Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] DE - Shiro2

TezerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak myslicie, opłaca się zaczynać na shiro2, gra tam dużo Polaków, są polskie gildie ?. Bo z tego co czytałem to serwer jest podobno w miare dobry. Prosiłbym o odp :-)

graphic.png

Opublikowano

Ale wez nie śmieci tutaj jakimś niemieckim szajsem

tutaj powinno się rozmawiac tylko o Polskich serwerach

masz specjalny dział poświęcony zagranicznym serwera.

nawiązując już do tematu powiem szczerze że się nie opłaca.

wszyscy niemcy przeladowani ISem

Polaków to może tam jest około 20-30

Serwer juź stary

i co najgorsze gdy expisz np. na orkach to wbija ci jakiś 90lv + i zaczyna bić

chuyowo się tam gra

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Serwer juź stary

chuyowo się tam gra

grałam tam nudy i jeszcze raz nudy expić i tyle -.-

Ale pierdzielicie ... ^^  jak się nie znacie to się nie wypowiadajcie  a autora tematu zapraszam do tematu z Shiro2  tam masz wszytkie konkrety. 

Od siebie powiem tyle - gra 2k + ludzi,  server jak każdy z niemieckich serverów   NIE JEST pod IS. Tam przynajmniej nie ma tak jak tu, że Polaczki tylko wszystko pod IS robią i po 2 tygodniach servery padają.. 

Nuda? tylko expic?    wyexpiasz raz postać do 105 robisz biologa i robisz wjazdy na krolestwa od rana po noc.  Troche myślcie ludzie lub nie grajcie w metina skoro Wy tylko expić umiecie.  Po to jest koniec expienia w pewnym momencie, żeby zacząć się bić bo po to się eq robi..   

Autora tematu zapraszam do nas do gildi  ( 40 osób w gildi ).  A tych co to wolą się nudzić na polskich servach gdzie max po 700 graczy gra no to pozdrawiam i kiście się tam dalej na pewno coś '' osiągniecie '' xDDD 

Opublikowano

Serwer juź stary

chuyowo się tam gra

Kolega standardowo pisze że "badziewie", a nie zna się. Jego opinia nie warta jest złamanego grosza, prawie w kazdym temacie tego typu spam (możecie oblookać jego posty to się dowiecie).

Co to serwera to polecam. Stabilny, ciekawie się gra. Bez is na lajcie można zrobić eq. Dodatkowo działa gildia o której mówi @Cutler, która szybko się rozwija.

POLECAM SERWER:)

Opublikowano

jak znajdziecie kogoś kto chodzi na dungi itp z kimś kto pomozna pograć a nie samemu to zmienie opinię narazie daje 7/10

Nie widzę tutaj w ogóle sensu w tej wypowiedzi..  Ten kto idzie sam idzie po to by zarobić, jak idziesz z kimś to wiadomo że drop dzielisz na 2.   Co innego gdy się idzie tak jak ostatnio szlismy bardziej 4fun i komu cos lotnie temu lotnie..  Poza tym dungi dla mnie sa typowo  4fun, bo zarabiac i tak jest lepiej dropiąc yangi ( kto próbował to wie ).  Wspólna gra liczy się dla mnie gdy można się bić, razem jako gildia na wypady chodzić do krolestw, a myślenie żeby tylko dungi robić  lub  expić to  mi tacy w gildi potrzebni nie są bo to można robić wszytko samemu.  

Tak jak mówiłem wbija się  wystarczający dla siebie lvl lub max lvl po to, żeby potem mieć full eq full biologa i wchodzić przede wszytkim po to by korzystać z tego eq i się bić.  

Typowe myślenie Polaka =  '' wbiłem max lvl idę stąd bo nuda "  także ponawiam, wpier się zastanówcie po co marnować czas na expienie skoro potem nie ma zamiaru się tego wykorzystać tylko albo stać w m1 albo narzekać że nie ma co robić. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest już spolszczenie, także Ci co chcieli zagrać lecz nie grali przez to że spolszczenia nie było, no to już jest. Bony / alchemia normalnie po polsku już jest. 

