Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosze o rady - Vayne top

Minimonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć pograłem sobie trochę vayne na topie jak myślicie będzie ona działać na rankedach w goldzie ? 

Proszę o jakieś rady 

^_^

854881407530262958875.jpg

minionek_5956.png

Opublikowano

Hmmm... Może działać dobrze, ponieważ jej skill W zadaje % obrażenia, czyli na Tanków powinna być dobra. Jednak prawdziwa moc ukazuje się w late. ;)

Rada? Staraj się farmić i wykorzystywać 'W' - x3 AA ;)

Opublikowano

Będzie działać pod warunkiem, że nie z 1st picka. Jeśli już, poproś o team (picki), który będzie mógł peelować i na ADC, i na Ciebie.

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

triforce niepotrzebne :(.

Nie działa ono za bardzo na vayne. Większość z tych bonusów jest nie potrzebne przez co tracisz sporą ilość golda. Jak już chcesz mieć ten dmg po Q to kup samego sheen'a i eventualnie potem go ulepsz przy full bulidzie.

Vayne na topa niszczy! Na 100% będzie działać, musisz tylko ogarnąć w 95% kitowanie bo inaczej lipa... Gdyż jak się dorwie do Ciebie rozwścieczony toper enemy to biada Ci! Dlatego w early musisz go strasznie gnoić.

Opublikowano

Hmmm... Może działać dobrze, ponieważ jej skill W zadaje % obrażenia, czyli na Tanków powinna być dobra. Jednak prawdziwa moc ukazuje się w late. ;)

Rada? Staraj się farmić i wykorzystywać 'W' - x3 AA ;)

Farmić jako tako umiem zresztą widać ale dziękuje 

triforce niepotrzebne :(.

Nie działa ono za bardzo na vayne. Większość z tych bonusów jest nie potrzebne przez co tracisz sporą ilość golda. Jak już chcesz mieć ten dmg po Q to kup samego sheen'a i eventualnie potem go ulepsz przy full bulidzie.

Vayne na topa niszczy! Na 100% będzie działać, musisz tylko ogarnąć w 95% kitowanie bo inaczej lipa... Gdyż jak się dorwie do Ciebie rozwścieczony toper enemy to biada Ci! Dlatego w early musisz go strasznie gnoić.

Orb walking ogarnięty dzięki za rady jak myślisz grać tak jak normalnie pod adc? botrk - yoummu-infinity itd?

minionek_5956.png

Opublikowano

Będzie działać ale na niektóre picki, z niektórymi możesz mieć problem. Trinity moim zdaniem zbędne. W sumie to nie wiem jak grasz więc nie wiem jak Ci doradzić, najlepiej ćwicz orbwalking - im lepszy tym taka Vayne będzie skuteczniejsza.

Opublikowano

Farmić jako tako umiem zresztą widać ale dziękuje 

Orb walking ogarnięty dzięki za rady jak myślisz grać tak jak normalnie pod adc? botrk - yoummu-infinity itd?

Ogólnie myślę, że powinieneś grać jak pod adc, tylko, że szybszy lastV :). Bo wiadomo, ludzie będą na Ciebie arrmor składać. Eventualnie dać arrmor pen w runkach + masterki (to powinno starczyć na pierwszych levelach).

Opublikowano

Ogólnie myślę, że powinieneś grać jak pod adc, tylko, że szybszy lastV :). Bo wiadomo, ludzie będą na Ciebie arrmor składać. Eventualnie dać arrmor pen w runkach + masterki (to powinno starczyć na pierwszych levelach).

Jak będą składać to można lw złożyć + yoummu 

minionek_5956.png

Opublikowano

Jak będą składać to można lw złożyć + yoummu 

To już wedle uznania, przy takim bulidzie + runkach/masterkach (jeśli będziesz miał) to będziesz w nich wjeżdżał jak siusiak w ciasto... Po prostu toperzy będą się topić. Do tego, jeśli będziesz od strony czerwonej to pytaj się czy jungler może Ci oddać reda co jakiś czas. Z redem nikt do Ciebie nie podejdzie. Jeśli składasz(jako drugi item) yoummu to nie musisz tak szybko składać lw.

Opublikowano

vayne mimo skillsetu (true dmg) nie nadaje sie na topa z prostej przyczyny - na topie sa tankowate postacie, ktore mogą zainicjować tf'aj oraz obronić swojego adc. jak chcesz vayne inicjowac i bronic swojego adc skoro sam nim jestes? 

Opublikowano

Gniję właśnie w goldzie i czasem mam taką zachciankę na vayne top. Pick działa na 100% tylko muszą być spełnione przed tym conajmniej 2 warunki:

• musisz mieć pewność,że na lini w early nie będziesz miał większych problemów (jak widzisz np. pantheona to od razu idź afk)
  • w twojej drużynie dżungler musi pójść jakimś tankiem

Po zbudowaniu BOTRK można zacząć już się śmiało tłuc 1v1 z kimś,ale to już pewnie wiesz.

Zamiast PD zbudowałbym Statikka. Tri force bym zostawił,w late z redem i z czerwonymi butkami z*********e się kituje-nikt nie podejdzie.

Opublikowano

czy vayne dobra na topie? Jak najbardziej. Pickuj vayne jezeli ją naprawdę ogarniasz, najlepiej jak jakiś jungler z CCkami typu WW, lee, który odciągnie od ciebie toppera. Dodatkowo mam pytanie: czy na vayne, na topie, dobry jest iceborn? ostatnio widzialem coś takiego i naprawdę item dawał się we znaki

Opublikowano

Dzisiaj na rankedzie, grałem przeciwko vayne na topie. Byłem malphite, skończyłem 15/7/25, ogólnie ciągle mnie outfarmiła, zabijałem ją na początku tylko na gankach, ale po moim 7 lvl nie miała żadnych szans... 3x Q i potem R>Q>E. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

grales vayne vs vayne na topie? lol xD

\/

Dzisiaj na rankedzie, grałem przeciwko vayne na topie. Byłem malphite, skończyłem 15/7/25, ogólnie ciągle mnie outfarmiła, zabijałem ją na początku tylko na gankach, ale po moim 7 lvl nie miała żadnych szans... 3x Q i potem R>Q>E. 

Czytaj.

Vayne na topie jest dobra, ale zależy vs kto.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Polecam build hi im gosu ten typek z przeciwnej strony wlasnie go przedstawil ,ale jeszcze zamiast dorana ostatni szept.

wedlug mnie trinity jest slabe na vayne

gdy trafi sie np. jax,panth  to możesz dzięki swojemu E skontrować ich doskoki nie dostając stuna i dmg.

Opublikowano

Jak w goldzie wezmiesz vayne i powiesz ze idziesz topa to wiekszosci POLAKOW zaraz flame poleci . takie sa realia golda i nizszych lig .

MC KONDUKTOR 

Opublikowano

jak grasz vayne top to graj przynajmniej drafty(normale) żeby móc counterpickować a nie na ślepi pikujesz vayne o.O

Hejo

Opublikowano

grales vayne vs vayne na topie? lol xD

nie 

minionek_5956.png

Opublikowano

Na topie przewazaznie sa bliskodystansowcy wiec staraj sie nabijac w z daleka zeby nie mieli mozliwosci podejscia

Farm jak najwiecej i uwazaj na ganki ktore powonny byc czesto z racji tego ze przeciwnik nie daje rady na lini ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...