdzeniowym procesorem, który utrzyma 1000 graczy bez lagów. bo teraz dedyk z 8GB ramu, 4 rdzeniowym procesorem, dyskiem 1TB i netem 1GB to koszta w granicach 350-400zł.

53e7736048725.png

Proszę bardzo, 170zł i już skończ swoje wywody, nie moja wina że jedyne serwerownie jakie znacie to kimsufi i ovh (hehehe).

Ps. będziesz smutny jeśli Ci powiem że za 50zł postawiłem serwer gry, osobny serwer ts'a, osobny hosting pod stronę i forum i fastftp pod patchera i clienta?

Opublikowano

Nie opłaca Ci się robić czegoś "wielkiego" jeśli się na tym nie znasz. Na początek polecam hamachi > praca na VPS > dedyk na skończonych i dobrych plikach, porządne serwery padają, na których ludzie się znali, a Ty chcesz robić dedyka jak się nie znasz. Zrób sobie najpierw tego hamachi potem VPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...