Opublikowano

Gildia jest otwarta dla WSZYSTKICH ;p  Lvl , eq  nie ma znaczenia, nie jest wymagany ts i praktycznie nic nie jest wymagane prócz 1 rzeczy - kultury ;d

Jeśli mnie nie będzie akurat w grze, to można podbić  ch6 m1 chunjo i tam zwykle afczymy, także tylko zostawić wiadomość komuś na pw żeby dodał i tyle ;p 

Opublikowano

Serwer juź stary

chuyowo się tam gra

c***a wiesz a się wypowiadasz, opłaca się grać, jest bardzo dużo polaków jak i są polskie gildie, polecam :)

Opublikowano

UWAGA !  MEGA UPDATE ! 
                                                                                        WAŻNE !   PRZED ROZPOCZĘCIEM GRY NA PEWNO  URUCHOM  PATCHERA !  

Nowości i zmiany jakie zostały wprowadzone to między innymi : 

-  Nowy  dungeon  ( Ice Run ) - wejście na górze  Sohan od 100 lvl w pt.  ( więcej szczegółów podam gdy sam ogarne ten dungeon ) 

-  Dodany został do clienta wybór języka  ( możliwy wybór to - Angielski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański ), normalnie w grze wchodzimy w opcje systemowe i tam mamy możliwość wyboru języka, także Ci którzy nie chcieli grać bo odstraszał ich Niemiecki, mają teraz do wyboru spolszczenie które jest podane w PORADNIKU A NIE PREZENTACJI lecz w którym nie można handlować, lub Angielski  ( bo wydaje mi się że nikt po Włosku i Hiszpańsku grać nie chce ) 

-  W panelu gdzie mamy podanych znajomych od teraz mamy dodatkowo Administracje która jest online na serwerze, więc jeśli ktoś potrzebuje kontaktu z Administracją już nie ma problemu ! 

Jest  nowy  bs  !  czyli coś na co każdy czekał  z niecierpliwością.  !   Czas zmiany bonów jest zwiększony, więc już nie ma możliwości by komukolwiek przeskoczył jakiś bon, a dodatkowo można jeszcze bardziej wydłużyć czas i można zrobić by jeden item bonowało nawet kilka godzin ( choć po co aż tak wolno to ja nie mam pojęcia ....  o.O  xD  ).  Można bonować pare itemów na raz i nie trzeba mieć ustawionych rzeczy na 1 miejscach w eq tylko gdy mamy item np. w 2 zakładce po prostu przenosimy go na BS'a, ustawiamy bony i jedziemy ! Można również zminimalizować tego bs'a i wybrać sobie miejsce czy to z lewej strony czy u góry i jest widoczny panel który nam  pokazuje czy item został wybonowany. 
A wygląda on tak : test3.gif

Kolejną rzeczą jest naprawiony  pierścien   Anty-expa.  Na pewno wielu z Was miało problem podczas dropienia, że  anty-exp nie wyrobił i wbił lvl.  Teraz  jest tak że w ogóle podczas aktywowania anty-expa, nie dostajemy expa i już przetestowałem wszystko i można spokojnie nawet na 1 lvl'u iść na Niedźwiedzie i nie ma takiej opcji żeby nam wbiło lvl ! 

Została naprawiona komnata smoka. Co to znaczy?  A no chodzi o to że był bug przez który niektórzy siedzieli cały dzień na smoku i nie można było wejść, bo logali między kanałami i klepali ciągle smoka. Teraz jest tak ( choć jeszcze sam nie testowałem ), że smok jest dostępny chyba tylko na kanale 1  ( ch1 ) i tylko na tym kanale jest smok. Myślę, że zaostrzy to rozgrywkę bo na pewno będzie się działo przed komnatą smoka w takim razie.. ;p

-   W końcu został też zostało naprawione to co mnie irytowało, a mianowicie opis  petów itp.  Teraz normalnie po najechaniu na pieczęć jest opis co dany pet daje za bon ! 

-   Zostały jeszcze powprowadzane inne poprawki, ale to już takie mniej znaczące chyba typu - cęgi czasu kosztują teraz 25kk a nie 50. Na Azraelu prawdopodobnie nie lecą już yangi z niego, bo ludzie się skarżyli że przez nie nie nadążali zbierać dropu ( yy chyba nieogary jakieś  xD ) itd... 

