Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwne lagi systemu

DeGreZet

Pytanie

Opublikowano

Mam pewien problem z moim komputerem. Pojawił się dość niedawno.

Mianowicie przy uruchamianiu niektórych aplikacji lub stron po odpaleniu komputera system zawiesza się na kilka sekund. Czasem jest to 5s, a czaszem nawet 20.

Problem ten pojawia się tylko wtedy gdy aplikacja jest uruchamiana pierwszy raz po odpaleniu kompa i nie wystepuje już później w żaden inny sposób.

Lag obiawia się tym, że mogę ruszać myszką(czasem jest tak solidny, ze zamraża nawet kursor) i klikać, ale nic się nie dzieje. Jednak jeśli przykłądowo zamknę przegladarkę przez kliknięcie X podczas trwania laga to system wykona tą operacje po jego zakończeniu.

Problem występuje zawsze gdy uruchamiam Origin lub gdy po raz pierwszy otwieram strony internetowe popularniejszych serwisów typu fora, czy strony ze śmiesznymi obrazkami.

Macie jakiś pomysł co to może być? Mój antywirus nie wykrywa żadnych wirusów, a komputer jest stosunkowo nowy bo ma 2 miesiące.

Aha i jeszcze jedno. Czasem bo dłuższym lagu system wydaje dość dziwny dźwięk. Takie pojedyńcze pyknięcie.

76561198044354237.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...