Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na SkyBlock? #1

IHYOEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj! Zwe się iHYOEN i chciałbym przedstawić Ci jak grać na SkyBlocku.

1.

Czym jest SkyBlock?

SkyBlock jest to dosyć popularny tryb gry polegający na stworzeniu własnej wyspy zaczynając od kilku kratkowej powoli przekształcającej się w coraz większą.Na SkyBlocku nie znajdziesz diamentow oraz innych minerałów.Jedyne co będziesz posiadał na start to: wiaderko z wodą, wiaderko z lawą, drewno (Uzyskane po scieciu jedynego na wyspie drzewa), różne rodzaje roślin oraz ziemię (Wykopaną z wyspy).Najlepsze rzeczy które będziesz mógł posiadać to: skórzana zbroja, kamienne narzędzia.

2.

Zasady gry

☆Nie opuszczaj wyspy

☆Nie wyskakuj z wyspy żeby uzupełnić ☆swój stan zdrowia

☆Zakaz używania modów, hacków, latania itp.

☆Graj conajmniej na Easy

☆Baw się dobrze!

2.

Jak zacząć ?

Na początek należy ściąć drzewo rosnące na naszej wyspie (Pamiętaj aby pozbierać sadzonki drzewa i posadzić je ponownie) i zrobić stół rzemieślniczy w którym zrobisz drewniany kilof.Po zcraftowaniu kilofu wykop 1 kratkową dziurę w dół oraz 3 w obojętnie którą stronę (Aby tylko starczyło miejsca).Na 2 kratce od lewej strony wykopanego dołu zniszcz jeszcze jedną kratkę.Wylej wodę na 1 kratce od lewej strony oraz lawę na 1 kratce od prawej strony.Wlasnie stworzyłeś generator kamienia.Powinno to wyglądać tak:

596acfb92ff2a_post-1214564-14075322141279_thumb.jpg

Teraz możesz kopać kamień do woli oraz powiększać nim twoją wyspę.

3.

Jak spawnowac zwierzeta/potwory ?

Aby zespawnowac potwory musisz zrobić średnie miejsce lub budynek z dala od światła.Po minucie powinien zespawnowac nam się jakiś potwór.

Aby zespawnowac zwierzęta musisz zrobić średnie miejsce ułożone ziemią.Za jakiś czas powinno się zespawnowac conajmniej 1 zwierze.

Jeżeli zobaczę, że TuT wam się spodobał napisze jeszcze więcej części.

Opublikowano

Jak dla początkującego gracza nawet dobre, tylko daj odstępy pomiędzy punktami bo słabo się to czyta w 1 lini

Opublikowano

Fajny poradnik dla poczatkujacych leci lajk

Ladnie rozpisane. Leci like. Dzieki xD

Dobre, lajk za prace :)

Coś nie widzę like, ale dzięki za pozytywne opinie :)
Opublikowano

hmm... Jak grać na SkyBlock ?

Jak dla mnie na prawdę bez sensu... <_<

Każdy serwer SkyBlock opiera się na tym samym i przeważnie, gdzieś jest opisane jak robi się generator cobla i inne rzeczy.

Robienie tego typu poradników jest... przepraszam... idiotyczne.

Każdy gra na swój sposób, każdy serwer działa inaczej, więc nie wiem, po co takie coś.

Jak dla mnie... Niepotrzebny poradnik.

Opublikowano

@iVenoom

A gdy ktoś wchodzi na taki serwer po raz pierwszy i na serwerze niema niczego opisanego? Hmm ? Po to jest ten poradnik

Opublikowano

Poradnik jest bezużyteczny bo napisałeś coś co jest oczywiste. Nawet osoba nigdy nie grająca na takim trybie domyśli się, że ma ściąć drzewo, zrobić generator kamienia. Poza tym nawet jak nie wie to na każdym większym serwerze sky block przedstawiają kilka rodzai generatorów kamienia więc raczej można się domyśleć, że to podstawa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik do d*py. Bez przecinków, 1 SS, nudny tekst... Nabijanie postów poprostu, like nie będzie :(

Ekhm...

Powiedz mi po cholerę posty są mi potrzebne...

Opublikowano

Dla początkujących graczy skyblock poradnik przydatny, lecz dla doświadczonych nic nie wnosi. Ale i tak postarałeś się i doceniam to. Nie mówię, że jestem kox w skyblock, ale dałbyś coś jeszcze. Leci lajk za starania, poradnik dobry :)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

jak poprzednicy zalecają - dodaj odstępy. Dobry poradnik, bo niektórzy gracze nie rozumieją, że między lawą, a wodą musi być kratka powietrza

War... War never changes...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...