Opublikowano

A tutaj wszytko w kupie czyli poradnik / update / spis bonów ! 

Parę takich małych informacji, głównie dla początkujących :  Typ servera wg Niemców to   Medium / Hard. 

Jest  już  spolszczenie, natomiast podane w prezentacji jest NIEAKTUALNE ! 

Tutaj  podaje linka do spolszczenia : http://www.mpcforum.pl/topic/1284541-spolszczenie-shiro2/

Na spolszczonym cliencie  wszystko działa prócz handlu. Nie widać okna handlu, więc podczas handlowania należy logać się na Niemieckiego Clienta. ! 

0.  WYBÓR POSTACI -  Przy wyborze postaci, jako 1 postać polecam wziąć  sure  wp by mieć w późniejszym okresie postać typowo do zarobku, a tym którzy lubią też postać do pvp. 

1. PIERWSZE EQ -  Gdy wbijesz na serwer dostajesz w eq różne rzeczy a w tym amulet, który daje 10 na potwory i jeśli dobrze pamiętam 1k  hp, którego lepiej trzymać sobie na późniejsze lvl'e, choć to nie problem zrobić sobie nowe postacie 1 lvl, zabrać nasior i skasować postać. 

2.  MISJE FABULARNE -Jest tylko 1 misja fabularna w której mamy do zniszczenia 5 metinów na 5 lvl, a w nagrode dostajemy możliwość wybrania sobie jednego z trzech wierzchowców. Lew = 1k hp ,  Dzik = 100 wartości ataku,  Wilk =  100 defa i osobiście polecam wziąć sobie na początek wilka, lub tak jak w punkcie 1 zrobić sobie drugą postać z 1 lvl i wykonać misje i w nagrode wziąć sobie dzika i mieć 2 wierzchowce w zalężnosci od potrzeby. Gdy już wybierzemy sobie wierzcha, to wracamy do miasta wybrać profesje i kupujemy sobie u handlarki ( wg mnie ) 2 potrzebne rzeczy.. - poty na szybkość ataku i pierścień antyexpa + wiadomo pelerynki. 

3.   START EXPIENIA  - Jako że lvl'e lecą szybko + mamy już wybonowane jako tako eq ze skrzyni ucznia na 1 lvl, to można śmiało iść do m2 wklepać 30 lvl.  Bronie na 30 lvl mamy normalnie u handlarza, a kasy na pierwsze bonowanie średnich też troche mamy z tego expienia + można troszke podropić yangów na antyexpie, żeby jakieś w miare średnie wklepać ;p 

4. KLEPANIE SKILI -  No i tutaj już zaczyna się zabawa w dropienie egzo / rad / kamoli itd.  Można oczywiście sobie dropić w m1 też na metkach, ale ja obstawałbym jednak za m2, gdyż też wiecej yangów nam wpadnie, a na samym początku gry każdy yang jest cenny .. ;p  Polecam zostać sobie na tym 30 - 35 lvl i powbijać skile + sprzedawać przy tym odłamki energi które lecą z metków ( cena  1 odłamek = 1kk  tak średnio ) + biale perły, które lecą z blasków ( blaski lecą z każdego moba ).  I dropić sobie też od razu biologa  ( zęby orka i ks. klątw ). 
Można też przy klepaniu metków expić sobie bufa w ten sposób o robić 2 w 1, bo buff na późniejszych lvl'ach jest niezbędny. 

Kolega NarkeS z gildi przetestował drop egzo / rad / kamoli na dt i mówi, że jest bardzo dobry drop + wiadomo chyba najszybszy resp metków, także można gdy już się wklepie skile i dobije 75 lvl iść sobie tam zarabiać + pod koniec dropienia iść na  ripa / niebieską śmierć i lotnąć sobie 2 szkaty ripa i inne ulepki. 

