Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to było z FIFĄ - Czy ktoś mi może powiedzieć?

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Otóż Kupiłem sobie niedawno bo w lipcu fifę 14. Było to moje pierwsze spotkanie z FIFĄ od czasu 2006. Oczywiście w 2006 grałem tylko singleplayer. Ale nie, jednak grałem w Fifę 2006 Mistrzostwa świata. Samodzielny dodatek do fify. To właśnie była najnowsza część z którą przyszło mi się zmierzyć.

No i zacząłem grać. Dosyć szybko wbiłem pierszą ligę. Zawsze miałem w grze problem z kasą. Nie miałem jak kupić większych ilości, ponieważ nie miałem/mam konta bankowego. Pierwszym moim zakupem było 80 tys. coins przez sms za które zrobiłem chyba 5 lub 6 dobrych składów z każdej ligi. Pozwoliło mi to właśnie wbić się na wyżyny. Potem zakupiłem sobie trochę więcej coinsów bo ponad 1,5 mln za 40 zł. Wiem, nie opłacało się, lecz co zrobić z zalegającymi na koncie złotówkami? Zrobiłem już lepsze składy. Zdobyłem mistrzostwo pierwszej ligi, później ledwo się utrzymałem. Z moimi umiejętnościami coś się stało więc zacząłem grać turnieje. Idzie mi dobrze. Zawsze dochodzę do finału lub półfinału. Trafiają mi się ludzie z pięcioma lub sześcioma totsami ale ich też daję radę pokonać. TOTSy nie dodają umiejętności ale ułatwiają zwycięstwo. Bardzo mi się ta gra spodobała więc zamierzam kupić także FIFĘ 15. Dostanę ją dopiero pod choinkę bo wcześniej muszę jeszcze kupić parę podzespołów do komputera dlatego też wywiązuje się tutaj parę pytań. Proszę o odpowiedź osoby które miały styczność z FIFĘ od początku. Oto one:

-Kiedy zaczęły działać strony sprzedające coinsy?

-Kiedy wyszły pierwsze trainery?

-Jakie ceny panowały przez pierwsze tygodnie/miesiące po wyjściu fify?

-Czy były problemy ze znalezieniem przeciwnika? -Chodzi o to czy grało w to bardzo mało ludzi-

-Jakie były ceny coinsów w porównaniu do teraźniejszych fify 14?

Z góry dzięki za pomoc i dziękuję też tym którzy w ogóle zajrzeli do tego tematu.

Pozdrawiam.

4043121350.png

Opublikowano

Witam ponownie. Otóż Kupiłem sobie niedawno bo w lipcu fifę 14. Było to moje pierwsze spotkanie z FIFĄ od czasu 2006. Oczywiście w 2006 grałem tylko singleplayer. Ale nie, jednak grałem w Fifę 2006 Mistrzostwa świata. Samodzielny dodatek do fify. To właśnie była najnowsza część z którą przyszło mi się zmierzyć.

No i zacząłem grać. Dosyć szybko wbiłem pierszą ligę. Zawsze miałem w grze problem z kasą. Nie miałem jak kupić większych ilości, ponieważ nie miałem/mam konta bankowego. Pierwszym moim zakupem było 80 tys. coins przez sms za które zrobiłem chyba 5 lub 6 dobrych składów z każdej ligi. Pozwoliło mi to właśnie wbić się na wyżyny. Potem zakupiłem sobie trochę więcej coinsów bo ponad 1,5 mln za 40 zł. Wiem, nie opłacało się, lecz co zrobić z zalegającymi na koncie złotówkami? Zrobiłem już lepsze składy. Zdobyłem mistrzostwo pierwszej ligi, później ledwo się utrzymałem. Z moimi umiejętnościami coś się stało więc zacząłem grać turnieje. Idzie mi dobrze. Zawsze dochodzę do finału lub półfinału. Trafiają mi się ludzie z pięcioma lub sześcioma totsami ale ich też daję radę pokonać. TOTSy nie dodają umiejętności ale ułatwiają zwycięstwo. Bardzo mi się ta gra spodobała więc zamierzam kupić także FIFĘ 15. Dostanę ją dopiero pod choinkę bo wcześniej muszę jeszcze kupić parę podzespołów do komputera dlatego też wywiązuje się tutaj parę pytań. Proszę o odpowiedź osoby które miały styczność z FIFĘ od początku. Oto one:

-Kiedy zaczęły działać strony sprzedające coinsy?

