Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić DMG szamanowi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak zwiększyć DMG szamanowi, chciałbym to zrobić ponieważ potrzebuję zbalansować klasy, a gotowego skill_proto z zbalansowanymi klasami pod serwer Easy nie spotkałem.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Masz mnożniki w skill_proto.

np. (100 + str + lv * 3)*k - jakiś tam DMG skilla + im masz więcej siły i większy lvl tym mocniejszy jest skill.

Musisz sobie sam pokombinować.

Oczywiście pamiętaj, że aby zobaczyć zmiany w grze (w informacji skilla) musisz je także zaktualizować w kliencie.

Opublikowano

Masz mnożniki w skill_proto.

np. (100 + str + lv * 3)*k - jakiś tam DMG skilla + im masz więcej siły i większy lvl tym mocniejszy jest skill.

Musisz sobie sam pokombinować.

Oczywiście pamiętaj, że aby zobaczyć zmiany w grze (w informacji skilla) musisz je także zaktualizować w kliencie.

Po c**j k***a ta czcionka?

Tak można to tak zrobić,ale to bezsens.

vz4tz.jpg

Opublikowano

Do balansu dmg nie używa się ani skill_proto ani DMG broni. Służy do tego zupełnie inny plik. Poszukaj, a przy okazji znajdziesz wiele innych rzeczy, które przydadzą Ci się w przyszłości.

Wskazówka: Plik znajduje się w plikach na FTP.

Opublikowano

Do balansu dmg nie używa się ani skill_proto ani DMG broni. Służy do tego zupełnie inny plik. Poszukaj, a przy okazji znajdziesz wiele innych rzeczy, które przydadzą Ci się w przyszłości.

A tym plikiem jest... skill_power.txt (chyba :v).

Opublikowano

Kiedyś się z tym bawiłem i powiem ci że na moich plikach to nie działało, a sprawdzałem wiele razy zmieniając wartości :P

Może działa na nowych, również w bazie zmieniałem inne wartości i też były takie same.

Jedynie bez głębszego wnikania zmieniałem w bazie skill_proto i wszystko śmigało.

Opublikowano

Kiedyś się z tym bawiłem i powiem ci że na moich plikach to nie działało, a sprawdzałem wiele razy zmieniając wartości :P

Może działa na nowych, również w bazie zmieniałem inne wartości i też były takie same.

Jedynie bez głębszego wnikania zmieniałem w bazie skill_proto i wszystko śmigało.

Z tego co pamiętam skill_power.txt to współczynnik "K" w skill_proto w MySQL. Zwiększając współczynnik zwiększasz siłę skili, więc powinno działać. Ja pracuję na game 2089m, więc do nowych plików raczej tego silnika bym nie zaliczył.

Opublikowano

Z tego co pamiętam skill_power.txt to współczynnik "K" w skill_proto w MySQL. Zwiększając współczynnik zwiększasz siłę skili, więc powinno działać. Ja pracuję na game 2089m, więc do nowych plików raczej tego silnika bym nie zaliczył.

Kiedyś jeszcze raz spróbuję, ale dziwne bo dawałem wartości w skill_power po 1 nawet po 500 a nawet o 50 więcej i nic nie dawało.

Także pozostaje jeszcze do przetestowania, choć teraz nie jest mi to potrzebne :P

Opublikowano

Kiedyś jeszcze raz spróbuję, ale dziwne bo dawałem wartości w skill_power po 1 nawet po 500 a nawet o 50 więcej i nic nie dawało.

Także pozostaje jeszcze do przetestowania, choć teraz nie jest mi to potrzebne :P

Jak nie działa, to najlepiej przez współczynnikiem "k" w skill_proto dać jakiś mnożnik. Wtedy przynajmniej równomiernie się zwiększy DMG a nie na oko.

Opublikowano

Jak nie działa, to najlepiej przez współczynnikiem "k" w skill_proto dać jakiś mnożnik. Wtedy przynajmniej równomiernie się zwiększy DMG a nie na oko.

Ta, na oko to tylko dla testów czy działa. 

Więc kolego autorze pobaw się a dasz radę zmienić dmg szamanowi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...