Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Aktualizacja biosu pomocy ...

kapi232xd

Pytanie

Opublikowano

Witam , mam problem ponieważ chciałbym zaktualizować bios do plyty glownej MS-6785 (będąc w windowsie) ale nie wiem jak to zrobic ... Powie mi ktos ? xD

76561198058318404.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcem wsadzic nowy procesor ... Bo mam Celeron'a 2.66 GHz a kupiłem P4 3.06 i piszą na internecie zeby zaktualizowac bios .

76561198058318404.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Witam , mam problem ponieważ chciałbym zaktualizować bios do plyty glownej MS-6785 (będąc w windowsie) ale nie wiem jak to zrobic ... Powie mi ktos ? xD

Potrzebujesz dyskietkę startową z MS-DOS. Następnie uruchamiasz odpowiedni plik/skrypt i gotowe.

Ale nie spodziewaj się cudów po wgraniu, to stara płyta.

Ewentualnie, jeżeli posiadasz programator (mało prawdopodobne) możesz ręcznie wgrać wsad do pamięci.

Opublikowano

odpuść sobie nawet aktualizacje sprzed 10 lat  bo nic nie zmienisz na takim złomie jak ta płyta

zresztą po co ci aktualizacja biosu ??

@ UP

po cholerę mu utrudniasz życie, wszystko jest na stronie płyty tylko sobie ściągnąć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Najpierw zadaj sobie pytanie po co ci ten update ? Jeżeli masz w planach nwm oc czy zmieniać procesor to ok.  Ale jeżeli chcesz sobie zaktualizować bo naszła cie taka chęć to nie spodziewaj się cudów.

Opublikowano

Ale poco skoro nie obsłuży jako pełny procesor, będzie chodził wolniej. Zmień płyte

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...