Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no kyojin

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam od siebie taką ciekawostke że jestem na bieząco z mangą i naprawde warto czekać na kolejne sezony tego anime. ROZKURW TOTALNY.  W spoilerze link do mangi :

Wiem, sam czytałem z 1-2 tomy po anime jak było po polsku i się na prawdę dzialo.

ale martwi mnie fakt, ze wiem, ze ojciec erena to malpi tytan, nie powinienem znac tak mocnego spoilera, bo sobie popsulem zabawe. jbc to nie spoileruj, mozesz co najwyzej odniesc sie do tego co napisalem i potwierdzic lub zaprzeczyc na temat tego malpiego tytanu.

@top

Polecam kupowac mange, lepsza niz anime. Mikasa nie jest taką wariatką, armin nie wygląda na aż taką ciote, glowny bohater nie mial az tylu przemowien i nie ma ogolnie tylu przeciągań.

Dostalem juz odpowiedź na pytanie od arko, anime konczy sie na 8 tomie. Tak więc dziękuje, cls pls

@top

dodam jeszcze, ze zostal zapowiedziany shingeki no kyojin 2 pod koniec 2015 roku oraz spin off z levim, ale ja sobie odpuszcze. Manga mi wystarczy

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wiem, sam czytałem z 1-2 tomy po anime jak było po polsku i się na prawdę dzialo.

ale martwi mnie fakt, ze wiem, ze ojciec erena to malpi tytan, nie powinienem znac tak mocnego spoilera, bo sobie popsulem zabawe. jbc to nie spoileruj, mozesz co najwyzej odniesc sie do tego co napisalem i potwierdzic lub zaprzeczyc na temat tego malpiego tytanu.

@top

Polecam kupowac mange, lepsza niz anime. Mikasa nie jest taką wariatką, armin nie wygląda na aż taką ciote, glowny bohater nie mial az tylu przemowien i nie ma ogolnie tylu przeciągań.

Dostalem juz odpowiedź na pytanie od arko, anime konczy sie na 8 tomie. Tak więc dziękuje, cls pls

@top

dodam jeszcze, ze zostal zapowiedziany shingeki no kyojin 2 pod koniec 2015 roku oraz spin off z levim, ale ja sobie odpuszcze. Manga mi wystarczy

jestem na bieząco z mangą co prawda czytam po angielsku ale chyba bym zrozumiał jakby coś tak ważnego wyskoczyło

owszem pojawił sie małpi tytan ale nic nie wiadomo narazie na jego temat, i moim zdaniem na 100% nie jest to ojciec Erena

ZAPRZECZAM TEJ PLOTCE

E NO SPOILERY NIE DZIALAJO

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Dokładniej się kończy na tomie 8 i 34 rozdziale.

Ale @Rhide

Możesz podać rozdział, który mówi o info. z twojego spojlera?

Widocznie przeczytalem jakies domysly w internecie, ale napwno zostal poruszony w mandze wątek malpiego tytana, bo sam do niego doszedłem.

istnieje hipoteza ze potrafi on zamieniac ludzi w tytanow, bo za murami były tytany, a dziury zadnej widac nie bylo. oraz jeden widzial w rodzinnej wiosce zabitego tytana podobego do jego matki.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Tylko, że ja przeszedłem przez 50 rozdziałów i nie pamiętam by była mowa o tym "małpim" akurat w tym sensie, jak to zasugerowałeś.

Czytasz jakieś brednie. Jedynie co wyjdzie, to kto może kontrolować tytany. I raczej jest na odwrót z tymi przemianami. Ale czytałem to jakiś czas temu, więc mogę się mylić z tym drugim.

@Rhide

W takim razie nie ryzykuje i nie przeczytam twojego spojlera. :P

Opublikowano

Tylko, że ja przeszedłem przez 50 rozdziałów i nie pamiętam by była mowa o tym "małpim" akurat w tym sensie, jak to zasugerowałeś.