5.   PIERWSZE GRUBSZE ZAROBKI - Jeśli już podstawowe skile mamy  na G / P  ( jednak radziłbym przemęczyć się troche dłużej i wbić na P ) to możemy sobie wbijać 55 lvl i śmigać do v2 na pierwsze spoty, dropić yangi. Oczywiście bonujemy eq pod yangi  ( buty, nasior, tarcze - max po 20% ) w bs'ie  bon na yangi to  YANG-DROP nie mylić z tym drugim itemshop yang drop czy jakoś tak.  To był pomysł Zuke  i pomysł jest genialny, bo nie wiem dokładnie, ale chyba w około 1.5h idzie nadropić 1kkk, a na tym lvl'u gdy ja zaczynałem to był dla mnie gruby hajs ;p + podczas dropienia yangów, jak i dropienia w m2 lecą marmury, które warto zbierać bo można sprzedawać od 15kk wzwyż  ( choć ja kupuje max po 15kk, wyżej nie wiem czy schodzą ) <- podziękowania dla Zuke za pamięć xDD  Możemy też zostać na 35 lvl'u i dropić dalej sobie egzo i rady i już je sprzedawać skoro mamy skile na P. Choć do tego zawsze można sobie zrobic dropa.

VOTE -  vote to oddawanie głosu na ich server ( jak większość wie )..  Można się tym wspomagać lub trzepać grubą kase.  Jeśli macie neta np. z Neostrady lub innej sieci w której macie możliwość zmiennego IP to możecie głosować co ile chcecie, a jeśli stałe IP no to niestety tylko co 18 godzin. I o co chodzi.. chodzi o to, że oddając głos na server dostajesz w zamian 1000 coins za które możesz sobie coś kupić a voteshop na stronie głównej.  Przykładowo  masz 1000 coins  i możesz je wymienić na 10 egzo / rad,  2 perły  itd.  Osoby które mają zmienne IP to tym sposobem zarabiają, że sobie głosują   ' x ' razy na server i mając  np. 10.000 coins kupują 100 rad i już są o 1kkk do przodu. Tak samo z wbijaniem skili. 

Jak głosować?  Logujesz się na stronie na konto, klikasz zakładke     vote4us    dalej  klikasz  na czerwono  '' vote '',   przekierowuje Cię na strone z kodem..  przepisujesz kod i klikasz zielone i powinno wyskoczyć  '' succesfull vote '', lecz czasem zdarza się że pisze ''  All P server "  i wtedy należy  cofnąć się o strone wcześniej i przepisać jeszcze raz kod, aż zaskoczy.  Po  zagłosowaniu  należy  czyścić  ciasteczka  / historie bo inaczej tym co mają zmienne IP nie zadziała.. 

UWAGA - podobno jest ryzyko zbanowania wszystkich kont za nadmierne votanie.  Na razie to tylko teoria, przypadków zbanowania jeszcze nie było.

6.   GŁÓWNE EXPIENIE - Gdy już uzbieramy sobie ileś tam kasy, kupimy to co chcemy kupić niezbędnego do dalszego działania ( polecam kupić ebonitową branse i nasior na 60 lvl  +  peta azraela  +  lwa z wartością ataku  =  około 7kkk w sumie  ) to można sobie śmigać z dalszym expem już na pełnej pompie.  Niby prawda, że by iść wg. tych punktów trzeba dużo czasu poświęcić na to i być cierpliwym, ale powiem Wam tak .. warto przemęczyć ten początek, bo mając skile + bufa + eq + azraela + lwa to potem z expem idzie tak miotać szybko, że staje się do pewnego momentu przyjemnością... ;p Do pewnego momentu bo od 95 trzeba już się troche pomęczyć i przysiąść nieco dłużej niż na wcześniejszych lvl'ach ;p  I nieco konkretów ( oczywiście piszę teraz o czasie expienia tylko w przypadku gdy mamy rzeczy wymienione wyżej ) -  od 55 lvl do 61  pare minutek,  gdy mamy 61 lvl i bufa możemy śmiało lecieć do av1 ( tp mamy w pierścieniu teleportacji ) i tam expić do 75 a od 75  w grocie v2 (  tp do groty v2 mamy u seona w m1 ).  Osobiście  expiłbym do 80 na zwyklych  setaou  w av2, a potem przeniósłbym się na ziny.  Od 80 do 90 lvl'a na zinach to jest max godzina expienia. Później od 90 do 100 to już nieco dłużej ale, aż takiej tragedi nie ma. Gdy mamy już 100 lvl, no to jeśli chcemy zarabiać na pełnej pompie polecam wbijać bufce 100 też, a między czasie można sobie dropić yangi w v3. 

