Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Grafika z zintegrowanej na dedykowaną ?

Runeyylo

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem tego typu ,że karta graficzna geforce  wgl nie pracuje i wszystko idzie ze zintegrowanej w procesor ,bo mam procesor z wgraną grafiką

Jak w biosie zmienić z zintegrowanej na dedykowaną ,albo wyłączyć zintegrowaną ?

,,Sprawdź w sterowniku procesora czy nie możesz tam wyłączyć zintegrowanej karty i żeby działało na dedykowanej" ,TO NAPISAŁ TAKI JEDEN GOŚCIU ,KTÓRY CHCIAŁ MI W TYM POMÓC ,ALE NWM JAK TO ZROBIĆ MÓGŁBYM PROSIĆ O WIĘCEJ SZCZEGOŁÓW ?

Procek AMD A8 5600+ 2x 3,6GHz

Karta GeForce NVIDIA GT 640 

Full sterowniki poinstalowane do karty win8 system myślę ,że tyle info wystarczy ,ponieważ procek dostaje po dupie a karta się opierdzila dlatego prosze o pomoc w tych paru problemach.

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tak , menedżer zadań to dla ciebie to samo co urządzeń.    

jeszcze raz od początku , do której karty masz wpięty monitor , DOKŁADNIE DO JAKIEGO WEJŚCIA W KOMPIE

zreszta sprawdź jeszcze programem  HWINFO  www.hwinfo.com jaką w kńcu masz ta grafikę czynną

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pokaż menedżer urządzeń z  klikniętą grafiką

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

tak ,ale u mnie to właśnie graficzna jest podpięta do monitora właśnie zauważyłem coś ciekawego ,bo wszedłem w perhiples oraz w integrate graphic i zobaczyłem ,że jest disable ,więc pomyslałem sobie ,że jest wyłączona zintegrowana i chodzi na dedykowanej ,tylko dlaczego w grach chodzi sam procek tego nie czaje ?

Opublikowano

przełączanie grafik masz w sterowniku karty graficznej , wystarczy poszukać w opcjach

nie raczyłeś podać modelu płyty to nie wiadomo czy posiada możliwość przełączenia/wyłączania  w biosie

znając życie masz podpięty monitor cały czas pod płytę a nie do karty graficznej dołożonej do komputera. jesli tak będzie podpięte nie trzeba  żadnych przełączników bo działa tylko karta do której podpięty monitor

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

graficzna 

a płyta głowna to GAF2A88XM-D3H  ultra durable gigabyte

Opublikowano

co do monitora  ??? KTÓRA KARTA JEST PODPIĘTA DO MONITORA !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to dlaczego nie wpięta do GeForce NVIDIA GT 640 ?   skoro masz zintegrowana podpiętą to działa TYLKO zintegrowana

jak widać problemu nie masz żadnego poza nie podpięciem karty graficznej do monitora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

naucz się czytać, pytam która karta jest podłączona do monitora bo masz dwie : w płycie głównej zintegrowaną i w slocie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

podpięta jest do monitora

a płyta główna to GIGABYTE ultra durable GA-F2A88XM-D3H

Opublikowano

czyli wszystko jest dobrze bo integra nie działa jak działa główna grafika

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...