Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarobek na Kodowaniu >.<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam.

Czy warto teraz uczyć się kodowania ?

Jako tako potrafię już HTML i CSS.

Warto brnąć dalej w JS i PHP ?

Da rade zarobic troche na tworzeniu stron ?

A jak już zarobek, to co polecacie zakodowac, aby potem wystawić na sprzedaż ?
Jakieś szablony ? Ale czego szablony ?
Tylko nie szablony for. Piszcie co można zakodowac, aby potem sprzedac i zarobic :D

Oczywiśćie za pomoc Lajki :3

Opublikowano

php ci się nie przyda jak ogarniesz node.js z tego co czytałem. co polecamy kodowac? wszystko, ale to nie tak hop siup, jak chcesz na tym zarobić to czekają cię lata nauki :) i jeszcze jedno, zdecyduj, czy chcesz być web designerem czy raczej kims, kto będzie tworzył skrypty dla stron. designerowi się bardziej przydaje fotoszop html i css, skrypterowi js.

Opublikowano

Oczywiście, że da się zarobić. Polecam strony do metina 2 kodować i robić bo na nich idzie zarobić z 300 zł na jednej. A serwery ciągle powstają.

Opublikowano

Easy dzięki, a jak to z tymi stronami metina jest ? Niby wiem jak większośc kodować, a PHP też jest potrzebne ? Do jakis skryptów ?

Ja nie mam pojęcia czy jest potrzebne bo ja tylko html umiem haha :)

Opublikowano

Oczywiście, że można zarobić i to grube hajsy ;)

Twórz strony pod metka, jak zrobisz layout sam i zakodujesz dobrze, to około 600-800zł zarobisz

ew. strony do mc, ale nie wiem po ile stoją (w mc także serwery ciągle powstawają, więc też da się zarobić)

by Neosieł

Opublikowano

Easy dzięki, a jak to z tymi stronami metina jest ? Niby wiem jak większośc kodować, a PHP też jest potrzebne ? Do jakis skryptów ?

wydaje mi się, że strony do metina są własnie w php kodowane, ale na mpc ci bardziej doświadczeni pisali, że php się nie przydaje, bo jest za wolne, itd itd.

Opublikowano

wydaje mi się, że strony do metina są własnie w php kodowane, ale na mpc ci bardziej doświadczeni pisali, że php się nie przydaje, bo jest za wolne, itd itd.

Z tego co mi wiadomo plikow php, nie da sie zobaczyc i skrasc ich zawartosc. JS jest dynamiczne i szybkie, to jest jego plus, ale 2-3 kliknieciami zdobedziesz jego kod.

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Za głowę się złapałem czytając wasze posty.

php ci się nie przyda jak ogarniesz node.js z tego co czytałem. co polecamy kodowac? wszystko, ale to nie tak hop siup, jak chcesz na tym zarobić to czekają cię lata nauki :) i jeszcze jedno, zdecyduj, czy chcesz być web designerem czy raczej kims, kto będzie tworzył skrypty dla stron. designerowi się bardziej przydaje fotoszop html i css, skrypterowi js.

PHP > node.js. Lol.

Haha. Wymień tych 'doświadczonych' to chętnie z nimi podyskutuję, że PHP 'się nie przydaje'. PHP za wolne? xD A o MVC słyszałeś?

Z tego co mi wiadomo plikow php, nie da sie zobaczyc i skrasc ich zawartosc. JS jest dynamiczne i szybkie, to jest jego plus, ale 2-3 kliknieciami zdobedziesz jego kod.

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Nie skomentuję.

Tak, opłaca się. Java jest przyszłościowa ale na tworzeniu stron można na prawdę dużo zarobić. Na topie jest teraz MVC. HTML i CSS, JQuery to podstawy, które znać musisz. Jeśli się tym nie interesujesz w dużym stopniu to nie szukaj w tym fachu roboty na siłę. :)

Opublikowano

Za głowę się złapałem czytając wasze posty.

PHP > node.js. Lol.

Haha. Wymień tych 'doświadczonych' to chętnie z nimi podyskutuję, że PHP 'się nie przydaje'. PHP za wolne? xD A o MVC słyszałeś?

Nie skomentuję.

Tak, opłaca się. Java jest przyszłościowa ale na tworzeniu stron można na prawdę dużo zarobić. Na topie jest teraz MVC. HTML i CSS, JQuery to podstawy, które znać musisz. Jeśli się tym nie interesujesz w dużym stopniu to nie szukaj w tym fachu roboty na siłę. :)

to powiedz mi kto pisze strony w javie i czy w ogóle się da? :O

node.js jest szybsze od php ->> http://zgadzaj.com/benchmarking-nodejs-basic-performance-tests-against-apache-php

było wiele innych testów ktore wykazywaly jedno - php jest wolniejsze.

@Edit

do zwykłych stron typu metin2 moze i php się bardziej przyda, bo po co node do zwykłej rejestracji i systemu newsów, ale node.js jest szybsze i do większych projektów raczej lepsze.

Opublikowano

Mam brata który pracuje w Microsoft i mówił ze przyszłościowymi językami są HTML, CSS i JS. Jak będziesz chciał pisać appki to będą działać na każdym urządzeniu od razu.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Oczywiście, że można zarobić i to grube hajsy ;)

Twórz strony pod metka, jak zrobisz layout sam i zakodujesz dobrze, to około 600-800zł zarobisz

ew. strony do mc, ale nie wiem po ile stoją (w mc także serwery ciągle powstawają, więc też da się zarobić)

600-800 zł? Jesteś pewien...? Wredna na przykład bierze teraz 200 od layoutu, ja biorę 150 zł, zielsko znacznie drożej, ale on już siedzi w tym 11 lat i robi strony na międzynarodowe serwery również, to się zgodzę. 

Żeby stworzyć dobry layout trzeba poświęcić PS'owi przynajmniej 2 lata... Aby nauczyć się dobrze kodować i tworzyć dobre skrypty też coś koło tego. 

Może kiedyś były strony po tyle, a teraz rynek stron metina znacznie potaniał... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...