Trochę innych informacji : koło handlarki u jej koleżanki znajdziemy sztabki złota, które kupujemy jeśli mamy za dużo yangów, a sztabek NIE sprzedajemy tylko klikamy na nie PPM jeśli chcemy by kasa wróciła na '' konto ''. Mamy u tej babki też przenośny magazny  '' ratselhafte truhe ", który się przydaje na expowiskach lub gdzie sobie tylko chcemy. Są bodzie, szkło intuicji, małże, miksty na szybkość zaklęcia, zwoje do wyciągania ostatniego kd. 

KSIĘGI UMIEJĘTNOŚCI mamy u trenerów, także nie trzeba zbierać tych co lecą z metków.    (  55 do G i 36 kamoli do P ) 

Przed handlarką,  przed murem ( mowa tylko o chunjo bo nie wiem jak jest w innych królestwach ) stoi inna babeczka " Ereignishelfer "  u której mamy różnego rodzaju fryzury, itemki potrzebne do ślubu, pierścień języka. 

U Seona mamy tp do av2 i do mapy z rudami.

U rybaka mamy wszytkie kd + 3, które możemy ulepszać do +4 u Seona. Dalej.. u rybaka mamy, ku combo, polimorfii, jezyków, dowodzenia. Polimorfie i języki królestw wbijamy co 1s bez egzo i rad ! Pamiętajcie ! bo można na tym niepotrzebnie stracić egzo i rady ;p 

U zwykłego teleportera w m1 mamy tam tp na mape od 90 lvl'a. Ta mapa nie jest do expienia, lecz do dropienia z metinów / mobów ulepek na różnego rodzaju pety itp. które wytwarzamy w m2 u yu-hwana lub hwan-so. Ponadto z metków dropią też stalki +7, pd i rękawice, oraz  Cor draconis na których też można zarabiać ( 10 corsów = 200kk )

Cen Wam niestety nie podam, bo bardzo mało na rynku bywam. Także o ceny to najlepiej innych z gildi pytać.. ;p 
Ceny te które znam : 

rady -  10szt = 90 kk  <- to jest cena za którą ja sprzedaje - można dostać taniej. 

-  egzo -   10 szt = 70 kk  < -  jak wyżej..  za tyle ja selam, lecz można kupić taniej. 

odłamki energi -    1 sztuka = 1kk + 

perły  -  1 biała = 35 - 45kk,   1 niebieska -  8kk ?,   1 czerwona = 2kk

-  Pety do expa :   Baby Azrael = 1.5kkk  ( 25% na potwory i jest na stałe ),   Azrael gold = ceny nie znam  ( 50% na potwory i jest na 7 dni ),   Henker = ceny nie znam ( 25% na potwory i jest na stałe ),  Henker gold  =  6 - 8kkk  ( 35% na potwory i jest na stałe ),   Khan =  50kk  ( 30% expa -  leci ze szkat   Truhe des milon / athene, a szkaty leca z mobow. )

-  Wierzchowce ( które znam )  :   Lew z wartością ataku = 3.5kkk  ( daje 350 wartości ataku ),   Lew dający defa - 2.5 - 3.5kkk  ( daje 350 defa można go kupic za coinsy w voteshop ),  Tapferer Moa Siegel =  7 - 8 kkk   ( daje 385 wartości  ataku ) 

Oczywiście ponawiam - GRAMY W CHUNJO gildia MPCForum ;p zapraszam dalej wszystkich ;p Lvl nie ma znaczenia. ;p 

