Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Premium - opłaca się czy nie ?

TezerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak w temacie : Czy opłaca się kupić Battlefield 4 Premium ? Normalna gra jest OK ale czasem się buguje.

graphic.png

Opublikowano

Opłaca się. Mapy z dlc są bardzo ciekawe. Różnią się bardzo od zwykłych map w BF4.  Opcje levolution są ciekawe w dlc żeby smoka. Ja jednak polecam ci poczekać na promocję bo wtedy kupisz taniej.  Masz również dużo nowych broni. Fajnie jest grać Bulldogiem.  Jeszcze przez długą ilość czasu będzie dużo serwerów z dlc. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Według mnie to cały Battlefield jest robiony tylko dla hajsu, premium to dla mnie przesada i jest to wywyższanie ludzi którzy mają na to pieniądze. Mam bf'a 4 ale bez premium i ogólnie odradzam kupna tej gry zero przyjemności a na mapach gdzie chcemy się postrzelać na bliski dystans jest tylko pełno camperów oraz dzieci który zaraz wyzywają na czacie jak wspomniałem zero przyjemności. Nie wspomnę o tym, że ledwo co skończyli bf'a 4 zamiast naprawiać bugi itd. to już wypuszczali nowego bf..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
@mateuszek98 Nie od dziś wiadomo, że gry robi się po to aby je sprzedać i na nich zarobić. Są mapy, na których możesz bez przeszkód toczyć walki na bliski dystans, wystarczy wyszukać odpowiedni serwer i mapę. Premium MOŻE (nie musi) dać przewagę nad tymi, którzy tej usługi nie mają, ale tylko jeśli potrafi się to wykorzystać. Co z tego, że masz nowe bronie itd. jeśli nie potrafisz tego wykorzystać? Przez ten tydzień z BF4 za darmo można się było samemu przekonać czy gra warta swojej ceny i kto zastanawiał się nad zakupem, pewnie sobie wszystko przetestował. Dzieci wyzywające na czacie? Nie wiem jak można się tym przejmować, no ale skoro tak łatwo wyprowadzić Cię z równowagi to zawsze możesz wyłączyć czat i problem rozwiązany. :)

A teraz na temat. Czy opłaca się kupić premium? Jeśli gra Ci się podoba i zamierzasz w nią jeszcze trochę pograć ale czujesz, że przydało by się coś innego niż oferuje podstawka to śmiało kupuj premium. Mapy są naprawdę ciekawe, wojna na morzu wyszła lepiej niż się spodziewałem, chińska nawałnica potrafi wciągnąć, drugie uderzenie to powrót do naprawdę dobrych map z BF3 (choć mogli dodać jeszcze Karkand, ta mapa w odświeżonej wersji mogłaby wyglądać jeszcze lepiej niż w trójce), a ostatni dodatek - zęby smoka - wcale nie jest taki zły jak ludzie piszą, nowy tryb, nowe giwery, dobrze zrobione mapy. Podsumowując: jeśli granie w BF4 daje ci sporą przyjemność ale chciałbyś coś nowego, kupno premium będzie dobrą decyzją.

lts2.png

Opublikowano

Ok zmieniam zdanie, myślałem że serwery będą stały puste jak na PC ale widzę że tu przy każdym dodatku jest ruch. Więc moje pytanie brzmi: ostatnio kupiłem Naval Strike i Second Assault bo były na promocji a miałem jedną zdrapkę PSN 100. I teraz nie wiem, czy warto przepłacić i kupić to premium czy już kupić oba dodatki samemu?

Opublikowano
@Reph3at Zależy za ile będziesz miał okazje kupić premium. Ale myślę, że nawet za 120zł się opłaci. Kupiłeś 2 dodatki, 2 jeszcze możesz kupić a ostatni ma być pod koniec roku. Poza dodatkami masz też masę pierdołów jak noże, elementy do emblematów (+więcej warstw), wygląd żołnierza, czasem w weekend 2x exp, pierwszeństwo w kolejce do serwera i na pewno coś jeszcze. Według mnie, nawet jeśli masz 2 dodatki, to premium nie będzie złym wyborem. Ale wszystko zależy od Ciebie.

lts2.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli tylko zakup nie zrujnuje Cię finansowo, opłaca się. Najlepiej w promocji na Origin lub po prostu jakiś czas po premierze, kiedy ceny spadną.

Opublikowano

Ja gdy kupię kartę graficzną to będę zbierał na premium do bf4. 

Dodaje masę nowych zabaweczek, pierdołek, pierwszeństwo w kolejce do serwera i dodatki 2 tygodnie przed ludźmi, którzy kupili sam dodatek. 

Myślę, że premium dodaje wiele nowych rzeczy, ale nie kupował bym go za taką cenę jaka jest na Origin. Lepiej szukać na Allegro albo innych portalach.

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na twoim miejscu bym poczekał. Sam BF4 do mnie nie przemawia jakoś. Chyba że 3. Może aż taki zły nie jest jednak nie zachwyca. To sprawa indywidualna tak naprawdę więc musisz to Ty podjąć decyzje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...