-Kiedy wyszły pierwsze trainery?

-Jakie ceny panowały przez pierwsze tygodnie/miesiące po wyjściu fify?

-Czy były problemy ze znalezieniem przeciwnika? -Chodzi o to czy grało w to bardzo mało ludzi-

-Jakie były ceny coinsów w porównaniu do teraźniejszych fify 14?

Z góry dzięki za pomoc i dziękuję też tym którzy w ogóle zajrzeli do tego tematu.

Pozdrawiam.

Mniemam że chodzi o początki 14 a nie o początki FUTA.

1 Pierwsze strony zaczęły sprzedawać coinsy jeszcze przed wyjściem Fify14, z poziomu Web Appa (około 15-20 wrzesień)

2 Pierwsze Trainery wychodziły w połowie października, były one jednak płatne. Na Mpc Forum trainery zaczęły pojawiać się od Marca (te darmowe)

3 Przez pierwsze tygodnie po wyjściu Fify ceny dobrych zawodników (typu Cr7,Leo,Ibra) były niskie natomiast przeciętni zawodnicy (Benteke,Schurrle,Willian) kosztowali sporo porównując z cenami panującymi teraz. Praktycznie na każdej otworzonej złotej paczce szło zarobić (Kontrakty Non Rare 600--800 coins, Rare 1,2k coins)

4 Na początku FIFA14 było 3 razy więcej ludzi niż gra aktualnie

5 Nie pamiętam dokładnie ale chyba 80zł -1kk (milion)

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Mniemam że chodzi o początki 14 a nie o początki FUTA.

1 Pierwsze strony zaczęły sprzedawać coinsy jeszcze przed wyjściem Fify14, z poziomu Web Appa (około 15-20 wrzesień)

2 Pierwsze Trainery wychodziły w połowie października, były one jednak płatne. Na Mpc Forum trainery zaczęły pojawiać się od Marca (te darmowe)

3 Przez pierwsze tygodnie po wyjściu Fify ceny dobrych zawodników (typu Cr7,Leo,Ibra) były niskie natomiast przeciętni zawodnicy (Benteke,Schurrle,Willian) kosztowali sporo porównując z cenami panującymi teraz. Praktycznie na każdej otworzonej złotej paczce szło zarobić (Kontrakty Non Rare 600--800 coins, Rare 1,2k coins)

4 Na początku FIFA14 było 3 razy więcej ludzi niż gra aktualnie

5 Nie pamiętam dokładnie ale chyba 80zł -1kk (milion)

Dzięki za odpowiedź. Na szczęście na trainerowców nie trafiam.

4043121350.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Na szczęście na trainerowców nie trafiam.

Bo teraz większość przerzuciła się na dodatek na którym nie ma limitu zarabiania coinsów :)

Przed tym dodatkiem zanim 1 mecz zagrałem w 1 lidze trafiałem na 15 trainerowców :)

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Ja odkąd jestem w pierwszej lidze nie trafiłem na żadnego. A to objawia się tym że jak ma pokazywać składy obu zawodników to po prostu wywala?

4043121350.png

Opublikowano

Ja odkąd jestem w pierwszej lidze nie trafiłem na żadnego. A to objawia się tym że jak ma pokazywać składy obu zawodników to po prostu wywala?

Tak trainer dostaje 3pkt a Ty nic i zabiera Ci kontrakty.

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

1. Jeżeli chodzi Ci o coinsy do Fify 14, to już na samym rozpoczęciu webappa zaczęły się pojawiać coinsy na allegro, jeżeli chodzi Ci o ogólnie, każdy tryb FUT - to od 10 pojawiały się już coinsy chyba.

2. Kilka miesięcy po wydaniu fify.

3. Dla przykładu taki Neymar kosztował około 200k, Lewandowski około 100k.

4. Nie było problemów.

5. Coinsy były o wiele wyższe.

OIE6isU.png

Opublikowano

Mam nadzieję że 24tego grudnia ceny będą nie jakieś ogromne i będą działały strony sprzedające nie jakieś niedrogie coinsy. Dzięki za pomoc.

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...