Informacje, które podałem wyżej są dla osoby która by grała sama tak właściwie. W gildi każdy kto może to w miare możliwości pomaga. Dla tych co grają już dłużej zrobienie fms'a nowemu członkowi to chwila roboty i kasowo nie dużo ;p także sam mogę gdy tylko nie jestem bankrutem  xD pomóc ;p  Na pewno mogę zapewnić póki co, stalki +7 bo czekają sobie w depo na nowych graczy ;p 

P.S   aha !  i jeszcze odnośnie gildi... wchodźcie sobie od czasu do czasu lub po zalogowaniu się w wiadomości gildi, bo w sumie tylko pare osób z tego korzysta, a czasem piszemy tam co i jak ;p Zostawiamy tam sobie też  wiadomości typu kto kiedy będzie, lub ile kogoś nie będzie. ;p 

TS gildijny -   Już jest !     srv2.multigaming.pl:10197           

Nicki pod którymi często  jestem  -  xDorian         Cutlerr    

UWAGA !  MEGA UPDATE !    21.09.2014

WAŻNE !   PRZED ROZPOCZĘCIEM GRY NA PEWNO  URUCHOM  PATCHERA !  

Nowości i zmiany jakie zostały wprowadzone to między innymi : 

-  Nowy  dungeon  ( Ice Run ) - wejście na górze  Sohan od 100 lvl w pt.  ( więcej szczegółów podam gdy sam ogarne ten dungeon ) 

-  Dodany został do clienta wybór języka  ( możliwy wybór to - Angielski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański ), normalnie w grze wchodzimy w opcje systemowe i tam mamy możliwość wyboru języka, także Ci którzy nie chcieli grać bo odstraszał ich Niemiecki, mają teraz do wyboru spolszczenie które jest podane w PORADNIKU A NIE PREZENTACJI lecz w którym nie można handlować, lub Angielski  ( bo wydaje mi się że nikt po Włosku i Hiszpańsku grać nie chce ) 

-  W panelu gdzie mamy podanych znajomych od teraz mamy dodatkowo Administracje która jest online na serwerze, więc jeśli ktoś potrzebuje kontaktu z Administracją już nie ma problemu ! 

Jest  nowy  bs  !  czyli coś na co każdy czekał  z niecierpliwością.  !   Czas zmiany bonów jest zwiększony, więc już nie ma możliwości by komukolwiek przeskoczył jakiś bon, a dodatkowo można jeszcze bardziej wydłużyć czas i można zrobić by jeden item bonowało nawet kilka godzin ( choć po co aż tak wolno to ja nie mam pojęcia ....   o.O   xD  ).  Można bonować pare itemów na raz i nie trzeba mieć ustawionych rzeczy na 1 miejscach w eq tylko gdy mamy item np. w 2 zakładce po prostu przenosimy go na BS'a, ustawiamy bony i jedziemy ! Można również zminimalizować tego bs'a i wybrać sobie miejsce czy to z lewej strony czy u góry i jest widoczny panel który nam  pokazuje czy item został wybonowany. 
A wygląda on tak : test3.gif

Kolejną rzeczą jest naprawiony  pierścien   Anty-expa.  Na pewno wielu z Was miało problem podczas dropienia, że  anty-exp nie wyrobił i wbił lvl.  Teraz  jest tak że w ogóle podczas aktywowania anty-expa, nie dostajemy expa i już przetestowałem wszystko i można spokojnie nawet na 1 lvl'u iść na Niedźwiedzie i nie ma takiej opcji żeby nam wbiło lvl ! 

Została naprawiona komnata smoka. Co to znaczy?  A no chodzi o to że był bug przez który niektórzy siedzieli cały dzień na smoku i nie można było wejść, bo logali między kanałami i klepali ciągle smoka. Teraz jest tak ( choć jeszcze sam nie testowałem ), że smok jest dostępny chyba tylko na kanale 1  ( ch1 ) i tylko na tym kanale jest smok. Myślę, że zaostrzy to rozgrywkę bo na pewno będzie się działo przed komnatą smoka w takim razie.. ;p

-   W końcu został też zostało naprawione to co mnie irytowało, a mianowicie opis  petów itp.  Teraz normalnie po najechaniu na pieczęć jest opis co dany pet daje za bon ! 