Czytasz jakieś brednie. Jedynie co wyjdzie, to kto może kontrolować tytany. I raczej jest na odwrót z tymi przemianami. Ale czytałem to jakiś czas temu, więc mogę się mylić z tym drugim.

Też przeczytalem okolo 50 chapterow z tego co pamiętam,  jak byly po pl, byl tam wątek jak za murami byli tytani, nikt nie wiedzial skąd oni są skoro mur jest zamkniety i nie ma zadnych dziur. Nagle spotkali malpiego tytana, mogl on gadać i był inteligentny. Wczesniej tez byli w wiosce jednego typa, spotkal on tam tytana podobnego do swojej matki. Nie było nigdzie ciał ludzi, więc istnieje hipoteza, że to małpi tytan ma umiejętność zamiany ludzi w tytanów. A co do kontroli tytanów to z tego co pamiętam eren ma tą umiejętnośc, dlatego reiner i ten drugi go porwali

Chyba nie doszedles do momentu w ktorym ja zakonczylem czytanie ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Też przeczytalem okolo 50 chapterow z tego co pamiętam,  jak byly po pl, byl tam wątek jak za murami byli tytani, nikt nie wiedzial skąd oni są skoro mur jest zamkniety i nie ma zadnych dziur. Nagle spotkali malpiego tytana, mogl on gadać i był inteligentny. Wczesniej tez byli w wiosce jednego typa, spotkal on tam tytana podobnego do swojej matki. Nie było nigdzie ciał ludzi, więc istnieje hipoteza, że to małpi tytan ma umiejętność zamiany ludzi w tytanów. A co do kontroli tytanów to z tego co pamiętam eren ma tą umiejętnośc, dlatego reiner i ten drugi go porwali

Chyba nie doszedles do momentu w ktorym ja zakonczylem czytanie ;)

Pojawił się Małpi Tytan który potrafi mówic, jest inteligetny, i posiada zdolnosc kontroli tytanów. Tą samą umiejętnosc posiada Eren, obudził ją w sobie w pewnej sytuacji która zagrażała Mikasie. Nie jest wiadome czy Małpa to ojciec Erena aczkolwiek istnieje takie prawdopodobienstwo. Co do tego że pewien tytan przypominał komuś matke, prawda jest taka ze Tytani byli kiedyś ludzmi. To jest potwierdzone info. Ale wszystkiego sie dowiesz jak bedziesz na bieząco, poczytaj dalej po angielsku.

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Pojawił się Małpi Tytan który potrafi mówic, jest inteligetny, i posiada zdolnosc kontroli tytanów. Tą samą umiejętnosc posiada Eren, obudził ją w sobie w pewnej sytuacji która zagrażała Mikasie. Nie jest wiadome czy Małpa to ojciec Erena aczkolwiek istnieje takie prawdopodobienstwo. Co do tego że pewien tytan przypominał komuś matke, prawda jest taka ze Tytani byli kiedyś ludzmi. To jest potwierdzone info. Ale wszystkiego sie dowiesz jak bedziesz na bieząco, poczytaj dalej po angielsku.

Ok, dzięki za info. Nie chce czytac na bieżąco, jak na razie doszedlem do 13 tomu, 1 chaptera po polsku. Dalej chyba po polsku nie ma, wole poczekać aż wydadzą ten tom w wersji fizycznej w polsce. Jak na razie wyszedl tylko 1 tom ataku tytanow, ktorego kupilem. Preferuje taką forme czytania, bo c*****o się czyta jakieś skany na necie.

XrgAYyk.png

Opublikowano

A na którym rozdziale była taka długa przerwa?

Pamiętam, że tam była akcja z Historią i że ten "brzydki" chyba się poświęcił/a.

Eh, już mało co pamiętam :(

PS. o własnie przypomniałem

main uderzył gołą pięścią ratując Mikasę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...