-   Zostały jeszcze powprowadzane inne poprawki, ale to już takie mniej znaczące chyba typu - cęgi czasu kosztują teraz 25kk a nie 50. Na Azraelu prawdopodobnie nie lecą już yangi z niego, bo ludzie się skarżyli że przez nie nie nadążali zbierać dropu ( yy chyba nieogary jakieś   xD ) itd... 

Spis bonusów

Vertedigung    - Obrona 
Chance auf krit. Treffer     - Szansa na krytyczne uderzenie
Chance auf durchbohrenden Treffer     - Szansa na przeszywające uderzenie
Stark gegen Halbmenschen    - Silny przeciwko ludziom
Schwertvertedigung    - Odporność na miecze
Zweihanderverteidigung    - Odporność na broń dwuręczną

Dolchvertedigung    - Odporność na sztylety
Pfeilwiderstand    - Odporność na strzały

Glockenvertedigung    - Odporność na dzwony
Fackervertedigung    - Odporność na wachlarze
Magiewiderstand    - Odporność na magię
UWAGA: bon na nno w bs nazywa się - Immun gegen ohmacht   a w eq pisze  -> Abwehr gegen Ohnmacht     - NNO
Abwehr gegen Verlangsamen    - Niewrażliwy na spowolnienie (NNS)
Angriffswert    - Wartość ataku

Vitaliat    - Witalność

Intelligenz    - Inteligencja
Starke    - Siła

Beweglichkeit    - Zręczność 

Vergiftungchance    - Szansa na otrucie
Verlangsamungschance   - Szansa na spowolnienie
Ohnmachtschance    - Szansa na omdlenie
x schaden wird vont TP absorbiert    - x Obrażeń będzie dodanych do PŻ
x schaden wird vont MP absorbiert    - x Obrażeń będzie dodanych do PE
Angriffsgeschwindigkeit    - Szybkość ataku
Bewegungsgeschw.    - Szybkość ruchu
Zaubergeschwindigkeit    - Szybkość zaklęcia
Chance, Nahkampf-Angriff azublocken     - szansa na fizyczny blok ciosów x
  Chance, Nahkampftreffer zu reflektieren    - szansa na odbicie ciosu fizycznego
 Chance, Pfeilangriff auszuweichen    -  szansa na unik strzały
Max. TP    - Maks. HP
Max. MP   -   Maks. PE

Opublikowano

Ogólnie jak jeszcze grałem, było dość spoko do pewnego czasu, później nudno. Teraz widzę, że się sporo pozmieniało, te pasy itp... ogólnie serwer polecam ;)

Opublikowano

Ja właśnie wracam z Ice Run'a który został dodany wczoraj i pierwsze wrażenie takie, że bez paru osób w pt nie do przejścia, czyli chyba jest pierwszy dungeon który trzeba przejść grupowo ;p

Opublikowano

Ja właśnie wracam z Ice Run'a który został dodany wczoraj i pierwsze wrażenie takie, że bez paru osób w pt nie do przejścia, czyli chyba jest pierwszy dungeon który trzeba przejść grupowo ;p

Trzeba będzie obczaić drop i wiedzieć których itemków cena pójdzie w dół:p Chyba, że standardowy drop będzie i po prostu będzie nieopłacalne latać. 

Opublikowano

Pogłoski głoszą, że niby na tym dungeonie mają lotać między innymi legendarne kamienie.. ;p i ja to w sumie głównie z tego powodu czekałem na ten dungeon ;p No ale się zobaczy jak już ktoś przejdzie ten Dungeon i coś o nim będzie głośniej ;p 

Opublikowano

Wymienie eq dla wpeka min. truta+9 pet z isu inne eq duzo rad/egzo, duzo kasy za eq/kase na RaviS2.

Aw@;Serwer oczywicie polecam,sporo czasu tu spedziłem,ale cos nic mnie nie motywuje do powrotu.

• 3 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Serwer fajny ale ludzi coraz mniej .. :c­

W sumie jeden z niewielu serwerów który przyciągnął moją uwagę i na którym zostałem na dłużej ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Temat jest już nieaktualny, więc ląduje w koszu jak inne nieaktualne dyskusje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...